קשב וריכוז ועבודה....

אבישי ק

New member
אני נתקלתי בשני מצבים ששמעתי שמפטרים

מישהו רק כי הוא הצהיר שיש לו הק"ר
חוץ ממני

קשב וריכוז ועבודה....

לא ידעתי איזו כותרת לתת אז זה מה שיש :)

עד כמה זאת טעות לדעתכם לספר למעביד על הפרעת הקשב והכדורים? שמעתי 2 דעות שונות שאחת אומרת שזאת טעות טעות טעות! והשנייה תמכה...מה אתם אומרים?
זה יכול להרוס? כי אני הרגשתי שיפור כלשהוא ביחס אליי אחרי שסיפרתי אבל אולי מצד שני זאת טעות?

crazyelli

New member
אני בעד שקיפות

דברים שאני מספר, נמצאים בשליטתי.
דברים שאני מסתיר, יכולים להתגלות ולעבור ברכילות ללא שום שליטה מצדי.
מספיק שפעם אחת מישהו יראה אותי לוקח כדור, או ישמע ממישהו שמכיר אותי והשמועה תתחיל לרוץ.

זו דעתי האישית בכל מקרה

מאוד תלוי

היום מעבידים הרבה יותר פתוחים לאנשים עם קשיים שמטופלים...
השאלה היא כזאת...עד כמה הפרעת הקשב תפריע לך בעבודה ועד כמה היא תעזור לך? או עד כמה את מסוגלת לנהל אותה?
ושאלה נוספת, האם הפרעת הקשב לא תעורר קשיים כאלה שיעיפו אותך תוך כמה שבועות/חודשים ואולי אם ידעו עליה יתנו לך תנאים שיעזרו לך....

סתמגדיש

New member
אין אמת אחת

אני מניח שסיפרת למעביד משום שהיה לך קושי בעבודה, עובדה שאת מציינת שהיה שיפור ביחס אלייך. יכל מאוד שהיחס שקיבלת נבע מפירוש לא נכון של הקשיים שלך, יכל להיות שהמעסיק חשב שאת מזלזלת בו או בעבודה וכאשר הבין שיש בעיה אחרת, שזה לא משהו אישי נגדו, הוקל לו.

עיתוי - כדאי שלא לספר ביום הראשון לעבודה. צריך לדעתי לצבור מספיק ותק ומקצועיות בכדי לספר. גם אם הממונה לא מכיר את עולם הפרעות הקשב ואולי אפילו סולד (מחוסר ידע לרוב), ברגע שהוכחת את עצמך, הדברים ייראו באור אחר

אופי המנהל - יש מנהלים שגם אילו הייתי עובד 20 שנה אתם לא הייתי מספר, ויש כאלה שיותר רגישים ומבינים, לאו דווקא להפרעות קשב וריכוז, אלא גם למצבים אחרים (בעיות בריאות , בית, משפחה , חבר, חברה, הרים, אחים)
בסופו של דבר גם המנהל או המנהלת צריכים להוכיח את עצמם, גם להם יש מנהלים, ואם זה בעל הבית, הוא סופר כמה כסף נכנס. וכל עוד את מסייעת למנהל לעשות את העבודה שלו , אין בעיה.

יש מנהלים שבאופן עקיף יעדיפו מישהו בעל הפרעות קשב וריכוז ויראו בזה יתרון , אני עובד בתחום המחשבים, ויש לא מעט עובדים שמטפלים במקרים מיוחדים שדורשים פתרון יצירתי שאף אחד אחר לא הצליח להתמודד אתו. המנהלים יודעים שיום אחד "האנשים הללו" יכולים להעביר יום שלם עם תפוקה אפס ולמחרת להביא הספק של כמה ימי עבודה, ולטפל בבעיות שאחרים לא הצליחו להתמודד אתם.
אני הרבה שנים בשוק העבודה אבל רק לפני 8 שנים אבחנתי את עצמי, עברתי אבחון מסודר, היה מקרה אחד שסיפרתי למנהל על הנושא. הוא מאוד העריך את העבודה שלי, הסתדרתי חברתית, היו שתי סיבות מדוע סיפרתי לו:
1. בזמן שהייתי מנסה להתרכז בעבודה, הוא היה הרבה פעמים שואל אותי שאלות, שאלות טובות ונכונות בעניינים מקצועיים, זה לא נעשה להציק. והסברתי לו שקשה לי להיכנס לריכוז ואם מוציאים אותי ממנו, זה מנתק את קו החשיבה ולוקח לי הרבה זמן לחזור חזרה לאותה נקודה
2. בקשתי ממנו שייתן לי עד כמה שניתן עבודות פחות משעממות. ואכן כך היה, בכל פעם שהיה משהו מיוחד, שהוא היה מעביר זאת אליי. וזה לא בגלל שיש לי הפרעת קשב וריכוז, אלא בגלל שהוא ידע שאני אוכל להתמודד עם העבודה הזאת

במקרם אחרים לא סיפרתי, כי חשבתי שזה במקרה הטוב לא יועיל.
אחת הבעיות עם הפרעת קשב וריכוז היא שלא רואים אותה. אם נניח וקיבלו לעבודה מישהו שיושב על כיסא גלגלים, אין לי ספק שרוב האנשים יראו בעין יפה יותר את הנכות הפיסית שנראית לעין, מאשר משהו שהוא יותר התנהגותי, נפשי , לא בטוח שהשתמשתי במילים הנכונות, אבל בכל מקרה זה משהו שלא רואים אותו.

אבישי ק

New member
אני סיפרתי וגיליתי שיש גם צד משפטי

אני סיפרתי למנהל וחשבתי שאני עושה את הדבר הנכון
בדיעבד גיליתי בתכנית טלוויזיה שיש גם צד משפטי
וזה דפק אותי
המעסיק שלי יותר עניין אותו הצד המשפטי והמטרה לשמה סיפרתי נעלמה
טיפלו בי עם כפפות של משי עד שפיטרו אותי
לפי החוק הם היו צריכים להחזיק אותי חצי שנה מהרגע שסיפרתי וכך היה
אבל הפסיקו להזמין אותי למפגשים ולישיבות.
ובשיחה האחרונה שלי עם המנהל הוא התנהג כאילו אני מקליט אותו
ודיבר איתי במילים כך שלא יהיה ניתן להסיק מהם לשני כיוונים.

אבישי ק

New member
ראיתי בתכנית שנקראת המקצוענים

שהק"ר הוגדר כסוג של נכות
ולכן מהרגע שמישהו מספר שיש לו הק"ר, יש לתת לו הזדמנות להוכיח את עצמו
ולספק לו כל עזרה שהוא צריך
למשך 6 חודשים או משהו כזה.

בדיוק מה שעשו לי.

סתמגדיש

New member
זה בכאילו נועד להגן

בסופו של דבר, כאשר מפטרים, עצם היות העובד הק"ר איננה עילה לפיטורין.
אבל זה נותן למעסיק חצי שנה להתארגן , למצוא פגמים בעבודת העובד. ומי לא שוגה או טועה בעבודה.

אי אפשר שבמקום עבודה יהיו כולם הק"רים, למרות שזה נראה לי מקום אחלה לעבוד בו.
מצד שני, מקום בלי הק"רים , זה מקום מקום עבודה שלא יצליח. יש דברים שהק"רים יודעים לעשות שאף אחד אחר אפילו לא מסוגל אפילו לחשוב בכיוון.
תמיד צריך את ה"משוגע", את היצירתי, את הנאמנות שיש להק"ר בכדי להגיע למטרה.

אבישי ק

New member
אתה preaching to the choir

אנחנו יודעים את זה
אבל הדעה הרווחת היא שאנשים עם הק"ר הם מוגבלים.

תודה לכולם :)

האמת שסתם שאלתי את זה כי עניין אותי מה נהוג ומה כדאי..

ומאז ששאלתי פה את השאלה, המנהלת שלי הספיקה לפטר אותי, ובשימוע נאמר לי שזה לא בגלל זה, טענה דברים אחרים לגמרי. קצת גרמה לי לא להאמין באף אחד. אבל זה בהחלט סיפור ארוך ומעדיפה לא לספר אותו פה אחרת יעלו עליי די בקלות :)

כשיהיה לי קצת מצב רוח וחשק אגיב לכם אישית פה לגבי מה שכתבתם.

אבישי ק

New member
קודם כל תדעי שזה לא קשור אלייך

מתוך ניסיון עבר של פיטורין
זה לא את
הכי חשוב קחי את כל מה שלמדת ממקום העבודה האחרון ותיישמי במקום העבודה הבא.
עבדתי 4 שנים בהנהלה של מקום כלשהו
ב70% מהמקרים מי שפוטר לא פוטר בגלל מה שאמרו לו בשיחה של הפיטורין.
אלא בגלל כל מיני גחמות של מנהלים, או כי עובדים אחרים חתרו תחתם.
ב30% מהמקרים אנשים פוטרו כי שיקרו גנבו וכו...

כבר לא ממש בטוחה שזה לא בגללי...

בשנה האחרונה עזבתי 3 עבודות - אחת מהן בגלל מעבר של ההנהלה למקום פחות נגיש לי, וה2 האחרות זה כי פוטרתי... מבאס!

מחפשת עבודה, קצת יום לא משהו, קצת יום עם דאון מסויים...אני בלי הכדור היום, התלבטתי אם לקחת אותו כי אני בחופש, בסוף לא לקחתי.
הלוואי עליי לעבוד 4 שנים באותו מקום. ויתרתי על ראיון עבודה אחד סתם כי לא התחשק לי, במקרה אחר הייתי רצה לאותו מקום ומתראיינת.

סתמגדיש

New member
אם פוטרת בגלל הפרעות הקשב

ולא בגלל שאינך ממלאת את תפקידך כפי שמצפים ממך, זה מקום שעדיף לא לעבוד בו.
בצדק אולי תבואי ותגידי שעדיף לעבוד במקום לא מושלם מאשר להיות מובטל. זה נכון לטווח הקצר. לטווח הארוך עדיף לעבוד היכן שמכבדים בני אדם.

אבישי ק

New member
בימינו אין יחס לעובדים

היום שם המשחק זה כסף
כמו שאח שלי אמר
אם הוא היה מעסיק הוא לא היה מעסיק מישהו כמוני

סתמגדיש

New member
בודאי שהכל כסף

כמו שכתבתי למעלה, טוב שבמקום עבודה יהיו עובדים בעלי תכונות שונות.
דוגמא קטנה: מקום שבו אנשי המכירות סוגרים כל יום עיסקאות באלפי שקלים, העסק מרויח, כולם מרויחים יפה. מצד שני, צריך לנהל מעקב אחר כל העיסקאות הללו, לגבות את הכסף בזמן, להוציא את כל הניירת בהתאם.
ובתוך כל זה זה יש מקום מקום להק"ר.
זה שאני , אתה , אנחנו, יודעים את זה, לא מספיק מי שיש לו דעות קדומות, או חוסר ידע.

למעלה