קשאסה וקפיריניה

shelycat

New member
קשאסה וקפיריניה

מישהו יודע היכן אני מצליחה להשיג בקבוק טוב של קשאסה לטובת הכנת קפירינייה? וכמובן אשמח למתכון לכך אם למישהו יש (כדי לא לעבוד רק מהזיכרון הקלוקל שלי)? אפרופו מישהו כבר ראה ליים העונה?

MEIMIS

New member
תשובות...

קשאסה 51 ופיטו שניהם רמה טובה כדי להכין את זה.. אם לא טוב לך עם רום ברזילאי שהוא יחסית נחות מהרום הלבן כי הוא משקה עממי.. תשתמשי ברום לבן רגיל - בקרדי/לקרני/קפטן מורגן וכד'.. מתכון אני עייף מידי בשביל לתת אבל תריצי חיפוש בפורום ע"ש "קייפיריניה - קייפירושקה" תמצאי ה-מ-ו-ן אני ראיתי ליים העונה אבל זה רק על העץ של השכנים

epidemic

New member
מתכון...

מצרכים: 1 מנה קשאסה 1 לימון/ליים חתוך לקוביות גסות 1 כף סוכר (או יותר, או פחות... הכל לפי הטעם) קרח כתוש מועכים טוב את קוביות הלימון והסוכר ביחד בכוס lowball. מוסיפים את הקרח ומנת הקשאסה, שני קשים קטנים, ושותים לרוויה.

D r a m b u i e

New member
אני מעדיף לעשות את זה עם

מי סוכר, ועם יחס של 1.5 קשאסה, ו - 0.75 מי סוכר. קשאסה היא כמובן לא רום ברזילאי, היא משקה אחר, אפילו ששניהם על בסיס של קני סוכר. קשאסה הוא מכל קנה הסוכר, ואילו רום רק מהמולאסה. הטעם שונה לגמרי, ואם תעשה עם רום ייצא לך משהו אחר (נדמה לי שיש לזה שם, קייפריסימה). לאחרונה גיליתי קאשאסה חדשה וזולה יחסית. 45 ש"ח אצל חינאווי, מיושנת שנתיים, מה שמוסיף לה עוד טיפ טיפה עגלגלות , קאשאסה ואלחו בררו, או בקיצור VB. קשאסה נפלאה, והולך אצלינו בבית בערך בקבוק לחודש (קייפרינייה זה הדבר היחיד שאישתי מוכנה לשתות).

D r a m b u i e

New member
לא סתם חום.

סוכר חום, לפי מה שאמרה לי קרובה שלי לא מזמן, הוא לבן לא שטוף. אני משתמש בסוכר דמררה.

rustynail

New member
ווליו בררו - כבר הזכרתי אותה פה פעם

אז לרענן את זכרונכם: הקשסאה הרשמית הטובה ביותר והעממית ביותר בברזיל! מאיפה המידע: הבחור הברזילאי שעבד איתי! קשסאה 51: היא לתיירים פיטו: ירדה באיכותה ובררו היא החזקה והזולה בשטח! גם סטרו הוא מקנה סוכר אבל הוא לא רום...למרות שהוא מוכר בתור רום אוסטרי... אולי קייפירינסטרו?? טוב בקיצור בררו להמונים .... אהה וכן שותים אותה נקי גם כן..תנסו ממש נחמד בשוט כמובן!

D r a m b u i e

New member
הברור המיושנת

מזכירה טיפה, ממש טיפה, קוניאק לא עשוי היטב בארומות שלה. אבל זה לא מדהים בשוט, בכל זאת מי שרוצה לשתות נקי יואילו ויארגן לעצמו וויסקי/קוניאק או ליקר טוב. לא ידעתי שהיא הכי טובה, כל הזמן פחדתי שאני אוהב אותה אבל היא זבל ליד הפיטו וה - 51. אני שמח שקלעתי לטעם גדולים וברזילאים ממני...

למעלה