קרקע בראשון

Hermess

New member
קרקע בראשון

ראיתי מודעה לרכישת 500 מ"ר בראשון. הקרקע כרגע בהליכי אישור לבניה. עכשיו מתחילו השאלו, מה שווי קרקע שכזאת? מה המוקשים מהם כדאי להזהר? כמה העיר מורידה לי מהשטח לטובת שטחים ציבוריים וכו'... איך ניתן לבדוק מה תוכנית המתאר של האזור (לא הייתי רוצה לקנות קרקע שהיא בתוכנית מיועדת להיות כביש / שטח ציבורי). בקיצור, אשמח לכל טיפ בנושא. מאחר והתקציב שלי הוא עד 90000$ (כולל משכנתא) אז שקלתי לקנות את הקרקע ומקסימום לגור עליה בבית עץ קטן (הבנתי שמוכרים כאלו בסכומים יחסית נמוכים) להתבסס קצת ואז להתחיל לבנות כאשר בגמר הבניה, בית העץ ישאר ביחידת דיור אותה אני אשכיר. מבקשים על ה500 מ"ר 60000$. תודה הרמס

Hermess

New member
שאלה נוספת

כמה בערך הן העלויות הנלוות לרכישת הקרקע? דמי העברת טאבו עו"ד עיריה או אלוהים יודע מה שצריך לשלם - הקרטריונים, זוג צעיר, דירה ראשונה, לזוגתי יש נכות רפואית של 70% אם זה עוזר. הרמס

קרקע בהליכי אישור

כאשר מדובר בקרקע ב"הליכי אישור" יש לבדוק היטב כידוע בארץ "תהליכי אישור" לוקחים שנים רבות לכן יש לבדוק באיזה שלב מדובר. אם עדין לא הגישו תוכניות יתכן וישאר לך מחצית מהקרקע עבור שטחים ציבורים יש לקחת בחשבון שגם לאחר האישור על הרשות לדאוג לפיתוח וזה גם יכול לקחת שנים רבות כאשר אתה רוכש קרקע במצב כזה יכול עליך תשלומים נוספים: מס רכישה, היטל השבחה, הוצאות פיתוח. תבדוק בועדה המקומית (מהנדס העיר) ולאחר שתקבל תשובות אתה מוזמן לברור נוסף. בכל מקרה אל תקנה כל נכס מקרקעין לפני שתתיעץ עם שמאי מקרקעין !!!

לא נראה לי שאתה מודע לעלויות ...

העלויות הנלוות לרכישת הקרקע - עו"ד סביב 1%, מס רכישה 4.75%. זו זה מגרש ולא דירה ... איני בטוח שהכללים לסיוע במשכנתא חלים על רכישת מגרש - כדאי שתבדק זאת. לקראת בניה (ואפילו העמדת צריף זול) יהיהו לך עלויות נוספות הכוללות היטל השבחה והיטלי פיתוח אשר יכולים להגיע במקרה שלך לכ-50,000$ נוספים. לא נראה לי שהסכום העומד לרשותך מתאים כדי להכנס להרפתקאה כזאת - אתה יודע בכמה כסף אתה מתחיל, אבל לעולם אינך יודע בכמה זה יסתיים ומתי זה יסתיים.

למעלה