קרקל

• פותח הנושא FDA
  • פורסם בתאריך

FDA

New member
קרקל

החיה שהכי הרשימה אותי זה הקרקל.יש אפשרות לראות אותה בטבע?{בישראל} היא מסוכנת? ובספארי אין כל מיני חיות ישראליות וגם בתנכי ,למשל דלק,הייתי בגן הזואולוגי בת"א ולא הצלחתי לראות אותו{כנראה ישן} ורק ראיתי מפוחלץ בפתח תקוה. ותן לא ראיתי בגני חיות בכלל רק זאבים ושועלים. אפשר לראות אותם בטבע? איפה? {וגם חתול חולות}

אפשר למצוא בגן החיות של חיפה

לגבי האם אפשר למצוא בטבע נדמה לי שכן(קרן ומקציפן יתקנו אותי אם אני טועה)

echis

New member
לא קל לצפות בבעלי חיים בטבע

אבל לדעתי, הרבה יותר מרגש לראות בעל חיים פראי בסביבתו הטבעית, גם אם הוא רחוק ונראה לרגע קט. קרקלים נפוצים בכל אזורי הארץ אך קשה מאד לצפות בהם. הם נחבאים אל הכלים. אני עוד לא זכיתי לצפות בקרקל בטבע. דלק ראיתי פעם אחת בהרי מערב בנימין. תנים ראיתי הרבה בכל החבל הים תיכוני וגם בים המלח. חתול חולות כבר לא נפוץ בארץ. תטייל הרבה ובשקט ותפקח עיניים. בהצלחה!

וכמובן שכמעט כולם פעילי לילה ../images/Emo29.gif

על מנת לראות בעלי חייםכאלה בטבע צריך להשקיע המון זמן של תצפיות באזורים מסויימים מאוד ובלילה לא פשוט אני ראיתי תנים בכרמל בשעות בין הערביים בספארי היו קרקלים אך הם מתו בשיבה טובה לפני כמה שנים. בעתיד יובאו עוד קרקלים (מגני חיות אחרים כמובן) להשלמת תצוגת טורפי ארץ ישראל. יש לנו זאבים אפורים וכן חתולת חולות, דיונה שמה. זכר אמור להגיע מאוד בקרוב מפולין. דלק ראיתי כשהגיע פרט פצוע אחרי תאונה לספארי וקיבל טיפול בבית החולים לחיות בר שבספארי. קשה מאוד לראות בעלי חיים בבר בימינו. תמונות כאלה ומדהימות אפשר לראות באתר של אייל בר טוב

FDA

New member
ספארי

לקרקלים קראו לילה ושמש? משהו כזה? האם יש בספארי מתנדבים דתיים? האם אפשר להתנדב להדרכה ולא לטיפול?

לקרקלים קראו יום ולילה

עליהם השלום
לא יודעת אם יש מתנדבים דתיים. אני לא מכירה את כל המתנדבים ולא יכולה לחשוב על סיבה שלא יהיו דתיים. אי אפשר להתנדב להדרכה. הדבר הכי קרובלהדרכה הוא התנדבות לפיקוח (בעיקר בשבתות אבל גם בחול המועד). במסגרת הפיקוח צריך להסביר לאנשים למה לא כדאי שהם יאכילו את בעלי החיים.

FDA

New member
תודה ועוד שאלה לקרן

למה אין בספארי עוד חיות ישראליות כמו דלק זה עקרוני או כך יצא? אני מתכוין לדלק ,תן -שלא רואים בשום גן חיות {בארץ} תודה מראש

harier

New member
קשה מאד לתצפית בטבע

סיכוייך לראות קרקל בטבע הם קלושים ביותר אבל לא בלתי אפשריים אם תסע בלילות על דרכים בדרום הגולן אתה יכול להתקל בקרקל שחוצה את הכביש.תצפיות יום הם נדירות ביותר .

Mar1Zipan

New member
וואו...../images/Emo163.gifאיזו מדינה../images/Emo13.gif

מסתבר שבתכנית החלוקה המקורית של האו"ם יצאנו מורווחים

למעלה