קרציות

3תיתי

New member
קרציות

יש לי כלבה בת שמונה, וחתול. לכלבה יש אלרגיה לקולר נגד טפילים (אובחן ע"י רופא עור של בני אדם). קניתי "פרוטיקול", טיפות נגד טפילי עור. שנה שלמה חששתי להשתמש בחומר,בשל האזהרות החמורות לגבי רעילותו לחתולים וניסיתי להתגבר על הפרעושים והקרציות בעזרת "אופיגל" הישן והדי יעיל לפרעושים, אך לא יעיל כנגד קרציות. השנה עזרתי אומץ והשתמשתי בחומר. אולי הוא איבד מיעילותו. אינני יודעת. על כל פנים, נזק לא נגרם לחתול (הקפדנו לשטוף ידיים אחרי כל מגע בכלבה, עד ליבוש החומר) ולעומת זאת, גם לא לקרציות. ממש לא הזיז להן. איזה חומר לא יסכן את חתולי וישמיד את הקרציות הללו?

תשובות

התשובה שלי תתחלק למספר חלקים: א. בלי לפגוע אפילו קצת ביכולותיו של רופא העור של האנשים, הכלבה שלך היא לא בן אדם והייתי ממליץ שבנושא זה היא תפגוש וטרינר. הסכנה שטמונה בקרציות גדולה מאד, וקדחת קרציות היא מחלה איומה בכלבים, שצריך למנוע בכל מחיר. המניעה היעילה ביותר היא עם הקולר. אני לא יודע באיזה קולר נגד קרציות השתמשתם, מתי זה היה, איזה תגובה היתה, וכו' - הוסיפי את הפרטים האלה, ואולי אפשר יהיה להציע משהו. לגבי הטיפות - יש מספר סוגי טיפות שיעילות נגד קרציות. חלקן אכן רעילות לחתולים, אבל הסיכון הוא רק כאשר המקום רטוב (ביום בו שמים את הטיפות). אנו משתמשים בטיפות אלה גם על כלבים שחיים עם חתולים, אבל משתדלים להפריד בינהם ביום ששמים את הטיפות. דבר נוסף שיכול לעזור הוא להזמין מדביר שירסס את הבית והגינה. צריך לוודא שזה מדביר מוסמך, ליידע אותו שיש בעלי חיים ולהרחיק אותם מהחומר כשהוא רטוב - ולהיות מאד עירניים לסימנים כמו ריור, הקאות, רעידות וכו' בימים לאחר הריסוס. בהצלחה

3תיתי

New member
קודם כל תודה על ההתייחסות

ושנית, פרטים: הקולר בו השתמשנו היה קיל-טיקס שגרם ממש לקונטקט דרמטיטיס שנעלמה עם הורדתו. סביר שזו תגובה לקולר. אינני יכולה להפריד בין הכלבה לחתול, שניהם מסתובבים חופשיים בבית ובחצר. יכולה להמנע ממגע בחתול בעת הנחת הטיפות על הכלבה.(עד הייבוש) ריסוס הגינה אינו בא בחשבון, משום שיש בגינה בריכת דגים, ולכן אני נמנעת מריסוס כלשהו, גם לצמחים. הכלבה שלנו נוהגת כחתול. היא מטפסת על הגדר (שני מטרים) ויוצאת השכם בבוקר לטיול. דבר לא עוצר אותה. לעיתים היא חוזרת עמוסת קרציות. (מתחככת בערמת חול או אזור תטולה של קרציות?) אני בהחלט מודעת לסכנה שבקרציות, לנו ולכלבה ולכן פונה בבקשת עזרה והמלצה על חומר שגם יפעל וגם לא יגרום סבל לכלבה. האם יש כזה? (אגב, אני משתמשת בשמפו נגד קרציות. הוא יעיל אבל לא ניתן לרחוץ את הכלבה כל יום, כמובן.)

אפשרויות נוספות

קודם כל - התאור שנתת לגבי הקילטיקס באמת מתאים לאלרגיה. אפשר לנסות קולרים אחרים כמו פרוונטיק או סקליבור. לגבי הטיפות - ממליץ לנסות בכל זאת, בזהירות המקסימלית. לגבי הריסוס - אפשר להיזהר על בריכת הדגים (גם לי יש ואני עדיין מרסס) ולגבי אפשרויות אחרות - שלחתי לך מסר לגבי זה

למעלה