קרציות:-O

שאפולי

New member
קרציות:-O

יש לי חתולה בת 3 שחיה בבית וגם בחצר היא מעוקרת ומחוסנת- למעשה רק אתמול היתה אצל הוטרינר שבדק אותה מכל הבחינות וטען שהיא נקייה ובריאה. אממה? שמתי לב שהיא משתגעת ומתגרדת ומצאתי עליה ביממה האחרונה 4 קרציות!!!!!! לא פשפשים - קרציות גדולות. חייבת לציין שמעולם לא היה לה קודם (אפילו לא פישפשים) מה יכול להיות? האם ייתכן שהיא נדבקה אצל הוטרינר? מה כדאי לעשות במקרה כזה בכלל? מה הטיפול לקרציות מלבד להוציא אותן (היא לא נותנת גם להוציא היא נושכת ושורטת)

enat06

New member
אולי אמפולת רבולושן...

שימי לב שיש חומרים וגם קולרים נגד קרציות שרעילים מאוד לחתולים!! חייבת להתייעץ עם וטרינר בקשר לזה..

wildnature

New member
פרונטליין פלוס

האמפולה היחידה שגם נגד קרציות, רבולושן לא עוזר, אבל הכי טוב להוציא עם פינצטה, מניסיון- קרציות לא עולות על חתול סתם, כנראה שיש בחצר שלך כדאי לרסס את השיחים עם ספריי פרונטליין, אצלי זה עזר.

שאפולי

New member
אז רגע

קודם כל הוצאנו לה 3!!! הבעיה שזה מאוד קשה היא לא נותנת!! עכשי ואני יודעת בודאות על אחת שיש עליה לא יודעת אם יש עוד:( ואני בהריון- אני לא רוצה לקחת סיכון שתיפול לי קרצה מעבירת מחלות בבית ואאלה בלאגן... אז אוקיי- פרונטליין לדעתי יש לי אני מפרעשת אותה עם זה. איפה אני משיגה ריסוס לחצר. כמה עולה. והאם זה לא הורג את הצמחים? (יש לי חצר ענקית- איפה לרסס?) ועוד שאלה- 3 שנים- מעולם לא היתה עליה קרציה- פתאום ש עליה 4? איך זה קורה? זה לא מוזר?

N o k i

New member
טיפ בנוגע לקרציות

אני עכשיו שולפת לחתולי החצר קרציות, וקיבלתי טיפ מעולה שעוזר לשלוף אותן יותר בקלות: להצמיד על האיזור שהקרציה יושבת בו צמר גפן ספוג אלכוהול במשך כמה שניות. זה ממסטל אותן והן מרפות את האחיזה, והרבה יותר קל למשוך אותן, וזה גם פחות מציק לחתול.

dimitrygo

Active member
מנהל
ואני קראתי דעה בדיוק הפוכה - שכאשר מנסים

להשתמש בכל מיני חומרים על הקרציה אז היא משפרימה רעלנים לתוך הפצע וגם "מתחפרת" עוד יותר.

dimitrygo

Active member
מנהל
מה שהתכוונתי לכתוב זה "משפריצה"

revitalsa

New member
פינצטה

גם בחצר הבניין היתה (ועדיין) מכת קרציות מטורפת. לפחות יותר קל להוציא אותן מאשר פרעושים. פינצטה (שכמובן מיועדת רק לאיכס הזה) עושה את העבודה יופי. אני נוהגת להשאיר אותה בתוך כוס עם חומר מחטא כלשהו, וכל פעם שאני רואה קרצייה על חתול, תופסת אותו, שולפת הפינצטה ורוצחת את הקרצייה באלימות.

dimitrygo

Active member
מנהל
הכלי ההוא הוא הכי טוב כי הוא לא מוחץ את

הקרציה ומאפשר תלישה נקיה ומהירה.

שאפולי

New member
הבעיה היא שהחתולה חיה בבית

ואני בהריון.. כך שלהוציא קרציות זו רק ההתחלה. הא יש דרך להימנע מהידבקות נוספות? ויותר מזה- האם יש סיכוי שהבית שלי שורץ ביצים של קרציות.

wildnature

New member
סביר להניח שזה מהחצר

אם זה היה גם בבית היא היתה מפוצצת קרציות, לשים עליה ספריי של פרונטליין לא יודעת אם מספיק, עדיף אמפולה של פרונטליין+, בספריי תשתמשי לחצר, זה לא פוגע בכלל בצמחים, אני ריססתי עצים ושיחים בטונות של פרונטליין ספריי ולא קרה להם כלום.. גם את הבית את יכולה לרסס עם זה, ספות מיטות, וזה לא מסוכן, בקשר למחלות- הסיכוי שזו תהיה קרציה שמעבירה מחלות הוא די קטן, אין טעם להיכנס להיסטריה מ-4 קרציות, פשוט לרסס כמו שצריך. בהצלחה!

sivi1964

New member
שאפולי היי

גם במקום עבודתי יש פינת האכלה לחתולים ,וכולם התמלאו בקרציות גדולות ומגעילות... משום מה,זה קורה דווקא לחתולים בעונה הזאת,אני כבר מכירה זאת היטב. טפלי בה בחומר ספציפי מתאים לקרציות וחתולים,ואני מניחה שהכל ייסתדר. רק לשם העיניין.....זה כנראה בכל הארץ,אני בצפון. לעומת זאת בבית הפרטי שיש לי בו כ-20 חתולי בית וגינה גם יחד
אין אפילו קרצייה אחת... לדעתי זה נ ובע מכך שכלבות הבית עברו את הקייץ ללא קרציות כלל{רק בגינה שלי,זה הזוי!!!},בגלל החומרים הספציפיים שאני משתמשת למניעה והדברה עליהם בתקופת האביב קייץ. {יש לנו גם 7 כלבות בבית
והעברתי אביב וקייץ שלמים ללא קרציה אחת! ם

lilu31

New member
גם אצלנו

אני בהרי ירושלים, מגדלת חתולים כל חיי ומעולם לא נתקלתי בכ"כ הרבה קרציות על החתולים! זו שנה שנייה שלי במושב ובשנה שעברה לא היו בכלל, מה שאומר שאולי בגלל מזג האוויר הקרציות משתגעות- חורף שמתחיל פתאום כ"כ קר גורם להם לחפש מהר מהר מקום להעביר בו את החודשים הבאים והם פשוט מתנפלות על החתולים. לצערי אין לי יכולת לרסס את כל האיזורים שבו משוטטים אבל לפחות מסכימים שנוציא להם, אז יש לנו שעת טיפוח בערב. יתקלתי לאחרונה בקולר לחתולים נגד קרציות- יש לכם המלצות?

veredtered

New member
יש קולר נגד קרציות לחתולים - בשם בולפו

הוא של חברת באייר, אותה חברה שמייצרת את קולרי הקילטיקס (שאסורים לשימוש בחתולים). הוא מאוד יעיל אבל צריך לשים לב שהוא תקף רק לחודשיים. הוא הורג גם פרעושים. עולה סביב ה-80 ש"ח. אם את לא מצליחה להוציא את הקרציות, הקולר יהרוג אותן והן תנשורנה. ורד (הוטרינרית)

למעלה