קרציה על חתול חצר

zukik

New member
קרציה על חתול חצר

שלום לרופאים
היום שנתתי אוכל לחתולי החצר שמתי לב שלאחת החתולות יש קרציה די גדולה (מעל חצי סמ מעוקב) על פי הטבעת מדובר בחתולה בריאה עברה עיקור לפני חודש
ממה מגיעות קרציות ועוד בגודל כזה ?
ואיך מטפלים בהם ? שמעתי שאסור לפוצץ \ למעוך \ לתלוש אותם
אז מה עושים ?
תודה לעונים

irisFridman

New member
לא יודעת, אני כן תולשת ומפוצצת אותן

תולשת בעדינות (עם נייר טואלט - לא נוגעת עם היד בקרציה) ואם זה לא הולך - אז להצמיד צמר גפן ספוג בכוהל 70% והקרציה יורדת...
אח"כ אני דורכת עליה או מרסקת אותה עם אבן... נשמע אכזרי אבל אין ברירה, הקרציות עושות המון נזק לחתולים ומתרבות נורא מהר... צריך גם לבדוק שהיא נמעכה היטב כי הן נוטות לא למות כ"כ מהר ://
יש כאלו שטוענים שעדיף לזרוק אותן לאסלה ולהוריד את המים. אבל זה לא כזה פרקטי כשאני מורידה אותן מחתולי-רחוב באמצע שום מקום שקרוב לשירותים...

כמובן שספריי פרונטליין זה הכי טוב כי זה גם הורג אותן וגם טיפול מונע.
אבל כשרואים קרציה חשוב להוריד אותה מיד כי בינתיים החתול סובל (זה מאוד כואב להם לפי מה שהבנתי!) וכמו כן בינתיים היא מספיקה להתרבות...

zukik

New member
הנה העדכון

דיברתי עם הוטרינאר שלי
הוא אמר להוריד בלי בעייה
אז באתי להוריד ו... הפלא ופלא היא כבר לא היתה שם .... כנראה החתולה טיפלה בה ......

אני לא ממש בטוח

זה שהקרציה נפלה לא מחייב שהחתולה "טיפלה" בה. קרציות נופלות אחרי שהן שאבו מספיק דם. בשלב שתארת הקרציה כנראה כבר היתה מלאה בדם ולכן היא נפלה. החדשות הרעות הן שקרציה אחת כזאת מטילה מאות רבות של ביצים שמכל אחת מהן צפויה לבקוע קרציה קטנה שמחפשת שוב פונדקאי. זה אומר שהסביבה של החתולה נגועה ודרוש טיפול סביבתי וגם טיפול על החתולה. תשוחחו עם הוטרינר שימליץ לכם על חומרים מתאימים.
בהצלחה
עמיחי

למעלה