קרפ צרפתי

• פותח הנושא y.n
  • פורסם בתאריך

y.n

New member
קרפ צרפתי

היי לכולם. יש לנו מכונה לפנקייקים וקרפים אבל אין לי מתכון מוצלח לקרפ צרפתי. ניסיתי מתכון של אהרוני והוא לא יצא מי יודע מה. אז אם יש למישהו מתכון לבלילה גם לקרפ מלוח וגם למתוק- אני אשמח לקבל. דרך אגב- בפריז אחלתי קרפ מלוח מיוחד: על הקרפ מפזרים גבינה, נקניק, חסה, ושופכים ביצה. כשהלבן מתייצב מקפלים את הקצוות של הקרפ למרכז, עד לחלמון, ואז חותכים חתיכה מהקרפ וטובלים בחלמון. יוצא מעדן.

כתבתי פה פעם מתכון לקרפ צרפתי.

תחפשי במנוף החיפוש. במידה ולא תמצאי אשמח לכתוב לך אותו שוב.

קושוש

New member
y.n, ראשית כל התגעגעתי, לא שמענו

אותך הרבה לאחרונה. ושנית, להלן מתכון לקרפ צרפתי במילוי פירות, אבל אם לא בא לך על המילוי הזה, אז לפחות תוכלי להשתמש במתכון לבלילה. לבלילה: 1/4 1 (אחד ורבע) כוסות קמח 1/3 1 (אחד ושליש) בערך כוסות חלב 2 ביצים מוקצפות 5 כפות בערך אבקת סוכר 3 כפות חמאה מומסת 1/2 כפית מלח 1 כף רום למילוי: 2 תפוחים ירוקים בינוניים 2 אגסים מוצקים 2 בננות מוצקות כ-9 כפות אבקת סוכר 2 כפות שרי כ-5 כפות חמאה לרוטב: כ-1/2 כוס רום 3 כפות סוכר אופן ההכנה: לשים בקערה את הקמח. להוסיף בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת את החלב עד לקבלת מרקם חלק. להוסיף ביצים ולערבב. להוסיף את הסוכר, חמאה מומסת, מלח ורום ולערבב. לתת לתערובת לעמוד לפחות שעה אחת לפני השימוש. למילוי: לקלף ולחתוך לקוביות בגודל של כחצי ס``מ את התפוחים והאגסים. לחתוך את הבננות לאורך ואז לחתיכות קטנות בגודל של כחצי ס``מ. לשים הכל בקערה יחד עם השרי ואבקת הסוכר. לשים בצד ל-15 דקות לספיגת הטעמים. להמיס את החמאה בסיר ולהוסיף את תערובת הפירות ולבשל על אש קטנה עד לקבלת תערובת קרמלית (הבננות יחלו להינמס והתפוחים ואגסים יתעבו). לשים בצד עד להכנת הקרפים. לחמם תנור ל-260 מעלות. לחמם מחבת טפלון ולצקת מידי פעם כ-1/4 כוס מהתערובת למרכז המחבת ולנדנד מצד לצד עד לפיזול על פני כל המחבת. כאשר השוליים מתחילים להשחים, להפוך ולהשחים את הצד השני וכך להמשיך עד לסיום התערובת. כיוון שיש לך מכונה, תוכלי לעשות זאת במכונה. למלא כל אחד בתערובת הפירות, לגלגל ולהניח בתבנית כשהקיפול כלפי מטה ולחמם בתנור ל-10 דקות. לרוטב: לערבב את הרום והסוכר בסיר ולהביא לרתיחה. לצקת על הקרפים המוכנים.

y.n

New member
תודה לשתיכן! :)

אני נמצאת בפורום כל הזמן, חוץ מבסופי שבוע שבהם תשומת ליבי נתונה לחבר...

katzh

New member
קרפ סוזט (פחות או יותר)

אחרי שמכינים את הקרפים, מטוגנים בחמאה כמובן - להמיס במחבת עמוק חמאה, להוסיף קצת סוכר חום, מיץ תפוזים טרי ופקאנים קצוצים דק, להרתיח ולתת לקרפ (מקופל ל-4 כך שיותא כמו חרוט קטן) לשחות בפנים חצי דקה- דקה - ולהגיש עם קצת קצפת לא מומתקת

למעלה