קרפ צרפתי של ד"ר לק!!!

moria007

New member
קרפ צרפתי של ד"ר לק!!!

היי חברים! חג פסח שמח!!! בשנה שעברה היה לד"ר לק קרפים ללא גלוטן, ואני פיספסתי אותם..... אז השנה החלטתי להקדים והלכתי לשאול אותם אם גם השנה זה יהיה, ובסניף של עזריאלי המנהל נתן לי לקרוא את רשימת הרכיבים וכתוב שם שזה מקמח תפו"א, אני לא זוכרת את כל הרכיבים אבל לא היה שם משהו חשוד... והמנהל גם אמר לי שיש לו 2 לקוחות צליאקיסטיות קבועות שכל שנה קונות ממנו קופסא של האבקה ולא היו מהן תלונות. אני לא יודעת מה איתכם - אבל בשבילי זה בהחלט מספיק..... כבר מחר אני הולכת לאכול לי קרפ צרפתי!!!!
אוי, אני הולכת להשמין בחג הזה.....

עשית לי חשק

נראה לי שגם אני אקפוץ לד"ר לק, אני רק צריכה למצוא זמן לזה (יש לי כמה מטלות לימודיות להשתלט עליהן + עבודה). אגב, אפשר להכין קרפים בבית כל השנה, אני מכינה קבוע בלינצ'ס ממתכון רגיל ופשוט החלפתי את הקמח בקמח מרמולייט ואני מוסיפה קצת יותר כדי שלא יהיה נוזלי מדי. מישהו יודע מה קורה עם סבארו הפסח? במקדונלדס מציעים ארוחות בצלחת לכבוד פסח, זה כמו מה שנהגתי להזמין שם במהלך השנה רק שהפעם זה לא דורש הסברים מיוחדים, או ככה לפחות חשבתי. השלטים התלויים מציגים ארוחה בצלחת בלי הלחמניה, אבל כשהביאו לי את המנה גיליתי שחזה העוף שביקשתי מונח מעל לחמניה, משהו בסגנון "לחמניה בצד" אבל לא מובן, כי הם שמים את הלחמניה יחד עם העוף/המבורגר פשוט לא סוגרים אותה. ביקשתי כמובן שיכינו לי מנה חדשה והסברתי את הבעיה, וציינתי כמובן שזה ממש לא ברור מהתפריט שלהם ומהתמונות שזה מוגש עם לחמניה ועושה רושם שונה לחלוטין (ואני לא מבינה את ההגיון בזה). לתשומת לבו של מי שהולך לאכול שם. אגב, אני לא סגורה אם הכינו לי מנה חדשה או שפשוט העבירו את העוף לצלחת אחרת אחרי שניערו את הפירורים (למרות שהדגשתי כמה זה חשוב שיכינו מחדש).

נועית7

New member
אז לעדכונך,

הלחמניה של מקדונלדס היא נ"ג, וכך גם הפיצות שיש בסבארו. כך לפחות דווח לעמותה, עם חשש לזיהום משני.

הלחמניה נ"ג?

כדאי שתגידי את זה לעובדים של מקדונלדס שטוענים אחרת, וגם לאלו של ארומה, שאאל"ט כתבת כאן לפני מספר ימים שהלחמים שלהם לפסח נ"ג, הם טוענים שזה על בסיס קמח מצה. אגב, גם אם זה נ"ג, חברה שלי אכלה את הלחמניה וכמעט נחנקה, זו אחת שאוהבת לחמניות של פסח אבל את מה שהיא אמרה על הלחמניה הזו עדיף שאני לא אכתוב כאן.

נועית7

New member
למה הנימה השלילית?

בסה"כ תרמתי ידע. אני אכלתי בארומה והיה בסדר גמור, גם מבחינת הטעם וגם התוצאות. אין סיכוי שאכלתי קמח מצה כי לא קרה לי כלום, וגם בארומה אישרו שזה לא מקמח מצה. אבל תעשי מה שבא לך... בטח אל תבואי אלי בתלונות אח"כ.

מישהו בא אלייך בתלונות?

מה שעשיתי זה לצייןי עובדות: כשמנהל סניף במקדונלדס אומר לי שהלחמניה היא על בסיס קמח מצה, אני מעדיפה להאמין לו ולא לצאת מנקודת הנחה שהוא משקר (היות שאין לו ממש סיבה), כנ"ל לגבי מנהל סניף בארומה. זה מאוד נחמד מצידך שאת תורמת ידע, אבל כפי שציינת בהודעה הקודמת (זו שעוררה תרעומת), מומלץ תמיד לשאול ולוודא לפני שאוכלים וזה מה שעשיתי ונעניתי בכך שהלחמניה לא נ"ג. כשיש ספק אין ספק, מה לעשות (ומהתגובה של חברה שלי הבנתי שלא הפסדתי כלום).

daniela21

New member
ואני גם קיבלתי אותן תשובות

הייתי עם חברה בעזריאלי והלכנו לסבארו. שאלתי אותו ממה מכינים את הבסיסים, קראו לאחראי שם והוא אמר לי "מתערובת מיוחדת של קמח מצה ותפוחי אדמה". העדפתי לא לקחת סיכון. באותו יום טלפנתי לארומה (לסניף כשר) והם הודיעו לי שהכריכים מקמח מצה והכל מקמח מצה. אני יודעת שייתכן וזה לא נכון, אבל אני לא אסתכן, בטח לא בשביל כריך. מספיק ישבתי בקפה ג'ו והזמנתי קפה ואחד משני המצבים הבאים קרה: או שהם שמו לי חלב רגיל (אני אף פעם לא אבחין בטעם שונה..) או שהם שמו לי בתוך כלי שהיה בו חלב רגיל, כי אחרי חצי שעה התחילו הבלאגנים ובאותו יום היו לי תשעה שלשולים (סליחה על התיאור) ולמחרת בבוקר עוד שנים להזכיר את שארע אמש. טלפנתי אליהם והאם אמרו שבגלל לחץ החג כנראה נעשתה טעות.. קורה. הם הבטיחוו לפצות אותי בקפה ואמרו שיתקשרו להגיד לי היכן. עברו יומיים והם לא חזרו אלי. שיהיה. כנראה שתמיד צריך לראות איך מכינים את הקפה ולא להסתכן שבאוכל נטול גלוטן בפסח.

אחרי טראומה רצינית

שכללה שתיית קפה מחלב רגיל אפילו שהזמנתי סויה יום לפני מבחן, אני נוהגת להסתכל על מי שמכין אם אפשר כדי לוודא שלא מחליפים בין הכוסות ואם אי אפשר אני שואלת אם זה 200% סויה, ואם זה כולל הקצפה בכלי מיוחד אני מדגישה את החשיבות בכך שהכלי יהיה נקי ושגם המכסה יהיה נקי בלי שאריות חלב. אני מרגישה לפעמים טרחנית ואני יודעת שזה מעצבן לפעמים את המוכרים, אבל פשוט אין ברירה. כשזה קרה לי זה קרה כי מי שהזמנתי ממנו התבלבל (למחרת שבאתי לדווח על זה הוא היה נבוך והבנתי ממנו שהוא קלט את הטעות אחרי שהלכתי), הייתי לקוחה קבועה באותו בית קפה שהיה סמוך לאיפה שגרתי, ואחרי זה לא באתי אליהם יותר, אחרי שהייתי מנוטרלת לכ-3 ימים ודפקתי מבחן. שום לחץ לא אמור להסביר מצב כזה, כמו שאם תזמיני קפה תצפי שיגישו לך קפה ולא שוקו, אם את מבקשת קפה עם חלב סויה את אמורה לקבל קפה עם חלב סויה ולא משנה כמה לחץ יהיה במקום. אני מציעה לך לפנות להנהלת החברה ולספר להם מה היה, אני אוהבת להיות שם כי לא בכל מקום יש חלב סויה, וזה מתסכל לחשוב על זה שיכולים לקרות מקרים כאלו.

daniela21

New member
השאלה היא איך שתינו לא שמו לב

שהטעם של החלב הוא לא של סויה. אני משום מה לא יודעת להבדיל ביניהם.. ויש לךמושג היכן אשיג את המספר של הנהלת החברה? באתר יש רק מספרים של סניפים

אני כבר ממזמן הגעתי למסקנה

שאם משלבים את הסויה עם קפה או בבישול, לא מרגישים בהבדל. אולי זה כי אנחנו כבר רגילות ולא ממש זוכרות את הטעם הרגיל, והאמת שלא מזמן אמא שלי הכינה לשתינו קפה ושאלתי אותה אם יש מצב שהיא הביאה לי את שלה כי הקפה היה ממש טעים, והיא אמרה שהיא בכוונה הכינה קפה בספלים שונים כדי להיות בטוחה. היות שלא היו תופעות לאחר מכן התברר שהיא צדקה. כבר דיברנו על זה שכל אלו שחושבים שסויה זה מגעיל לא יודעים על מה הם מדברים... לגבי הנהלת קפה ג'ו, זה מוזר שאין להם אתר, שווה לשאול בפורום שאלה קטנה או בפורום צרכנות, אני גם אנסה לבדוק, את בטח זוכרת את הטראומה שהם עשו לי כשנאלצתי לריב עם האחמ"שית שניסתה לשכנע אותי לקחת מנה עם גבינה...

נועית7

New member
גם כשאת מבקשת קפה

לפעמים יש מצב שמישהו יתבלבל ויגיש לך שוקו. זו טעות אנוש ואין ספק שהיא קורית.

daniela21

New member
אני לא מאשימה אותם

ממש לא. טעויות מתרחשות, כולנו בני אדם. אני חושבת שאני לא הייתי בסדר, כי פשוט התיישבתי והזמנתי את השתייה ולא הלכתי לבדוק שיש להם חלב סויה ושהם מכינים לי בכלי נקי. אם מישהו יודע שהוא רגיש כ"כ, הוא צריך להיות עירני. אני התקשרתי לעדכן אותם והם הבטיחו לפצות אותי ולא עשו כך. טעויות קרו ועוד יקרו.

נועית7

New member
ברור, טענותיי לא היו כלפייך

אלא כלפי טענתה של פני בובה שאמרה ששום לחץ לא מצדיק כזו טעות. אולי בשבילכן הוא לא מצדיק, אבל בשביל המלצרית הוא מצדיק ועוד איך, ובפרט שהיא לא מודעת לנזק שנגרם בטעות שעשתה.

אני לא מסכימה איתך

ובתור מי שמלצרה המון בכמה מקומות אני עוד יותר לא מבינה את הטעויות האלו. נכון שטעויות קורות, אבל כמו שמתי שמי שמזמין קפה מצפה לקבל קפה ולא שוקו, מי שמזמין משקה עם חלב סויה מצפה לקבל את מה שהזמין ובמקרה הזה קשה לי להאמין שמי שמזמינים ממנו (מלצר/ברמן/קופאי) לא מודע לכך שמי שמזמין קפה עם סויה לרוב לא עושה את זה כי סויה יותר טעים לו (והתגובות של מי שמקבלים ממנו את ההזמנות די ממחישות את זה), וגם אם כן אני לפחות ואני בטוחה שאני לא לבד, מציינת תמיד שחשוב שהכלי יהיה נקי כי אני אלרגית. אפשר להגיד שזה כמו שאם תזמיני דיאט קולה כי את בדיאטה, אני לא חושבת שיש סיבה לגלות הבנה לכך שהמלצרית תביא לך קולה רגילה כי היא לא מודעת לנזק שנגרם. ברור שאין סיבה לתבוע את המסעדה, אבל אני לא חושבת שיש מקום לגלות הבנה. אגב, אני נוהגת כאמור לוודא שמכינים לי את הקפה/שייק בכלי נקי שלא יהיו בעיות חלב, וקרה לא אחת ולא שתיים שנעניתי בכך שברור שעושים את זה ושהם מודעים לכך שיש אנשים שאלרגים לחלב (זה מאזן במידה מסויימת את אלו שמפגינים את הזעזוע שלהם מזה שאני שותה סויה).

נועית7

New member
אז אם ככה הצדק אתך

בהנחה שבאמת הסברת למלצרית את החשיבות. כשאני מלצרתי בבית קפה קרו המון טעויות ומעולם לא ייחסתי להם חשיבות מסויימת. הכי הרבה הלקוח יעיר ונתקן את הטעות אם קרתה. לכן אני תמיד מוודאת גם עם הגעת המנה אלי שלא נפלו טעויות.

באותו בית קפה שטעו

הייתי לקוחה קבועה, לא שזה משנה משהו אבל מי שהכין לי את הקפה עם חלב רגיל זה אחד שהכין לי עשרות ספלי קפה על סויה לפני כן. כשאני מלצרתי הייתי מוודאת הכל, לא היה מקובל להגיש את העוגה הלא נכונה או את המשקה הלא נכון והייתה תקופה שלא היה קפה נטול קפאין והנחו אותנו לתת קפה רגיל ואני לא הסכמתי לשתף עם זה פעולה (ולא רק אני ומהר מאוד זה הפסיק). גם אם לא מסבירים את החשיבות, כמו שכתבתי אני מצפה ממלצרים שיעבוד עם הראש וכמו שלא יביאו קולה רגילה למי שהזמין דיאט לא יביאו חלב רגיל למי שהזמין סויה כי נדיר מאוד מאוד שלא עומד כלום מאחורי הבקשה הזאת.

Raz110

New member
עזריאלי-אכזבה!

שאלתי את חצי עולם..... כולם עובדים עם קמח מצה... קפה ג'ו, אורמה,סבארו... בסוף אכלתי בבורגראנץ'..

למעלה