קרפיון בשמנת

kamina

New member
קרפיון בשמנת

טומי בוקר טוב! לפני שנים רבות היה לי מתכון לקרפיון בשמנת נוסח הונגרי-המתכון אבד. זכור לי שמטגנים את הקרפיון על בסיס של בצל מעודה-ואת השמנת מוסיפים בסוף הבישול -האם תןכל לשחזר לי את המתכון- בתודה!!!!!

טומי*

New member
ראשית ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

במתכונים כמה שזכור לי אין דבר שכזה, אולי הגברות המכובדות של הפורום יודעות על מה את מדברת...ויוכלו למצוא את מבוקשך

orlu

New member
יקירתי,,,,,כל אוכל הונגרי טעים

כשמוסיפים לו שמנת.העניין הוא שזה לא תמיד מספק את הרבנות מבחינת כשרות. לדעתי את מתכוונת למאכל שמתחילים להכין אותו עם בצל אבל מוסיפים ירקות תבלינים מיים וכו.....ולבסוף כמובן השמנת המדוברת בעירבוב.או שכל אחד מוסיף כפי שהוא אוהב באופן עצמאי. בתאבון

sabajakov

New member
rac hal ? דג על מצע ירקות, תפוחי

אדמה, ואפשרי גם מעט פטריות. מונח בהרחבה בתבנית, כאשר מוסיפים לו מלבד התבלינים הרגילים (רגילים להונגרים), גם מעט חתיכות חמאה, וציפוי שמנת. הדג עם התוספות נאפה בתנור. מוגש בשלמות. רצוי לשתות מים עם סודה ליד. אם למתכון הזה היתה הכוונה.

Szasinko

New member
מתכון בהונגרית ל- RACPONTY

אולי מישהו יכול לתרגם לנו את המתכון?

תרגום אחד..מקווה שמדוייק לשירותך

תרגום המתכון של הקרפיון בשמנת: 1 ק"ג דג קרפיון 300 גר' שמנת חמוצה 150 גר' קתלי חזיר מעושן 2 כפות שמן 2 עגבניות בינוניות 4 פלפלים ירוקים (צינוריים?) 2 בצלים אדומים פפריקה מלח לקלף תפוחי אדמה (לא הופיעו במתכון ....) ולחתוך לטבעות דקות. מניחים בקערה משומנת. ממליחים ואופים בתנור חם כ 20 דקות (הופכים באמצע). בינתיים מנקים את הדג. מרחיקים ראש וזנב וחותכים חתכים אלכסוניים צפופים לרוחבו. מכניסים לחתכים פרוסות דקות של קותל חזיר מעושן מניחים את הירקות החתוכים לעיגולים על תפוחי האדמה האפויים למחצה. ועליהם את הדג בתנוחת שחיה. ממליחים רק אם קתלי החזיר לא מומליחם. אופים 30 דקות. אם הדג לא נשאר עומד, אופים 15 דקות מצד אחד ועוד 15 דקות מצד שני. בשלב זה מערבבים מעט פפריקה עם השמנת לתערובת חלקה ושופכים על הדג. ממשיכים באפיה עד שהשמנת נספגת בתפוחי האדמה וקתלי החזיר פריכים ושחומים. מגישים חם במגש חסין חום.

Szasinko

New member
ועוד גרסה בהונגרית

ושוב אולי מי מכם יכול לתרגם לנו?

Szasinko

New member
Racponty הגרסה של טומי לפיד

Racponty קרפיון בשמנת-בסגנון סרבי הגרסה של יוסף טומי לפיד 1/2 ק"ג תפוחי אדמה 150 גרם חמאה 1.5 ק"ג קרפיון (דג שלם או שנים קטנים יותר) 1/2 1 כפיות מלח 1/2 1 כפיות פפריקה 1 בצל גדול, קלוף ופרוס 2 פלפלים ירוקים, פרוסים דק 1 עגבניה, פרוסה דק 1 כף קמח 2 גביעים שמנת מבשלים תפוח"א בקליפתם, קולפים ופורסים. משמנים תבנית חסינת אש בהרבה חמאה. עורכים את פרוסות תפוח"א בתחתית התבנית. מנקים הדג, עושים בו 6-5 חתכים שווים ומרחיקים הזנב. ממליחים את פנים הדג ואת תוך החתכים. מניחים הדג על תפוחי האדמה וזורים 1/2 כפית פפריקה. חותכים 50 גרם חמאה לקוביות ומפזרים על הדג. מפזרים על הדג את פרוסות הבצל, פלפל ועגבניה. מחממים תנור אפיה ל-160 מעלות צלסיוס. ממיסים את יתרת החמאה ויוצקים על הירקות/דג. אופים בנור במשך 25-20 דקות, מוציאים התבנית. מערבבים כף קמח עם גביע שמנת, מעט מלח ו-1/2 כפית פפריקה. מורחים השמנת על הדג. מחזירים התבנית לתנור ואופים 20 דקות נוספות. מערבבים הגביע השני של השמנת עם פפריקה ומורחים את הדג. אופים עוד 10 דקות בתנור. מגישים חם.

B T1

New member
הגרסה ההונגרית ממש לא כשרה.

יש גם 200גר. בייקון מעושן.

עב

New member
גירסא הרסנית

150 גרם חמאה ושני גביעי שמנת? אני כבר לא מדברת על שומן חזיר... זה מתכון בטוח לחסימת כלי הדם, במיוחד אם אוכלים את הפצצה הזאת לעתים קרובות. לא פלא שתוחלת החיים של ההונגרים נמוכה כלכך. במחשבה שניה... לא נורא.

ברק 188

New member
אכן נשמע לא רע...

גרוע
מזה לא יכול להיות, ובינ'נו לא מתגרע הצמחוני... הנצחי אנוכי. וגם זה לא תעודת ביטוח -לבריאות.

agibagi

New member
למען הבריאות

תמיד טוב לשמור מה אוכלים, הלוואי שהחיים יהיו בלי דאגות וכולנו היו רגועים... גם אני מצרפת לכם כתבה על פיצוחים כמה בריא לאכול. תהנו וגם תשמרו על הבריאות !

למעלה