קרע ב acl

קרע ב acl

לפני שמונה חודשים קרעתי בצורה חלקית את ה- acl עברתי ארתוסקופיה אך הכאבים וחוסר היציבות נמשכים אורתופד שבדק אותי לאחרונה המליץ על ניתוח האם יש סיוכי להיות פעיל ספורטיבית ללא ניתוח לשחזור רצועה

chonkin

New member
אחי שמע

לדעתי תעשה את הניתוח.עם כל הכאב והשיקום המאוד מאוד מאוד ארוך שכרוך בדבר. חלק מהרופאים לא אומרים את זה, אבל אם אתה לא משחזר את הרצועה יש סיכוי שפתאום תעשה תנועה לא נכונה וזה יגרום לך נזק לאיבר פנימיים אחרים בברך או שזה פשוט יחמיר את הקרע שיש לך כעת. לדוגמא, אני מכירה מישהו בפיזיוטרפיה איתי שהיה לו קרע ברצועה צולבת קדמית ACL הוא עדשה פיזיוטרפיה חודשיים וממש ראה שיפור. הוא החליט לא ללכת לניתוח. לאחר שמונה חודשים בערך הוא קרע גם את המינסקוס. ואז הוא עבר שני ניתוחים- גם קרע במינסקוס וגם שחזור רצועה.אז למה לחכות עם הניתוח ? למה לדחות כשאתה יודע שיש סיכון שייגרמו לך נזקים נוספים פרט לרצועה? הרי תחשוב על זה-חסר חלק שם בברך אז סביר להניח שאיברים אחרים ייפגעו הכתוצאה מהחלק החסר ששמר על שאר האיברים עד שהואנקרע. כל שאלה או בקשה תרגיש חופשי לפנות אליי במסרים אישיים. מקווה שעזרתי :)

chonkin

New member
שכחתי להגיע לפואנטה העיקרית..חחח

לסיכום: אתה יכול להמנע מניתוח ולעשות פעילות ספורטיבית .אבל קח בחשבון שיכול להגרם לך נזק לאיברים אחרים אולהחמיר את המצב.

קרע ACL

לרוב ניתן לעסוק בספורט גם ללא הניתוח. ע"י חיזוק שרירים ושימוש בברכיה/תומך ברך מקבלים יציבות מספקת של הברך בד"כ.

rondon2

New member
רונן

שלום, קרע ברצועה הוא דבר שאפשר לחיות איתו, אבל יש לקחת בחשבון שכשאתה בלי רצועה צולבת הסיכוי שלך לשחיקת סחוס ופגיעה ברצועות האחרות גובר. אומנם אני לא אשקר לך הניתוח קשה, אבל עם תעבוד לפי הפרוטוקול לאחר הניתוח, תוכל לשקם את הברך שלך ליציבות טובה. התקופה לוקחת בדר"כ עם הכל בסדר בין 7-9 חודשים. וכמובן אני ממליץ לך להשתמש מגן אלסטי לברך ושימוש במדרסים בולמי זעזועים ימנו נזק שיכול להיווצר. אני אשמח לענות לך בכל שאלה שתרצה, גם אני עברתי את הניתוח הזה ושווה לעשות אותו.תוכל לשלוח לי במסר מיידי שאלות נוספות ביי ותרגיש טוב.

שחיקת סחוס

זה לא נכון, ניתוח לשיחזור הצולבת לא מונע שחיקת סחוס וכנראה אפילו מגביר אותה בשנים שלאחר הניתוח.

golan95

New member
לכל תומכי שולחן ניתוחי הבירכים

שלום. חשוב לדעת האם הקרע הוא קטנטון או אולי הוא קרע רציני- אם הוא קטנטן ע"י פעיליות שמרניות- פיזיוטרפיה, שיאצו,טוינא, דיקור, מגני ברכים, תוספי מזון, ועוד דברים אפשר לחיות בשלום אם הקרע ולא לגרור איתו עוד "חברים".תשאלו כל שחקן כדורגל/כדורסל. נכון שישנה האופציה של ניתוח - תמיד ישנה האופציה של ניתוח- אבל אסור להשוות מיקרה אחד לשני... מציעה לך עצה ידידותית בתור אחת שמטפלת בכל מיני בעיות אורטופדיות לנסות ולשאול על כל מגוון האפשרויות השמרניות הקיומות- וקימות הרבה אפשרויות- פיזיוטרפיה זה לא האפשרות היחידה ובלעדית. ניתוח זה כמו כל ניתוח אחר- טומן בחובו גם סיכונים.

למעלה