קרע בשריר

bklein2

New member
קרע בשריר

אני רוכב אופניים ( בערך ארבע פעמים בשבוע) מזה מספר חודשים כאשר אני מבצע רכיבה מאומצת אני מרגיש כאב חד ברגל שמאל. הכאב מתרכז בשריר הפנימי של התאומים ( הכוונה לאחד מהתאומים הקרוב יותר למרכז הגוף.) הכאב חד כל כך עד כדי כך שאני נאלץ להפסיק לרכב. כירופרקט שבדק אותי קבע שיש סיכוי טוב שנקרע לי חלק מהשריר הזה בעבר ונשארה צלקת בשריר. שאלתי היא : איך אפשר לאבחן זאת בצורה מוחלטת ( בדיקות הדמייה ??) מה הדרך הטובה ביותר לטיפול במקרה כזה ? תודה

rafagav

New member
בכל מקרה - אם הפעילות גורמת לך כאב

היא לא נכונה לך... עליך למצוא את הפעילות, בה לא יגרם כאב. למה?
בגלל שכאב בא לומר לנו, שלא טוב לגוף. ואנו, הרי, מנסים להיטיב עמו... מסקנה: מה שאנו (אתה במקרה הזה) עושים אינו נכון!!

Spiritualized

New member
תהיה לך בעייה לאבחן באופן מוחלט

מכיוון שכל עוד אתה הולך על הרגל ולא מושבת לחלוטין - סביר להניח שלא ייאשרו לך אפילו צילום רנטגן... מדינה מתוקנת הא? אין מה לעשות.... מה שכן, על פי הסימפטומים שאתה מתאר זה יכול להיות גם טריגר פוינט - מאוד מבלבל האבחון של טריגר פוינט מול צלקת מקרע.... נסה למשש את השריר בצורה עמוקה לאורכו ולבדוק האם אתה מוצא שם איזו נקודה אחת ספציפית שכואבת במיוחד כשאתה לוחץ עליה. אם יש - והיא מרגישה כאילו השתילו לך גרגיר אפונה בתוך השריר , אנחנו מתקרבים מאוד להנחה שמדובר בטריגר פוינט ולא בצלקת - אבל שוב....אין 100% בלי צילום.... אם זה טריגר פוינט הטיפול הוא פשוט יחסית ועם קצת סבלנות והגדלת ראש תוכל לטפל בעצמך בלי להעזר במטפל\ת... מצרף לך לינק מעניין בנושא: http://www.pain-education.com/100222.php לצערי אין (או לפחות אני לא מצאתי) חומר מתומצת וקולע על הנושא בעברית באינטרנט - אבל אני עובד על זה באתר שלי ובעזרת השם בקרוב יהיה
shine on
נחום.

Spiritualized

New member
רפי...

אם אתה כבר נותן לינק לספר ולא למידע חינם באינטרנט - אני ממליץ יותר על "די לכאב" - שתורגם בצורה מצויינת לעברית.... יש לי בבית גם את הספר שהמלצת עליו וגם את "די לכאב" - לדעתי די לכאב יותר קולע...ויותר "קריא" לאנשים שלא מבינים מונחים רפואיים.... אגב,למי שיש כסף והתחום ממש מעניין אותו ברמה רפואית - אני ממליץ על ספר המחקר המקורי עליו נשענים כל הספרים האלה - הספר של טרוול וסימונס שמגיע ב2 כרכים עבים ועולה מעל 200 דולר... לינק יגיע בקרוב

rafagav

New member
א) יש שם הסבר מסויים על דרך טיפול.

ב) יכול להיות, שמדובר בנק' לחיצה על מרידיאן... ואז - עליו לנסות ללחוץ בעדינות עליה לזמן מה, כאילו בשביל לכוון את גופו לטפל בבעיה... ואולי - לא רק "כאילו"...

Spiritualized

New member
חשוב מאוד

לשים דגש על ההבדל המהותי מאוד בין נקודות טריגר לבין נקודות לחיצה סיניות\יפניות\הודיות על מרידיאנים\מרידים\וכו... התורה היחידה מן המזרח שהנקודות בה כמעט וזהות לחלוטין לטריגר פוינטס היא התורה התיאלנדית - בה לא לוחצים על נקודה אלא אם כן יש לה נפח פיזי! בתורות הסיניות\יפניות\הודיות מדובר בנקודות שלא ניתנות למישוש ובטח שלא ניתנות לראייה במיקרוסקופ - ולכן הרפואה המודרנית מתייחסת אליהן (לעיתים בצדק ולעיתים לא) בחשדנות ובזלזול. הבלבול בין נקודות "אנרגטיות" שלא ניתנות למישוש פיזי לבין טריגר פוינטס(שבהחלט ניתנות לתחושה ללא צל של ספק) הוא בדיוק מה שמונע מתרפיית הטריגר פוינטס להיות מוכרת ע"י המערב... אני מניח שתוך כמה שנים , אולי עשורים, הרפואה המודרנית תבין שזאת טעות מוחלטת להתייחס לטריגר פוינטס בזלזול ולהקביל אותן לנקודות "סיניות","יפניות" ו"הודיות" - ושהם למעשה שייכות לצד הפיזי של הרפואה ולא לצד האנרגטי.... ועוד דבר חשוב מאוד : טכניקת הלחיצה והעיסוי של נקודת טריגר שונה לחלוטין מטכניקת הלחיצה על נקודות "אנרגטיות" הן מבחינת האופן בו לוחצים והן מבחינת המטרה אותה רוצים להשיג. "די לכאב" מסביר את כל מה שכתבתי עכשיו בצורה פשוטה ונפלאה ואני כבר שלחתי כמה וכמה רופאים סקפטיים אל הספר הזה - והם חזרו המומים... לא עלה בכלל בדעתם שיש דבר כזה נקודות לחיצה שאפשר לראות במיקרוסקופ ואז לא לראות אותן יותר לאחר הטיפול... הסטיגמה הרעה (בקרב רופאים) שיצאה לנקודות לחיצה בגלל הרפואות הסינית\יפנית\הודית וחוסר יכולתן להוכיח את קיומן של הנקודות - כנראה גרמה לרפואה המודרנית כולה לשים X אחד גדול על כל מה שמתחיל במילה "נקודה" וחבל.... לאט לאט.... הם יתעוררו..... יהיה בסדר
דרך אגב - אני אישית לא מבטל או מתנגד לטיפול בנקודות אנרגטיות חסרות נפח פיזי - אבל זה לא התחום שלי ואני גם לא יכול להגיד שאני מאמין בו ב100%....

rafagav

New member
לא צריך להאמין...

כאשר אני עובד על מרידיאן ברגל [כיס המרה, הממשיך אל הזוקפים] וזה משכך כאבי גב, זה אומר משהו, גם ללא אמון כלשהו. * סייג: ערוצי האנרגיה הללו בטח שאינם מדוייקים ובכ"ז יש להם השפעה, בטח אחרי הדיקור.... ** סייג עיקרי: כל שיטות הטיפול הללו אינן ארוכות טווח בגלל ש... המטופל יחזור להרגלי היציבה הלקויים שלו, אם לא נלמד אותו כיצד לשבת, לשכב ולקום נכון מישיבה... בשביל זה האתר שלי, שהוא, ברובו, אינפורטיבי. נכון - בקריאה ראשונה (וגם שניה ושלישית) ההמלצות נראות טפשיות. נכון עוד יותר - כשמנסים מגלים עד כמה שהן טובות...

צלקת בשריר

ניתן לאבחן ע"י אולטרסאונד או MRI. אין טיפול ממש יעיל, ניתן לנסות גלים קצרים או אולטרסאונד טיפולי.

למעלה