קרע ברצועה

Asafאסף

New member
קרע ברצועה

שלום רב, לאחר התלבטות החלטתי לא לבצע את הניתוח לשיחזור הרצועה זאת לאחר שאמרו לי שאפשר לחיות עם זה ושעידוד של שרירים נכונים יכולים להחליף את תפקיד הרצועה.נכון לתקופה האחרונה אני סובל מכאבים מעיקים בעיקר בסופו של יום. פעילות גופנית (אופניים,חדר כושר) רק מגבירה את הכאב. הכאבים הם ממש מתחת לפיקה מלפנים ולעיתים נמשך מאחור לאורך כול הרגל. אני מושך את הכאבים הללו כבר כ-4 חודשים הייתי רוצה לקבל בבקשה עצה מה לעשות? האם המשך פעילות עם מצבה של הברך שלי כעת עלול לפגוע בשלמותה של הברך(עצם,סחוס). תודה אסף

No name for now

New member
לא רוצה לדכא אותך

יש לי חברה שקרעה את הרצועה לפני כמה שנים וגם שוכנעה לחכות, שילמה הרבה כסף לפיזיוטרפיסט כדי לחזק את הרגל וכו', והמשיכה בפעילות גופנית. בסופו של דבר היא הגיעה למצב שאפילו בזמן הליכה ברחוב היא סובבה את הברך ונאלצה לעבור את הניתוח, לא שהיום היא יכולה לרוץ ריצת מרתון אבל באמת שכבר לא היתה ברירה ואחרי חצי שנה של הפסקה היא חזרה לספורט. צריך לחשוב טוב לפני שדוחים ניתוח, מדובר בכאבים, כסף וכמובן טרדה, ולי קשה להבין איך היא יכלה להמשיך במצב כזה כ"כ הרבה זמן. מצד שני, ממה שהבנתי גם הניתוח לא קל ובשבועות הראשונים הכאבים מאוד חזקים.

קרע צולבת

אני מניח שאתה מתכוון לקרע בצולבת הקדמית. גם לאחר הניתוח ייתכנו כאבים ואין שום בטחון שלא יהיו בעיות סחוס. ייתכן גם שבעיות הסחוס בברך אחרי ניתוח שיחזור יהיו חמורות יותר. פיזיותרפיה, שימוש בתומך ברך ותרופות מסויימות יכול להקל על מצבך.

למעלה