קרע בברך...

FuzzyWuzzyGirl

New member
קרע בברך...

לפני כמה חודשים "סובבתי" את הברך ונקרע לי שם משהו...
אני לא בטוחה מה... אחרי כמה זמן - הכאב עבר לברך השניה - ועכשיו הוא עדיין שם.
אבל הבעיה העיקרית היא כף רגל שמאל - ה"קמיצה" לא מתיישרת וזה משפיע על הגב שלי ועל שיווי המשקל. (כשאני קמה משכיבה - אני מרגישה שהגב "מסתובב". לכן - קשה לי גם לנעול נעליים סגורות - כי אני לא יכולה ליישר את האצבעות. יש נעליים מיוחדות - כדי שזה לא יכאב? רפלקסולוגיה יכולה לעזור?
מירי

avorly

New member
FuzzyWuzzyGirl, ברוכה הבאה

בצל פורומינו. איזה ברך סובבת? הקמיצה השמאלית שלא מתיישרת- קיבלת בה מכה? נעליים מיוחדות שיכולות לעזור הן נעליים אורטופדיות, כי לרוב הן נוחות יותר. במקביל כן הייתי מנסה במקומך לגשת לרפלקסולוג/ית בכיר/ה. יתכן בהחלט קשר בין כל הבעיות שהעלית.

FuzzyWuzzyGirl

New member
../images/Emo13.gif

תודה על קבלת הפנים!
סובבתי את ברך ימין – והכאב עבר לאחר זמן מה לשמאל, חזר לשניהם – ועכשיו הוא מתמקד בעיקר בשמאל. אני לא זוכרת שקיבלתי מכה בקמיצה – זה פשוט התחיל לכאוב... מירי

0 אור 0

New member
הי פזי

לגבי הקמיצה - טיפול רפלקסולוגי יכול מאד לעזור. התנוחה של האצבעות לפעמים מצביעה על בעיה "מכנית" ברגל, אבל לעתים מעידה על בעיה שונה בגוף/נפש. רפלקסולוג יאתר יחד אתך מה הבעיה ויעזור לך לעבוד על פתרון. זו תופעה ידועה שאנשים לאחר טיפול רפלקסולוגי לפעמים צריכים מספר נעל יותר גדול, או נעל יותר רחבה כי פתאום האצבעות נפרשו והתיישרו. לגבי הברך, מומלץ מאד ללעבוד על תנועתיות הגוף - פיזיותרפיה, פלדנקרייז או כל שיטת עומק אחרת של הבנת התנועה, ובמקביל כמובן שנעליים אורטופדיות טובות שנותנות תמיכה לרגל יסייעו להקלת העומס על הברכיים והגב.

freearth10

New member
אצבע מכופפת

היי FuzzyWuzzyGirl , האם רק הקמיצה מקופלת או גם שאר האצבעות? האם הקמיצה נמצאת על או מתחת לזרת או לאמה? לאיזה כיוון היא פונה? שנים האצבע החמישית שלי היתה כל כך קטנה ומקופלת ולאחר טיפולים שונים שלא זו היתה המטרה שלהם לפתע גיליתי שהזרת התיישרה ואפילו "השמינה". בעיות בברכיים מצביעות על חוסר גמישות, על אגו וגאווה, על סרוב להכנע. על רצון לנוע קדימה מבלי לשנות את דרכנו, דבר שבעצם עוצר את התנועה ובא לידי ביטוי בחוסר שיווי משקל. (אם אני לא טועה נקודת האוזניים היא באמת בקמיצה או סמוך אליה) גם הקמיצה וגם הגב משקפים את הרגש ואת הרגשת הבטחון שיש לאותו האדם. לכן טיפול של גוף-נפש בהחלט מאוד רצוי. נעל נוחה (אם יש דבר כזאת בכלל) לא ממש תעזור לך להתקדם. היא רק תרפה את הכאב במקצת.
מאיה

למעלה