קרס !

אסף4יי

New member
קרס !

נפגשתי עם ש' בפינת החניון "בזל" ליד "בית דוד". היא העבירה לי את החבילה + התוספות, אשר יגיעו ליעדן מאוחר יותר. עד תחילת שבוע הבא, המבצע יסתיים ותוכל לאשר לש' לפגוש אותי באותו מקום באותה שעה. קודקוד, האם רות ?

נצל"ש (קצת רצינות בפורום, ../images/Emo3.gif)

סונדה מעניינת ומשעממת, תלוי איך מסתכלים עליה: א. בגובה 35 מטר 7.8 מעלות, בגובה 101 מטר 12.2 מעלות ובגובה 127 מטר כבר 14.0 מעלות = אינוורסיה רצח. ב-840 מ"ב 15 מעלות, ובקרקע פחות מחצי (שמיים בהירים)
ב. מי שגר בגובה 177 מטר - היה אתמול עם 90% לחות, ומי שגר מעל 315 מטר היה רק עם 22%-25% לחות. ג. אינוורסיה היתה מהקרקע לגובה 428 מטר, ומגובה 1030 עד לגובה 1305 מטרים ד. הלחות עד לגובה 177 מטרים היתה סביב 90%, אך בגובה 100-140 מטרים היה מעין "כיס יובש" של 65%. אין לי מושג מהיכול לגרום לכך. עכשיו אתם רואים מה שווה תצפית מהר ברכה

haimb100

New member
אמש בעודי מקשיב לוקסטלר ברדיו

שמסבירה מדוע יבש בכל הארץ, נסעתי בערפל כבד בחלקים נרחבים מהנסיעה

haimb100

New member
ואגב- ההפרש הזה בלחות, כשהוא בקיץ

כמה שאנחנו בחוף סובלים

tcu6

New member
בדיוק רציתי לכתב זאת. היום היתה

שכבת הזיהום בתל-אביב מעובה ונראתה היטב. לא פלא כאשר עובי השכבה הלחה כ180 מטר ועובי האינברסיה בקרקע כ430 מטר. משרד הבריאות מזהיר לגבי חודשים אלו על האפשרות לזיהום גבוה מהרגיל, כנראה לימים כאלו כוונתם.

tcu6

New member
המצב הרגיל בשכבת האטמוספרה הקרובה

לקרקע- גובה כ8-16 קמ תלוי בקו הרוחב, באופן רגיל העליה בגובה גורמת לירידה בטמפרטורות. כאשר המגמה מתהפכת ועם העליה הטמפרטורה עולה זה מצב של אינברסיה, הפוך מהרגיל. בגבול הטרופוספרה-שכבת האטמוספרה התחתונה, ישנה אינברסיה קבועה בה הטמפ עולה עד כדי מינוס 50-60 מעלות, התחממות של כ20 מעלות. כתוצאה מכך אין יכולים להתפתח עננים וכל תופעות מזג האיור מוגבלים אל מתחת לשכבה זו הקרויה טרופופאוזה.

haimb100

New member
8-עכשיו תארו לכם שהאינבסריה

הקבועה בגבול האטמוספירה-סטרטוספרה היה גבוה נגיד באיזה 10 ק"מ, מה היה קורה לברד בירושלים ב-29/10{

למעלה