קרסוליים

עודד b3

New member
קרסוליים

שלום אני עוסק בספורט, משחק כדורסל. לפני כחודש סובבתי את הקרסול השמאלית תוך כדי משחק. הכאבים היו כל כך מחרידים שלא יכלתי להתאמן במשך שבועיים שלוש, לאחר שבועיים שלוש חזרתי לשחק עם כאבים שלא פסקו, ולאחר זמן מה הכאבים פסקו, רק שהנפיחות נשארה. כיום הקרסול לא כואבת אבל הנפיחות נשארת, זה סימן שהקרסול עדיין רגישה? לנושא אחר, לפני כשבוע סובבתי את הקרסול הימינית, כן יש לי קללת קרסוליים לאחרונה לא מבין למה, יכול להיות שזה בגלל שלא קשרתי את הנעל כמו שצריך, זה כנראה מה שגרם לפציעה בקרסול השמאלית, אז המשכתי להתאמן כי הכאבים לא היו כמו בקרסול השמאלית, והנפיחות ירדה לאט לאט, אבל נשארה קצת, בקיצור, לפני כמה ימים קיבלתי מכה בקרסול, יותר נכון בעיטה קטנה לא מכוונת מחבר שרץ ולא שם לב אבל זה לא לעניין כבר. בקיצור הנפיחות חזרה ואני עדיין ממשיך להתאמן כי עונת המשחקים קרבה ואני לא רוצה לצאת מכושר עוד פעם. עכשיו אני מהדק את הנעליים חזק חזק ולא נותן לרגל להיות רופפת בתוך הנעל. ולא, המידה של הנעל לא גדולה לי אני אומר באחריות. בקיצור, מה אתה ממליץ לי לעשות בקשר לכאבים האלו? בלי שאפסיק להתאמן, ואיך, כיום ובעתיד אני יכול להימנע מלפצוע את הקרסוליים שוב?

likuper

New member
קרסולים

חד וחלק אתה חייב להפסיק מיד את האימונים שלך!!!! אתה חייב מיד לגשת לרופא לצורך אבחון!!! אני מטפלת יום יום בספורטאים עם פגיעות ספורט כאלו ואחרות. הנזק שאתה יכול לגרום לעצמך הוא גדול מאד ולעיתים זהו נזק שכבר אי אפשר לתקן. כאשר מגיעים אלי מטופלים כמו במקרה שלך מאגודות ספורט הם מושבתים מיד על ידי הרופא ועל ידי עד להחזרת המטופל למצבו קודם הפגיעה. בתור עזרה ראשונה להקטנת הכאב אתה יכול ב-72 שעות הראשונות לשים קרח על הקרסול 20-30 דקות כל 3 שעות (ללא מגע ישיר של הקרח עם העור) לאחר 72 שעות אתה יכול להניח מגבת חמה על מקום הפגיעה. תחבושת אלסטית זה בסדר. אבל כאמור הדבר החשוב ביותר הוא להפסיק מיד את האימונים להגיע לרופא לצורך בדיקה איבחון ותוכנית שיקום. ליאורה, מעסה רפואית ומעסת ספורט מוסמכת מטעם מכון וינגייט.

עודד b3

New member
קרסוליים

אז איך את מסבירה את זה שברגע שחזרתי למסגרת אימונית, נעלמו לי הכאבים בקרסול השמאלית? לאחר שנחתי במשך 3 שבועות שבמהלכן עדיין היו לי כאבים בקרסול זו. מה שכואב לי עכשיו זה הקרסול הימינית שאותה סובבתי לאחרונה, גם הכאבים בא עברו עד שקיבלתי מכה. את לא מבינה כמה המצב קריטי, אני חייב לשחק. מה לעשות?

קרסוליים

כמובן שלהבדק אצל אורתופד ולעשות צילומי סטרס ע"מ לאבחן אם יש נזק לרצועות. שימוש בסד תומך לקרסול יכול לעזור גם בטיפול וגם למניעה של חבלות נוספות.

עודד b3

New member
...

בקשר לסד, אפשר הסבר קטן בקשר לאיך הוא עוזר? האם אני יכול לשחק כדורסל עם זה? ואיפה אני משיג את זה?

סד

הסד מייצב את הקרסול, מונע נקעים ואף יכול לעזור בהחלמה של נקע קיים. יש סדים שמותאמים לסוגי ספורט שונים. תפנה לאורתופד בקופ"ח והוא יוכל להפנותך לרכישת הסד, לרוב עם השתתפות של קופת החולים.

למעלה