קרן פנסיה

קרן פנסיה

אישתי עם א1 החודש הולכים פעם שנייה . אישתי עובדת משק בית . המעסיק רוצה לעשות לה קרן פניה . בשיחה עם חברת ביטוח . נאמר לנו מי שיש לו ת.ז. כתומה לא עושים קרן פנסיה . או שלא ניתן לעשות כי הוא תושב ארעי . מה דעת המומחים? כאן . או יש מישהוא שעשו לו קרן פנסיה

sobodei

New member
אפשר לפתוח קרן פנסיה עם מספר תעודת זהות או דרכון

פתחנו אחת לאישתי לפני 6 שנים. גם לנו אמרו בהתחלה שאי אפשר, אבל אחרי שהתעקשנו החברה בדקה ומצאה שאפשר.
אנחנו בהראל

תודה. נישאל חברה אחרת

כך הייה עים הרכב הישן והגדול שלי . לא היסכימו לעשות לי ביטוח . רק חברת מיגדל כן היסכימה . ועברו מאז 14 שנה שמבטחת אותי . ניפנה אלהם

מי שיש לו ת.ז. כתומה

הוא עובד זר??? הרי הוא מקבל סל בריאות
עובד זר לא מקבל סל בריאות . ואין לו ת.ז. ביכלל

הקישור זה לעובדים זרים

אישתי מופיעה בתיק מס הכנסה בתור אישה עוזרת
אישתי היא תושב ארעי . היר לא זרה בישראל . לא מוצא חומר באינטרנט על מיקרה דומה . נעדכן בשבוע הבא חוזר מחופש הסוכן ביטוח שלי ונעדכן

randyloo

New member
אשתך לא עם א1

אלא עם א5. לגופו של ענין, אשתך תושבת וזה אמור להספיק. מי ששואל שאלות קיטבג מסבך את עצמו. לאשתי יש תושבות ארעית וקרן פנסיה. אף אחד אפילו לא יודע שהיא תושבת ארעית כי זה לא מעניין את קרן הפנסיה ו/או את מקום העבודה.

בצבא שולאלים שאלות קיטבק

חייגתי לחברת ביטוח כול שהיא . אמרתי אני נשוי לתיילנדית . מיד הפקידה שאלה איזה תעודת זהוא יש לה . אמרה לת.ז. כתומה החברה הזו לא עושה קרן פנסייה . שניפנה לחברה אחרת . עדיין לא שאלתי אצל אחר
אגב כאשר קניתי רכב חדש בתשלומים . ביקשו את מס' ת.ז. של אישתי . רצו ליראות אם משפחת קרמר לא חייב כספים . הפקיד הקיש את מס' הת.ז. וזה לא היסתדר במחשב שלו . שאלתי אותו מה אתה בודק . ענה המיספר ת.ז. עניתי היא תושב ארעי . אולי זו הסיבה . ואז ירד מיזה .

יש נוסחה לבדיקת מס' ת.ז. חוקי . אם נותנים סתם מס' . מי שעוסק בזיהוי אנשים . מחלק את מס' ת.ז. חייב לצאת מס' קבוע שידוע רק לאנשים . כמו מס הכנה . ואז יודעים שהמיספר חוקי . פעם ידעתי את הנוסה . תמיד טוב לישאול כמה שיותר שאלות . שבעתיד לא יהיו בעייות . למה לא שאלתה . למה לא אמרתה .
כמו למשל . מה קורה עם הכסף . אם ניפרדים חלילה . האים הכסף נישאר בישראל עד הפנסיה 20 שנה . או שהיא יכולה ליפדות את הסכום . קראתי שאז היא מפסידה 35% מהסכום . פדיון מוקדם .
היו מקומות שלא שאלתי מספיק שאלות . ואז ניגרמו לי רק הפסדים . כמו עם העורך דין שעבד עלי . והוצי מימני 6 אלף ש"ח ולא עשה כלום

העיקר בוקר טוב .

randyloo

New member
אין מספר זהות שונה לתושבים ארעיים

מספר הזהות מורכב מתשע ספרות שיש קשר מתמטי בין הספרה האחרונה לשאר שמונה הספרות וזאת כדי למנוע טעויות הקלדה. חפש בגוגל.
אי אפשר לפדות פנסיה ללא קנס למעט במקרים מיוחדים. במקרה של פרידה, בהעדר הסכם אחר (הסכם ממון) כל רכושכם מתחלק שווה בשווה.

צודק

באמת כאשר קניתי את הרכב ליפני כ6 חודשים ב60 תשלומים
הפקיד לא מצא את מס' ת.ז. של אישתי במאגר . אז שאלתי מה אתה מחפש
את ת.ז. של אישתך . עניתי היא תושב ארעי . לכן היא לא מופיעה .
אבל אתה המנהל אתה תמיד צודק . חיפש את מס' הת.ז. על מנת לתת את ההלוואה לרכב . על 2 השמות . שבמיקרה ואני לא יעמוד בתשלומים . יעקלו לה את הנכסים שאין לה או חשבונות הבנק שיש לה

אבל המנהל תמיד צודק

LA2015

New member
צודק ב 100% - למה בכלל אתם מציינים תושב ארעי? מס' ת.ז מספיק!

יכול להיות

שחברת ביטוח אחרת תעשה . מחכה ליום א לשוחח עם הסוכן שלי . הוא עשה לי ביטוח לרכב . הישן שחברות אחרות לא עשו לי נעדכן

Jkamm

New member
פנסיה וזכויות עבודה נוספות לתושב ארעי

הרבה מעסיקים מנסים להתנער מחובותיהם - ולכן חשוב לדעת:
לחוקי העבודה בישראל יש תחולה טריטוריאלית והם חלים על כל אדם העובד בישראל, ללא קשר למעמדו - אזרח, תושב, תייר ואפילו בעלי אשרת עבודה יומית [פלסטינאים הבאים לעבוד בישראל].

ולכן - כל אדם העובד בישראל זכאי לכל הזכויות המוקנות לעובדים - פנסיה, פיצויים, הבראה, חופשה, שעות נוספות, הודעה מוקדמת, שכר מינימום וכו'.

ולגבי קרנות הפנסיה - כיוון שהחוק מחייב את המעסיק לשלם פנסיה לכל עובד, ללא קשר למעמדו בישראל, קרנות הפנסיה חייבות בהתאם לפתוח קופות לכל העובדים.
כמובן שיש חריגים, כמו עובדים זרים המקבלים את ההפרשות בעת עזיבתם את הארץ, ולכן הכספים מופקדים בחשבון מיוחד. כך גם עם הפלסטינאים.
אך לתושב, כולל תושב ארעי - קרנות הפנסיה חייבות לפתוח חשבון פנסיה.

יוני קם

ולראיה

חייגתי לחברה שעושה חשבונות פנסיה
אמרה בעלי ת.ז. כתומה לא עושים . תלך תחפש חברה אחרת

meninblack4

New member
למה להגיד תעודת זהות כתומה/צהובה/ירוקה

ישנם אנשים רבים אם לא רב האנשים שאין להם מושג מה זה תעודת זהות כתומה ולכן נותנים את המספר תעודת זהות וזהו.

prizman

New member
נכון.

בישראל יש נטיה לסבך דברים פשוטים.גם אני בסיפור כזה כרגע.יותר מדי שאלות של "אולי" כשהתרחיש המתואר לא יקרה כנראה.
די קשה לאנשים, לבנק במקרה הזה, לשמוע שנטפל ב"אולי" אם וכאשר יקרה וכרגע מאחר וזה טרם קרה
לא ממש בא לי לחשוב על זה.

תיראה

מספרי ת.ז. הם לא סתם מיספרים . כאשר קניתי רכב חדש . בסוכנות הקישו את מס' ת.ז. של אישתי המחשב פלט את השם . לא קיבל אותו . כניראה למי שיש תעודה כתומה המיספר קופץ בתור מס' זמני . אז לא אגיד את צבע התעודה . אז המיספר יקפוץ לבד בתור לא כשר . רק אחרי קבלת האזרחות . מכשירים את המיספר .
לא רצוי להיות חכם בליילה בעידן המחשבים

למעלה