קרן פנסיה / מחשבון שכר בגרמניה

אספרסו2

New member
תגובותיך נראות כמו

של הלוקה בתסמונת מינכהאוזן,אינן קשורות למציאות.
על מנת להגיע למסקנה צריך לאבחן נכונה את הנתונים בשטח,זה יותר נראה שהגעת להחלטה ועכשיו אתה עוסק בשכנוע עצמי שהיא נכונה.

אתה שוב ממשיך כהרגלך לא לדבר לגופו של עניין.

צר לי אך זה הדבר היחיד שנותר לי להסיק מדבריך.
שכן אילו באמת היית מוצא סתירה כלשהי בדבריי, לא היתה צריכה להיות לך בעיה עד כה לציין אותה.

אספרסו2

New member
סתירה?

איך אפשר להגיב בצורה רציונלית למי שלא מבין דבר וחצי דבר מהמציאות .

diday

Member
איני יודע מזה ברלין "תפורה" על מי שלא יהיה

ככלל מי שעובד כשכיר שייך למעמד הפועלים, גם אם הוא מתכנת בכיר עם משכורת שמעל, או הרבה מעל, הממוצע.
עצמאי קטן אינו שונה, פרט לכך שהוא צריך בדרך כלל לעבוד הרבה יותר.
יש כיום בעולם המערבי מצב סינגולרי שלא היה מעולם בהיסטוריה המוכרת לנו, שיש שכבה כל כך גדולה של מעמד בינוני שמתקיים יפה.
שמירה על מדינת רווחה - מה שאתה מכנה "אוכלי חינם" - היא אולי הדרך היחידה לשמור על המצב הזה ולא לחזור מאה ויותר שנים לאחור.

מדינת רווחה = לקצור את הפירות ובו בזמן לא לשתול את הזרעים.

נתראה בעוד מספר שנים, כשאירופה וישראל תשארנה חורבות, בזמן שארה"ב תשמור על מעמדה כאומה החזקה באנושות.

forglemmigej

New member
לא כדאי להשוות צורות חיים

לכל תרבות יש את הערכים שלה ומה היא מוכנה להקריב עבורה, אבל זה נכון שהעולם נעשה יותר אינדיוידואליסטי מבחינה חברתית ואת התוצאות רואים היום עם הפלישה של המהגרים מהמזרח התיכון ואפריקה ליבשת וחוסר הרצון של האנשים להשתלבותם על ערכיהם השונים, לעומת מדינות חדשות יותר שכן מוכנות לקבל מהגרים בלי סוף כמו ארהב קנדה ואוסטרליה, כי זה תורם מאד מבחינה כלכלית ודמוגרפית, לא משנה בכלל שאלו סוגי הגירה שונים עצם הפתיחות להגירה היא מה שקובע,

אספרסו2

New member
גרמניה יכולה להרשות לעצמה

ובכספי המיסים שלי מימנתי דורות של הולכי בטל בגרמניה וגם בהולנד.
הרי אין לך שמץ של מושג איך מתנהלות שתי המדינות .שב בלול.

La Milagrosa

New member
תגיד אספרסו

עדיין יש בהולנד מלאאאאא עבריינים ישראלים שמתעסקים בסמים?
בשנות השבעים אני זוכרת שהם הגיעו לשם בהמוניהם כדי לסחור בהירואין, שהיה אז מאד באופנה, בתחנות הרכבת של ערי צפון אירופה.
המוח היהודי ממציא לנו פטנטים.
יום עצמאות שמח. חבל שאתה לא במדריד, היינו יושבים למנגל קצת.

אספרסו2

New member
חג שמח

הקטע שרבים מהם לא הגדירו עצמם כעבריינים.בעל מסעדה ישראלי,למשל,שנתן לאישתו ההולנדית לטוס עם בנו התינוק כשסמים קשים בחיתוליו,הרגיש ששיחק אותה כשלא נתפסו.עבריינים קלים בקנה מידה שלנו הם צחים כשלג בקנה מידה הולנדי.
אפילו קונסול ישראל בהולנד אז הורשע בפלילים.
בעלי עסקים ישראלים היו לוקחים את פדיון יומם ונחפזים להפסיד אותו בהימורים,אז הסתבכו בחובות ביודעם שאינם יכולים לשלם וזה עניין להם את הפופיק.
משעמם לא היה שם
אבל איני עוסק בקרימינולוגיה.
גרנו בבית משלנו,שם גם היה ממוקם העסק שלי במקום פסטורלי בהאג,נחל עם עופות מים במרחק כמה מטרים,התפאורה מלבבת.יום אחד,לפנות בוקר,התעוררנו לקול יחידת משטרה מיוחדת בסיוע כלבי גישוש שהקיפה את הבית הסמוך.רכב שחנה ליד הבית שלי נפרץ והכלב המאומן גילה עשרות שקיות מלאות באבקה לבנה מוחבאות היטב.השכן ממול,אדם חביב למראה שאישתו וילדותיו היו לקוחות שלי,ייבא מכוניות משומשות.
מסתבר שאת הרווח עשה מהאבקה שהחביא בהן.
תחנת משטרה,דרך אגב,היתה ממוקמת בדיוק מול הבית
שוטרים של התחת.
&nbsp

diday

Member
אני מבין שאינך מכיר את הולנד, אולי אפילו בכלל לא

כל הישראלים שהכרת הם ודאי לא מדגם מייצג
ההולנדים המשכילים מחונכים יפה, זה נכון. משער שעדיין לא נתקלת בכאלה.
הסיפור של הוקאת "אוכלי חינם" (ביטוי מכוער להפליא) אין לו על מה להתבסס.
שמעת על חרט וילדרס? קרא מעט לפני שאתה מקשקש (סליחה, אבל קשה לכנות את זה אחרת) על התנגדות לכל סוג של פופוליזם.
&nbsp
ברור שחלק מהישראלים שמגיעים לגרמניה כדי לחיות במובלעת ישראלית עוזבים וחוזרים לארץ.
כך היה גם בסוף שנות השבעים ושנות השמונים כשאמסטרדם קרצה להם והייתה יעד הגירה דומה לזה של ברלין כיום שעליה הם עדיין לא שמעו אז.

למעלה