קרן פנסיה / מחשבון שכר בגרמניה

קרן פנסיה / מחשבון שכר בגרמניה

היי, אני שוקל רילוקיישן לגרמניה על ויזת עבודה, ללא אזרחות אירופאית.

"שיחקתי" קצת עם מחשבוני שכר באינטרנט ודי הופתעתי שתשלומי החובה לביטוחי הפנסיה והבריאות נורא גבוהים.

האם יש אפשרות להיפטר מחלק מהניכויים אם אני עושה ביטוח פנסיה ובריאות פרטי (אם קיים בכלל דבר כזה)?

diday

Member
ביטוח רפואי פרטי אפשרי

אבל גם לא יהיה זול במיוחד.
המנעות מביטוח פנסיה אפשרי רק אם אתה עובד כעצמאי.
ללא אזרחות אירופאית אפשרי היה בעבר רק אחרי שהות של כמה שנים בגרמניה. איני יודע אם כיום יותר קל.
על כל אירו שאתה משלם לביטוחי החובה, המעביד צריך להפריש את האירו שלו.
כך שבגרמניה גם מי שמשתכר שכר שנמוך מהשכר שחייב במס, מפריש (אמצעי ובלתי אמצעי) למעלה מ40% מהכנסתו למדינה.

כמדינה סוציאלית, כמובן שבעלי הכנסות גבוהות משלמים (באחוזים מהשכר) סכומים נמוכים בהרבה.

קצת מוזר לי...

הייתי בטוח שגרמניה קפיטליסטית יותר מישראל, כיוון שהיא מדורגת במקום טוב יותר ממנה במדד החופש הכלכלי.

בפועל מסתבר שמדובר בעוד מדינת רווחה, לא ידידותית כל כך לבעלי הכנסה גבוהה שרוצים להרוויח או חלילה להתעשר.

נראה שהולנד מדינה יותר ידידותית להייטקיסטים.
אם בישראל חשבתי הממשלה מעקמת למהנדסי הייטק פרצוץ, בגרמניה זה נחשב ממש פשע להרוויח כסף.

בריטניה והולנד שייכות לאירופה אך לפחות קפיטליסטיות וחופשיות.

גרמניה וישראל הן מדינות מזרח-אירופאיות שטובות לאוכלי חינם בלבד.

forglemmigej

New member
אתה צריך להבין איך המערכת עובדת

כל התשלומי מסים ממנים את התנאים הסוציאלים שבריאות היא אחת מהם, אם לא שלמת אירו אחד למערכת המסים אתה לא זכאי להטבות, בדרך כלל מי שמגיע לא על סמך קרבה משפחתית או שהוא פליט לא זכאי להטבות מהיום הראשון, גם אזרחי האיחוד שיכולים להתישב בכל מקום נדרשים לכל מיני תנאים לפני שהם מקבלים את ההטבות

cornilius1

New member
לא הבנתי ממה נובע המרמור שלך

אתה גרמני? אם היית, הייתי מבין את זה. אתה בוחר להשתקע במדינה מסוימת ועוד לפני שבכלל הגעת אתה כבר מתלונן על התנאים. אם התנאים לא נראים לך, למה אתה בוחר דווקא בה? לא ברור לי מי נראה לך שאתה על מנת להתלונן על מדינה שלכאורה תספק לך את העבודה שאתה מבקש. אלא אם כן יש לך מבחר, במקרה זה אתה מוזמן לבחור במדינה אחרת. כן, יש הרבה גרמנים שמתלוננים על כך שחלק ענק מהמשכורת הולך למדינה, רבים רוצים לעבור למה שנקרא, בצדק או לא, השיטה הספרדית - על המשכורות דנים בנטו, לא בברוטו, ואז שהמדינה תיקח מה שהיא רוצה. מתלוננים על המערכת הציבורית, הבריאותית, על הפליטים שמקבלים הכל ללא צורך בלהוכיח 1% ממה שצריך אזרח מקומי או אירופי. כן, המצב ביש, אבל לך אין זכות להיות בין הממורמרים. לך למקום אחר.

המרמור בגלל שמדובר ביעד שלא ראוי כלל לרילוקיישן כמו שמפרסמים

בעיתונות. בייחוד ברלין, שהגעתי מסקנה שאין בכלל יתרונות לגור בה.
&nbsp
1. היא כבר לא זולה כמו לפני 3-4 שנים.
2. המיקום שלה ביבשת גרוע והמקום הכי קרוב שאפשר לטייל בו הוא פראג (מרחק 5 שעות נסיעה).
3. שני שדות התעופה גרועים ולא נגישים בעליל, התורים בהם מאד ארוכים.
4. חצי מהשכר הולך למדינה, כדי לממן קצבאות ילדים, שלל בטלנים ושוהים זרים שלא באמת זכאים למקלט.
5. יותר מדי גרפיטי בכל מקום, מזכיר את מונטיפיורי.
&nbsp
בקיצור, מדינה שקל לישראלים להגר אליה אבל היא ממש לא יעד הגירה...

forglemmigej

New member
שכחת את השפה המאד קשה ללמידה

ברוב מדינות אירופה למעט אלו מהמזרח רואים הרבה פליטים ברחובות זו המדיניות משנת 2015 שאז מרקל פתחה את השערים לרווחה מדי , קצבאות ילדים זה חשוב זו השקעה בדור העתיד

עד כה, גוגל טרנסלייט מובנה בדפדפן פתר לי את הבעיות...

כשאתה רוצה לנסח מכתב בגרמנית, פשוט תכתוב אותו באנגלית תקינה ותן לגוגל טרנסלייט לעשות את העבודה. את המייל תשלח כשהוא מכיל את הגרסה הגרמנית והמקור שלה באנגלית, רוב הסיכויים שהנמען יבין לבד...

forglemmigej

New member
ענו לך גם עם גוגל טרנסלייט?

גרמנית שונה מאד מאנגלית, אם אני מעסיק ומישהו שולח לי מייל בגוגל טרנסלייט לא הייתי עונה בכלל, זה מראה כמה האדם רציני בהשקעה, הוא לא!

מעסיק אולי לא, אבל בעל דירה שאתה רוצה להשכיר, למה לא?

עם מעסיקים זה בעיה, כי חלקם דורשים שליטה גרמנית כתנאי סף.

cornilius1

New member
נו, אז ענית לעצמך.בינתיים יש אלפים אחרים שבכיף עוברים לברלין

מהנדסים, מפתחים, מעצבים, מנהלי פרויקטים, אנשי שיווק ועוד ועוד שרואים בה את היעד המרכזי ביותר ביבשת (נקודה 2 שלך). אם אתה לא רואה אותה כיעד הגירה, סבבה - ברלין זו ברלין, לטוב ולרע. אגב מלבד נקודה 4, שהיא המרכזית ונושא השרשור, יש גם ערים אחרות שלא חולקות את יתר הנקודות.

מה שאתה כותב רלוונטי גם לימינו? או שרק ללפני 3-4 שנים אחורה?

יתכן שהיא משתלמת למי שמגיע אליה עם משפחה וילדים, כך הוא זוכה לקצבה מפוארת ומדרגת מס (קטגוריה 3) שמפנקת אותו בעוד כמה מאות אירו פר ילד בחודש.
&nbsp
ההתרשמות שלי היא שמדובר במדינה סוציאליסטית, שלא מתאימה לאנשים שאין להם תושבות קבע או אזרחות אבל רוצים לעשות כסף ולשפר את מעמדם הסוציו-אקונומי.
&nbsp
ישראלים צעירים שמפריעים להם מחירי הדירות הגבוהים בארץ, גם הנדל"ן שם כבר לא משתלם להם להשקעה כמו בעבר. כאשר כבר אין מציאות כמו פעם, כבר אין דירות עם תשואה של יותר מ3% נטו, בעוד מס רכישה ומס רווחי-הון חלים עוד מהדירה הראשונה.

La Milagrosa

New member
אני עובדת בספרד כבר המון שנים ועוד לא שמעתי על

"השיטה הספרדית" שאתה מתאר פה.
החלפתי אין ספור מקומות עבודה, ובכל אחד מהם דנתי על תנאי השכר מחדש, ומעולם לא דובר על שום נטו. זה תמיד שנתי ברוטו.

pichinan

New member
יכול להיות שזה מבוסס על הנוהג בשנות ה 80 וה 90

לרשום בהצעות העבודה את משכורת הנטו. כמו שעד היום מכנים במספר מדינות באירופה את שיטת הקואליציה (בעיקר זו שבה מפלגות קטנות משפיעות על ההרכב) בשם "השיטה הישראלית" למרות שכבר מזמן זה נהוג ברוב המדינות. זמנים משתנים, ההגדרות נשארות.

diday

Member
לא בדיוק הבנת,

בגרמניה בעלי הכנסות גבוהות משלמים באחוזים פחות למדינה כיוון שמעל סכום מסוים הם פטורים מתשלומים לביטוחים סוציאלים.

אבל בשורה התחתונה נכון שבגרמניה יש אספקט סוציאלי. לא כל כך מפותח כמו במדינות סקנדינביה אבל קיים.

הולנד? לא שונה בהרבה מגרמניה

להתעשר כשכיר? כדאי שתחזור למציאות

לא הבנתי הכל...

אם אני מחליט לעשות ביטוח רפואי פרטי (במקום הציבורי), עם ביטוח משלים לשיניים (מה שאפשרי עם גובה השכר שלי), המעסיק הגרמני עדיין חייב להפריש אחוז מסויים מהעלות שלו?

ואגב לגבי השוני בין גרמניה להולנד, אני חושב שהוא מאד מהותי מכמה סיבות:
1. גובה המיסוי לרוב זהה, אבל בהולנד יש הנחה ל"מומחים זרים" של 30% (מה שמותיר שכר-נטו מהותית גבוה יותר אף מישראל).
2. בהולנד אין חובה להפריש לביטוחים סוציאליים.
3. כמדומני יש בהולנד פחות קצבאות ילדים והטבות למי שאינו עובד.
4. עוד היבט קצת מעניין הוא השוני בין הולנדים לגרמנים, ביחס מצד רוב החברה לחופש-פרט ולחופש-כלכלי. כאשר בהולנד, פחות מכבדים רגולציות והגבלות, אך מכבדים יותר קפיטליזם וחופש פרט, עד כדי כך שגם הזנות לצורך העניין ממוסדת לחלוטין ואף נחשבת כמקצוע מכובד בו נשים וגברים אוהבים לעשות כסף רב ולצבור הון.

למעלה