קרן מחקרים

מצב
הנושא נעול.

עמי52

New member
קרן מחקרים

קרן מחקרים
במסגרת עבודתי אני עוסק גם במחקר. לרשותי קרן אשר מנהלת את הכספים למחקרים. אי אפשר לקנות בכסף זה במכולת. אפשר לקנות ציוד למחקר, ספרות מקצועית, כנסים, תשלומים לקבלני משנה וכד. בהליכי הגרושים אני נתבע לתת לגרושתי מחצית הכספים מהקרן. האם ידוע לכם על פסיקות בנושא?

שאלה נכבדה עם תשובה פשוטה

קרן מחקרים
במסגרת עבודתי אני עוסק גם במחקר. לרשותי קרן אשר מנהלת את הכספים למחקרים. אי אפשר לקנות בכסף זה במכולת. אפשר לקנות ציוד למחקר, ספרות מקצועית, כנסים, תשלומים לקבלני משנה וכד. בהליכי הגרושים אני נתבע לתת לגרושתי מחצית הכספים מהקרן. האם ידוע לכם על פסיקות בנושא?
שאלה נכבדה עם תשובה פשוטה
א. מי "תורם" הכסף למחקרים? ב. האם "הקרן" הינה צורה של תשלום שכר מתחת לשולחן? כי אם מדובר בקרן שאינה למטרות "מונקי ביזנס" - הכספים חסיני חלוקה. אם מדובר בהתחכמות, אז אשתך זכאית למחצית. יש כביש עוקף חלוקה, אבל לשם כך אתה צריך מישהו הבקי בנושאי קרנות למינהן והגנות עליהן.

יתכן

קרן מחקרים
יתכן
שיתייחסו לקרן כזאת כאל קרן השתלמות. בעבר קרן ההשתלמות לא עמדה לחלוקה ,אולם כיום קרן השתלמות נחשבת כחלק מהנכסים הפיננסיים ועומדת לחלוקה בין בני הזוג. בנסיבות אלו נראה לי שניתן לטעון את אותן טענות לגבי קרן המחקר.

תשובה

קרן מחקרים
תשובה
לא ברורה הזיקה שלך לקרן. האם הקרן היא שלך או שאתה מנהל אותה בנאמנות עבור המעסיק? אם אתה נאמן לא נראה שאשתך זכאית לקבל משהו.

עמי52

New member
קרן מחקרים

תשובה
לא ברורה הזיקה שלך לקרן. האם הקרן היא שלך או שאתה מנהל אותה בנאמנות עבור המעסיק? אם אתה נאמן לא נראה שאשתך זכאית לקבל משהו.
קרן מחקרים
תודה על התייחסותכם. הקרן היא קרן מכובדת, רצינית ואין שם שום עסקים "מתחת לשולחן"- הכל גלוי ונתון לביקורת. הכספים מועברים לקרן ע"י חברות תרופות אשר ממנות את המחקרים. לכל מחקר נקבע מראש חוזה ותקציב עם פרוט ההוצאות המשוערות. לא ברור לי המעמד המשפטי שלי בקרן- אני רשאי לאשר או לא לאשר הוצאת כספים, אני רשאי לאשר חשבוניות, אני לא יכול לקבל שכר מהקרן, אני כן יכול לקבל מהקרן החזרי הוצאות עבור נסיעה לכנס שקשור כמובן למחקר וכד. האם נתקלתם בפסיקות בקרנות כאלו?

תשובה

קרן מחקרים
תודה על התייחסותכם. הקרן היא קרן מכובדת, רצינית ואין שם שום עסקים "מתחת לשולחן"- הכל גלוי ונתון לביקורת. הכספים מועברים לקרן ע"י חברות תרופות אשר ממנות את המחקרים. לכל מחקר נקבע מראש חוזה ותקציב עם פרוט ההוצאות המשוערות. לא ברור לי המעמד המשפטי שלי בקרן- אני רשאי לאשר או לא לאשר הוצאת כספים, אני רשאי לאשר חשבוניות, אני לא יכול לקבל שכר מהקרן, אני כן יכול לקבל מהקרן החזרי הוצאות עבור נסיעה לכנס שקשור כמובן למחקר וכד. האם נתקלתם בפסיקות בקרנות כאלו?
תשובה
אם אתה בסכסוך עם אשתך כדאי לך לברר את מעמד הקרן. לפי תאורך אתה כנראה מחזיק בקרן בנאמנות ואינך הבעלים. אם זה המצב אשתך לא רשאית לקבל מאומה מהקרן.

על פי תשובתך

קרן מחקרים
על פי תשובתך
אין לאשתך שום זכויות בקרן. עדיין אני בדעה שרצוי שתפנה לעו"ד המתמצה בתחום של קרנות מחקר למינהן, על מנת שיתן לך פתרון משפטי מושלם לבעיה וימנע כל אפשרות לאי בהירות במסגרת הליכי הגירושין שלך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה