קצת השגות על החלק הראשון
כי עם החלק השני שמתחיל בפסקה על הנינג'יטסו אני מאוד מסכים. לג'ו-ג'יטסו יש שני סגנונות עיקריים שיותר נפוצים בארץ: הסגנון הברזילאי, שחזק מאוד בעבודת הקרקע שלו ושם על תחום זה דגש רב באימונים, וסגנונות מודרניים ששמים יותר דגש באימונים על עבודה בעמידה. ממה שאני ראיתי, יש דמיון בתרגילי ההגנה העצמית שיש בג'ו-ג'יטסו (ברזילאי או מודרני) לבין מה שיש בקרב מגע, בפרט בתחום העבודה מול כלי נשק, אבל גם בהגנה עצמית מול תקיפות בידיים ריקות, לפחות עד שלב השחרור מהתקיפה (תקיפה יכולה להיות מכה עם היד או הרגל, חביקת גוף, חניקות, תפיסות ידיים ועוד). משלב השחרור בג'ו-ג'יטסו תהיה העדפה להטלת היריב לקרקע ושם לבריח בעמידה שולטת מעליו או ירידה עימו לקרקע (וניטרולו שם), ובקרב מגע הסיום יהיה במכות לנק' תורפה או להורדה לקרקע בצורה קצת יותר "מלוכלכת". כמובן שהאופן הזה של סיום טכניקה יכול להתבצע גם ע"י מי שמתאמן בג'ו-ג'יטסו, אבל המטרה בקרב מגע היא לימוד מהיר של טכניקות להגנה עצמית, ובג'ו-ג'יטסו פחות חשוב הלימוד המהיר ופשטות הטכניקה (למרות שיש גם כאלה), ולכן מקדישים זמן לטכניקות הטלה ועבודת קרקע (ובחלק מהמקומות גם לעבודה עם כלי נשק מסורתיים ועוד דברים שלא קשורים ישירות להגנה עצמית). לגבי העדפות של המין היפה: לא הייתי מכליל. יש נשים שלא ישמחו להתגלגל על הקרקע עם גברים מזיעים, יש נשים שלא ישמחו ללכת מכות בעמידה במגע מלא עם גברים חזקים, ויש נשים שלא ישמחו להתאמן בכלל עם גברים בטכניקות שכוללות חביקות גוף בעמידה, חניקות וכדומה. לעומתן יש נשים שמאוד אוהבות להתאמן עם גברים ולהנות מאימון טוב וחזק שכולל מגע, גם בעמידה וגם על הקרקע. בדומה לכך, יש גם גברים שלא ירגישו בנוח עם חלק מהתחומים הנ"ל. לצערי דווקא התחומים הללו הם אלה שכדאי שנשים ישימו לב אליהם ויתאמנו עליהם כי אלה מצבי הגנה עצמית שנשים (וגברים) עלולות להיתקל בהם. לא הייתי אומר שליזום ירידה לקרקע ברחוב זו האפשרות הראשונה שהייתי בוחר במצב של הגנה עצמית, אבל לעיתים אתה עלול להגיע לשם ללא רצון. אצל נשים המצב יותר חמור, כי מצבי אונס יתקיימו על הקרקע, וכדאי לדעת איך לזוז ומה עושים במצבים כאלה. אני מדגיש את זה כי לא נראה לי שנשים נתקלות במצבי אלימות שדומים לאלו שגברים נתקלים בהם: נראה לי שאצל נשים מדובר יותר במצבי תקיפה לכיוון של אונס, ואילו אצל גברים יותר על מאבקי אגו (מי חתך את מי בכביש, מי עקף את מי בתור...). מאחר שעם המשך ההודעה של טונג'ין אני מסכים, אז אני אצטרף להמלצה לראות מה יש ליד הבית ולבחון באימון ניסיון למי מהשיטות את מתחברת יותר. רן.