קרם פטיסייר
מתכון: creme patisiere קרם פטיסייר רכיבים: 250 מ"ל חלב 3 חלמוני ביצים 60 גרם סוכר 15 גרם קמח 15 גרם עמילן תירס (קורנפלור) 1 מקל וניל אופן הכנה: מחממים את החלב עם מקל ווניל חצויי עד לכמעט רתיחה. בינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר, ומוסיפים את הקמח והקורנפלור תוך טריפה ידנית. כשהחלב חם, מורידים מהאש, מוציאם את מקל הווניל ומוציאים ממנו את הגרגרים השחורים לתוך החלב. מעבירים קצת מהחלב לחלמונים ומערבבים מהר. מוסיפים עוד קצת מהחלב ומערבבים שוב במהירות. מערבבים את שאר החלב עם החלמונים ומחזירים לאש גבוהה ומבשלים תוך ערבוב רצוף עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש, מעבירים לתבנית שטוחה יחסית כדי שהקרם יצטנן, מכסים בניילון נצמד בצמוד לקרם עצמו כדי שלא יווצר קרום ושומרים במקרר. לפני השימוש בקרם טורפים אותו שוב כדי שיקבל מרקם חלק. * אפשר להוסיף לקרם שמנת מתוקה מוקצפת אחרי שהקרם התקרר והתייצב. לפני הוספת השמנת צריך לטרוף את הקרם כדי שהוא יהיה חלק ורך יותר. אפשר לעשות את זה עם כף מהקצפת.