קרמל

Ambrosius

New member
קרמל

אני מחפשת מתכונים כולל הסברים (כמו למשל, כמה זמן עד שהסוכר נהיה שקוף...) לקרמל גם רך וגם קשה, הרך עם שמנת והקשה עם אגוזים - לשימוש עם שוקולד. האם יש למישהוא מתכון שהוא מוצלח תודה רבה!

עוזי10

New member
קרמל

כל תלוי בעוצמת הלהבה.... להכנת קרמל חשוב להשגיח עליו... ואז רואים בעין.... אין דרך טובה יותר לקרמל עם שמנת: 50% קרמל ו-50% שמנת.... מכינים קרמל ומנמיכים את האש... שניה לפני שמתקבל הגוון הרצוי... מוסיפים את השמנת ומערבבים (הרבה זמן) עד שכל הסוכר (קרמל) נמס בשמנת.... וזאת מכייון שהוא מתקשה עם הוספת השמנת.... השמנת צריכה להיות על סף רתיחה כל הזמן.

Ambrosius

New member
תודה רבה

אבל איך מכינים את הקרמל- איזה כמות סוכר לקופסה של שמנת? למה חלק מהסוכר כבר קצת חום וחלק עוד לא נמס? וזה גורם לחלק להיות כהה מדי אחר כך... ואיך אתה מונע "crystalization " אחר כך? והאם אתה מוסיף סירוף תירס? וחמאה? ואם כן, כמה? אני נודניקית? תודה תודה

עוזי10

New member
הכנת קרמל

לקרמל קשה לא מוסיפים שמנת לקרמל רך (רוטב קרמל): לקופסת שמנת ממיסים 230 גרם סוכר, מערבבים כל הזמן אחרת חלק ישרף וחלק לא ימס, אחרי שכל הסוכר נמס... ולא מחכים שיהיה חום... כי הוא עוד יתבשל עם השמנת, מוסיפים את השמנת. הסוכר יתקשה וממשיכים לערבב על סף רתיחה, הרבה זמן, עד שכל הסוכר ימס בשמנת, אם את רואה שנשארו חתיכות קטנות שכבר לא נמסו, ניתן להוציא אותן או להוסיף מעט שמנת, ואם לא רוצים לפתוח קופסא נוספת, אז מעט חלב, וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה, (דגש על מעט חלב) בהכנת קרמל חשוב ביותר להיות איתו ולערבב אותו כל זמן ההכנה.... עם השמנת ובלעדיה. אני לא מוסיף כלום מעבר לסוכר ולשמנת (ולפעמים מעט חלב) אם את מתכוונת ל"קריסטילזיישן" לכך שהסוכר מתקשה כשמוסיפים שמנת, אין מה לעשות, זה חלק מהתהליך, ואז צריך להמיס אותו עם השמנת, ואם לא, אז אני לא יודע למה הכוונה. אם עדיין יש שאלות תשאלי, את נודניקית כי את רוצה לדעת, ואני אנסה לענות

passioneta

New member
הכי חשוב

להתרחק עם הפנים והגוף כשמוסיפים את השמנת כי הכל משתולל לכמה שניות ומתיז.

Ambrosius

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

לקריסטיליזיישן התכוונתי לאחרי כמה ימים- מרגישים גרגירים... בכל אופן המון המון תודה

Ambrosius

New member
סליחה לא ראיתי את השאלה../images/Emo2.gif

אני חושבת שכן. לי היה טעים מאד מאד אבל בעלי לא אהב. אני חושבת שהוא לא אוהב קרמל!! המון תודה עזרת לי הרבה. והיה לך סבלנות!! סליחה שלא הודעתי לך שלי היה מוצלח!

למעלה