גם אני אנסה לעזור...
שלום עינב קראתי את כל השרשור ואני מבינה את הבעייתיות - גם שלך וגם של מי שעונה לך בפורום זה. אנסה לענות לך ככה שאולי תוכלי לקחת את מה שאכתוב ולהכין מזה קרם
קודם כל, "אחת בלילה" זו אני בכינוי הקודם שלי, נעים מאד... אני מכינה קרמים לבד, אחרי נסיונות של חודשים רבים, "בזבוז" של חומרים רבים ויקרים והרבה הרבה שיתוף עם אנשים ומטפלים באינטרנט מהארץ ובעיקר מארה"ב, שם הנושא מאד מפותח. אם את מתמקדת בחיפושים ברשת, נסי לחפש באתרים מארה"ב, יש המון חומר. אני כבר אומרת לך שבשביל קרם טוב צריך לרכוש לא מעט חומרים, על מנת שהקרם יהיה איכותי, אבל אם כתבת פה וביקשת..אני איתך, את תבחרי אם לעשות או לא. יש נוסחאות רבות להכנת קרם. בעקרון יש לזכור שקרם הוא בעצם "החלבה" של שמן ומים. אם מדובר בעור יבש, בקרם יהיה יותר מרכיב שומני ופחות מימי. אם מדובר בעור שמן, מובן שיהיה פחות מרכיב שומני. אם תכיני לעצמך קרם משיאה, שעוות דבורים ושמנים אחרים - תצא לך משחה שומנית שממש לא תועיל לעור שלך. את חייבת גם פאזה מימית. אבל...כאן אנו נתקלים בבעיה - פאזה מימית ופאזה שומנית לעולם לא יתחברו ללא מרכיב שיחבר ביניהם = חומר מקשר. יש הרבה סוגים של חומרים מקשרים - לציטין, בורקס, שעוות שונות, יש המשתמשים אפילו בשעוות דבורים כדי לקשר. כל חומר יש לו את התכונות שלו והחסרונות שלו, תצטרכי לנסות חומרים שונים כדי לדעת מה מתאים לך, ורצוי גם לדעת מה כל חומר וממה הוא מופק. יש ביניהם טבעיים יותר או פחות. אני משתמשת בשעווה צמחית טבעית שאני קונה בחו"ל. דרך אגב, מטפלים רבים וקוסמטיקאיות רבות שמכינים קרמים לבד, משתמשים בעצם בקרם בסיס מוכן, אותו קונים אצל משווקי שמנים וציוד לרפואה משלימה. קרם זה מוכן במעבדות קוסמטיקה והוא יכול לקלוט לתוכו חומרים רבים, כלומר אפשר להוסיף אליו ויטמינים, שמנים צמחיים, שמנים ארומטיים, ג'לים (כדי שיהיה פחות שומני, לעור שמן למשל) תמציות צמחים (טינקטורות) ועוד (כן כן, לקרם טוב מוסיפים את כל זה!). את בהחלט יכולה במקום להתעסק עם חומרים מחליבים לקנות קרם בסיס ואליו להוסיף את השמנים והחומרים שאת רוצה. זה לא רע בתור התחלה. החומרים מהם אני מכינה קרם משתנים לפי סוג העור ולפי הלקוח המזמין. פעמים רבות אני עושה קרמים לפי בקשה אישית אחרי תשאול נרחב, כדי להתאים את הקרם כמה שיותר, בעיקר מבחינת השמנים הארומטיים והצמחיים שיהיו בו. למשל, לעור שמן אני מכינה קרם בעזרת ערבוב פאזה מימית שהיא חליטה של רוזמרין / קמומיל או חליטות אחרות עם פאזה שומנית שתהיה חמאת שיאה, קלנדולה, חוחובה (אפילו שכימית זה לא שמן), שקדים, נר הלילה, ועוד. את שתי הפאזות אני מקשרת בעזרת שעווה צמחית שנקראת שעווה מתחלבת. את הקרם הבסיסי הזה אני "מדללת" עם ג'ל, כדי שהקרם יהיה קליל יותר. לקרם אני מוסיפה ויטמינים, חומרים טבעיים קושרי לחות (למשל חומר שנקרא סקוולן), טינקטורת צמחי מרפא ושמנים ארומטיים לפי המטופל/ת (אם זה לעור שמן - שמנים המתאימים לעור כזה כמובן...). שוב, התהליך הוא מורכב למדי, לא בטוח שבשביל כמות קטנה תרצי להתעסק עם זה. את יכולה להתחיל מלקשור חומרים מימיים ושומניים בעזרת שעוות דבורים (בתור "אחת בלילה" העליתי אז קובץ עם כמויות מדוייקות). הצעה נוספת שהעליתי אז היתה ליצור ג'ל קליל אליו אפשר להוסיף שמנים ארומטיים, זו נוסחה המתאימה לעור שמן: לחמם מעט ג'ל בסיס בסיר כפול, תוך ערבוב במיקסר (כן, בתוך הסיר לערבב עם המיקסר, הכי טוב מיקסר-מוט כזה כמו של בראון). כשהג'ל מתחמם מעט להוסיף לו בזרזיף דקיק שמן צמחי לפי רצונך - שקדים, קלנדולה, זרעי ענבים וכו', תוך ערבוב מתאים במיקסר. לאחר דקה-שתיים, נוצר ג'ל עם גוון "חלבי" כזה - זהו התוצר הסופי. לזה את יכולה להוסיף שמנים ארומטיים. על 50 CC ג'ל לא צריך להוסיף יותר מ- 10-15 CC שמן צמחי ו-12 טיפות שמנים ארומטיים זה מעל הראש (אני שמה עוד פחות). וואי כמה כתבתי!!! מקווה שעזרתי לך קצת. אם תרצי עוד מידע... אני פה (ככה לפעמים). בהצלחה רבה