קרם לחות לעור שמן

einav2h

New member
קרם לחות לעור שמן

הי, למישהי יש אולי מתכון לקרם לחות לעור שמן? לא בא לי לעשות נסיונות לבד, כי היכולת של העור שלי להשתקם מחצ'קונים היא מוגבלת. תודה

einav2h

New member
תשובה לשתיכן

אני בת 26. לשם הבהרה, אני לא עוסקת בארומתרפיה באופן מקצועי, אבל כן מכינה קרמים לבד בבית, בעיקר לגוף ולשיער, וגם מטפלת בעצמי בשמנים אתריים כשיש בעיות. מכיוון שמעולם לא הוכשרתי ולא למדתי באפן רשמי ומסודר, אני לא לוקחת אחריות ולא מטפלת באחרים, גם לא מייעצת, אלא רק בעצמי. בדקתי במאמרי הפורום, ואין שם מתכון לקרם לחות יומיומי. יש מתכונים לניקוי הפנים, למסיכות, לפילינג ולקרם עיניים. למישהי יש מתכון? או שאולי יכולה להמליץ על ספר עם מתכונים כאלה? גם באנגלית זה טוב.

תשובתי

לקחת מתכון מספר - לא מומלץ בגלל רגישויות אישיות שאולי יש לך, כאשר שאלתי לגילך חשבתי שאת נערה עם חצקונים שאולי לא זקוקה עדין ללחות לעור הפנים לכן קחי את ההמלצת של אור תקני מוצר טבעי מוכן או תפני למטפל מוסמך שלמד ויתאים לך מוצר באופן אישי, בהצלחה

einav2h

New member
את זה כבר עשיתי

אני כבר שנים משתמשת במוצרים קנויים מכל מיני סוגים, אבל רציתי עכשיו להכין לבד. אני יודעת שאין הרבה בסיסים לקרמים עצמם. מה שמשתנה הוא השמנים האתריים שמוסיפים בכמות מועטה, אבל הבסיס עצמו מורכב בד"כ מחמאת שיאה, או חמאת קקאו, או משהו בסגנון, יחד עם שמנים נשאים נוספים. נכנסתי לכאן ושאלתי כי חשבתי שתחסכו ממני את הנסיונות, אבל כנראה שזה לא יקרה. תודה בכל אופן

Negyot

New member
גם אני אנסה לעזור...

שלום עינב קראתי את כל השרשור ואני מבינה את הבעייתיות - גם שלך וגם של מי שעונה לך בפורום זה. אנסה לענות לך ככה שאולי תוכלי לקחת את מה שאכתוב ולהכין מזה קרם
קודם כל, "אחת בלילה" זו אני בכינוי הקודם שלי, נעים מאד... אני מכינה קרמים לבד, אחרי נסיונות של חודשים רבים, "בזבוז" של חומרים רבים ויקרים והרבה הרבה שיתוף עם אנשים ומטפלים באינטרנט מהארץ ובעיקר מארה"ב, שם הנושא מאד מפותח. אם את מתמקדת בחיפושים ברשת, נסי לחפש באתרים מארה"ב, יש המון חומר. אני כבר אומרת לך שבשביל קרם טוב צריך לרכוש לא מעט חומרים, על מנת שהקרם יהיה איכותי, אבל אם כתבת פה וביקשת..אני איתך, את תבחרי אם לעשות או לא. יש נוסחאות רבות להכנת קרם. בעקרון יש לזכור שקרם הוא בעצם "החלבה" של שמן ומים. אם מדובר בעור יבש, בקרם יהיה יותר מרכיב שומני ופחות מימי. אם מדובר בעור שמן, מובן שיהיה פחות מרכיב שומני. אם תכיני לעצמך קרם משיאה, שעוות דבורים ושמנים אחרים - תצא לך משחה שומנית שממש לא תועיל לעור שלך. את חייבת גם פאזה מימית. אבל...כאן אנו נתקלים בבעיה - פאזה מימית ופאזה שומנית לעולם לא יתחברו ללא מרכיב שיחבר ביניהם = חומר מקשר. יש הרבה סוגים של חומרים מקשרים - לציטין, בורקס, שעוות שונות, יש המשתמשים אפילו בשעוות דבורים כדי לקשר. כל חומר יש לו את התכונות שלו והחסרונות שלו, תצטרכי לנסות חומרים שונים כדי לדעת מה מתאים לך, ורצוי גם לדעת מה כל חומר וממה הוא מופק. יש ביניהם טבעיים יותר או פחות. אני משתמשת בשעווה צמחית טבעית שאני קונה בחו"ל. דרך אגב, מטפלים רבים וקוסמטיקאיות רבות שמכינים קרמים לבד, משתמשים בעצם בקרם בסיס מוכן, אותו קונים אצל משווקי שמנים וציוד לרפואה משלימה. קרם זה מוכן במעבדות קוסמטיקה והוא יכול לקלוט לתוכו חומרים רבים, כלומר אפשר להוסיף אליו ויטמינים, שמנים צמחיים, שמנים ארומטיים, ג'לים (כדי שיהיה פחות שומני, לעור שמן למשל) תמציות צמחים (טינקטורות) ועוד (כן כן, לקרם טוב מוסיפים את כל זה!). את בהחלט יכולה במקום להתעסק עם חומרים מחליבים לקנות קרם בסיס ואליו להוסיף את השמנים והחומרים שאת רוצה. זה לא רע בתור התחלה. החומרים מהם אני מכינה קרם משתנים לפי סוג העור ולפי הלקוח המזמין. פעמים רבות אני עושה קרמים לפי בקשה אישית אחרי תשאול נרחב, כדי להתאים את הקרם כמה שיותר, בעיקר מבחינת השמנים הארומטיים והצמחיים שיהיו בו. למשל, לעור שמן אני מכינה קרם בעזרת ערבוב פאזה מימית שהיא חליטה של רוזמרין / קמומיל או חליטות אחרות עם פאזה שומנית שתהיה חמאת שיאה, קלנדולה, חוחובה (אפילו שכימית זה לא שמן), שקדים, נר הלילה, ועוד. את שתי הפאזות אני מקשרת בעזרת שעווה צמחית שנקראת שעווה מתחלבת. את הקרם הבסיסי הזה אני "מדללת" עם ג'ל, כדי שהקרם יהיה קליל יותר. לקרם אני מוסיפה ויטמינים, חומרים טבעיים קושרי לחות (למשל חומר שנקרא סקוולן), טינקטורת צמחי מרפא ושמנים ארומטיים לפי המטופל/ת (אם זה לעור שמן - שמנים המתאימים לעור כזה כמובן...). שוב, התהליך הוא מורכב למדי, לא בטוח שבשביל כמות קטנה תרצי להתעסק עם זה. את יכולה להתחיל מלקשור חומרים מימיים ושומניים בעזרת שעוות דבורים (בתור "אחת בלילה" העליתי אז קובץ עם כמויות מדוייקות). הצעה נוספת שהעליתי אז היתה ליצור ג'ל קליל אליו אפשר להוסיף שמנים ארומטיים, זו נוסחה המתאימה לעור שמן: לחמם מעט ג'ל בסיס בסיר כפול, תוך ערבוב במיקסר (כן, בתוך הסיר לערבב עם המיקסר, הכי טוב מיקסר-מוט כזה כמו של בראון). כשהג'ל מתחמם מעט להוסיף לו בזרזיף דקיק שמן צמחי לפי רצונך - שקדים, קלנדולה, זרעי ענבים וכו', תוך ערבוב מתאים במיקסר. לאחר דקה-שתיים, נוצר ג'ל עם גוון "חלבי" כזה - זהו התוצר הסופי. לזה את יכולה להוסיף שמנים ארומטיים. על 50 CC ג'ל לא צריך להוסיף יותר מ- 10-15 CC שמן צמחי ו-12 טיפות שמנים ארומטיים זה מעל הראש (אני שמה עוד פחות). וואי כמה כתבתי!!! מקווה שעזרתי לך קצת. אם תרצי עוד מידע... אני פה (ככה לפעמים). בהצלחה רבה

einav2h

New member
וואו, תודה רבה לך!

למרות שהרבה דברים ידעתי קודם - כמו עניין הקשירה בין פאזה שומנית למימית - בכל זאת עזרת לי המון. שלא לדבר על העובדה שנעזרתי עוד קודם בהודעות שכתבת. ואולי תוכלי אפילו לעזור לי עוד קצת
קודם כל, לגבי עור הפנים שלי: הוא נוטה לשומניות, אבל לא מחוצ'קן בכלל. למעשה הוא חלק למגע, אבל הוא פשוט לא חלק למראה, משום שהוא לא משתקם לחלוטין מהחצ'קונים שיוצאים פעם בתקופה, ולכן יש עליו אי אלו סימנים ואדמומיות שמונעים ממנו להיראות חלק ואחיד. הקרמים שהייתי קונה באמת שילבו בין לחות לשומניות מועטה, אבל לא לחות נטו, כי בכל זאת אני לא בת 15...
יש לי עוד הגבלה, והיא שאני לא משתמשת בכלל במרכיבים מן החי. לכן שעוות דבורים היא מחוץ לתחום. כחומרים מקשרים אני מתכוונת לנסות לציטין, ורציתי לשאול גם ממה עשויה שעוות לנט, כי לא הצלחתי למצוא באינטרנט מה המקור שלה. האם היא צמחית? שימוש בבוראקס נראה לי כצעד קיצוני מדי, בגלל הבעייתיות והסכנה שבו, ולכן הוא ישמר כמוצא אחרון. שקלתי גם שימוש בקרמי הבסיס, אבל בשביל זה אני צריכה לבדוק קודם טוב מה הרכיבים בהם, כדי לא להיות מופתעת חלילה מרכיבים מן החי. שוב תודה

0 אור 0

New member
תודה על הפירוט

נתת פה טיפים מאד חשובים, שממש קשה לגלות אותם לבד (איזהו החכם, הלומד מנסיונם של אחרים) נשמח אם תשתפי בעוד מתכונים שלך (כמובן עם האזהרות המתאימות מתי אותו קרם לא מתאים)

0 אור 0

New member
ההמלצה שלי

אם את לא עוסקת בתחום היא לקנות קרם מוכן - יש לא מעט אפשרויות החל מקרמים טובים שנמכרים רק דרך קוסמטיקאיות, קרמים טבעיים מחברות שכבר הפכו למסחריות ויש גם הרבה מאד ארומתרפיסטים היום שמשווקים מרכולתם בבתי טבע. אם את עוסקת בתחום, כדאי לבדוק במאמרי הפורום לגבי מתכונים שכבר פורסמו

einav2h

New member
טוב, עשיתי חיפוש בפורום

ומצאתי כמה דברים. דברים שלא מופיעים כלל במאמרים. תודה רבה לאביבה אור ול"אחת בלילה" ששיתפו בידע שלהן
אני רוצה לשאול משהו ברצינות: אם בא בנאדם ומבקש מתכון למשהו כדי להכין לבד, ואתן מפנות אותו למישהו שעוסק בתחום, אז בשביל מה יש פורום פתוח לציבור ולא קומונה סגורה? מהתשובות של שתיכן אני מבינה שאתן מנדבות מידע רק למי שבתחום, אז אולי היה מתאים יותר לפתוח קומונה סגורה שהכניסה אליה מותרת למטפלים מורשים בלבד. רק כדי להבהיר שנית: אני אמנם לא למדתי באופן מקצועי ומסודר, אבל אני כן עוסקת בתחום כבר כמה שנים לשימוש אישי, למדתי מספרים, מקטלוגים, ובעיקר למדתי מנסיון על עצמי - מדגישה, על עצמי - וכמו שציינתי אינני מטפלת באחרים או מייעצת. אגב, אני אינני קונה את החומרים בפארמים או חנויות טבע, אלא אצל ספק שמוכר למטפלים, כך שאני גם מכירה את שלל קרמי הבסיס המוכנים ואת הג'לים למיניהם. את הרגישויות של עצמי אני מן הסתם מכירה. סה"כ ביקשתי מתכון. אם היה בו משהו שלא מתאים לי, הייתי מחליפה אותו במשהו אחר. אני באמת לא יודעת מה הסיבה האמיתית שלא רציתן לתת לי מידע, אבל באמת חבל שזה ככה בפורום ציבורי פתוח

0 אור 0

New member
הסיבה פשוטה

שמנים אתריים וצמחי מרפא הינם בעלי עוצמה גדולה מאד לריפוי, ועל כן יש להם גם יכולת להזיק. רק בתור דוגמא קטנה, אם אתן לך מתכון שכולל שמן רוזמרין שהוא שמן מעולה לאיזון של שומניות העור וריפוי אקנה, אך אשכח לציין לפניך ששמן זה אינו מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה, אני עלולה לגרום לך נזק כאשר לא תדעי אפילו מאיפה הנזק בא. דוגמא אחרת קשורה לכמויות ולאופן הכנה, שאף אותם כדאי לדעת כדי להמנע מנזקים אפשריים עקב שימוש במינונים גבוהים מדי. על כן חשוב להבין עם מי מדברים ולמי נותנים את המתכון - גם ההמלצה לרכוש בבית טבע או דרך קוסמטיטיקאית היא מתוך הנחה (או לפחות תקווה) שאנשים אלו מספיק אחראיים כדי להתאים לך את הקרם הנכון לך ולעורך. ובעקבות כל מה שכתבתי, גם אני עצמי נוהגת לרכוש לעצמי קרמים מוכנים מאנשים בעלי ידע גדול משלי, וזאת למרות ששמני עיסוי ותערובות לטיפול בבעיות פשוטות אני רוקחת בעצמי. מאחלת לך שתיהני מהמתכונים שמצאת בפורום והם יועילו לך ולעורך.

einav2h

New member
ידוע ששמנים הם עוצמתיים

עוצמתיים עד יכולת לגרום נזקים. בכל מקום שמוכרים אותם, בכל קטלוג ובכל ספר, מופיעות אזהרות בנושא. ולמעשה, המסקנה מדברייך, היא שלפי האמור לעיל אין אפשרות כלל להמליץ או לייעץ לאנשים על שימוש בשמנים ללא פגישה ישירה עם מטפל מוסמך, ולכן אין כלל זכות קיום לפורום הזה.

0 אור 0

New member
כמעט נכון

חשוב להבין למי ממליצים ומה הסיכון ישעשה משהו לא טוב עם ההמלצה. כשמישהו שואל בצורה לקונית, בלי לספר שום דבר על עצמו זה לא מעודד לשתף, בעוד שכפי שראית, כבר פורסמו לא מעט מתכונים בפורום. נושא נוסף שעסקנו בו בעבר זה תכונות של צמחי מרפא ושמנים שונים. בשלב מסויים הדיון הזה כבר מיצה את עצמו לאותם אנשים שהשתתפו אז בפורום, ומן הסתם יתחדש שוב כשיגיעו אנשים חדשים עם תובנות חדשות ועם שאלות חדשות. חוץ מזה, אני אמנם כחולה בפורום, כי אני מחליפה את המנהלת שנמצאת בחופשה, אבל ההמלצה שלי אליך היתה אישית שלי ולא "עמדת ההנהלה" אז לא צריך לעלות על בריקדות.

קרם לעור שמן

אפתח בהערה: ישנה סברה הטוענת כי עור שמן צריך לייבש זו טעות. כיוון שעור שמן ככל סוג עור אחר זקוק להגנה להזנה ללחות וחיזוק. מה שחשוב הוא שהמרקם של הקרם יהיה קליל מבלי לוותר על החדרת חומרי הזנה לעור. לכן אני מכינה את הקרמים עם השמנים הנכונים והמאזנים לכל סוגי העור. המלצתי היא: קודמתי צדקה בכך שהחומרים מאוד יקרים ולא תמיד כדאי לקנות לבד ולהכין, אני באמת הייתי ממליצה לך לפנות לארומתרפיסטית כי אנחנו למדנו להתאים באמת לכל אחת לפנים שלה... לפי המצב שלה והרגישות שלה ולא רק הרגישות הפיזית. כי כמובן הנפש משפיעה על הגוף. אבל ישנם שמנים שיכולים באמת להתאים- למשל: נר הלילה- אבל הוא מאוד יקר, גלעיני אפרסק, שקדים, ויטמין E, ועד ולגבי שמנים אתריים: לבנדר,יאלנג, גרניום, סנדלווד, רוזווד, פטשולי, לימון, ברוש שוב להכי ןאת זה בשביל אישה אחת אנני יודעת אם כדאי לך לרכוש את כל השמנים הללו אל תשכחי שיש להם גם חיי מדף, ולא בכל מקום את יכולה לרכוש שמנים שאת יכולה לסמוך על טבעם. בכל אופן אם כ"כ רצית לדעת.. אני מקווה שעזרתי ולו במעט. בהצלחה

סליחה אבל לא כתבתי כמויות כמובן...

וזאת משום שצריך באמת לדעת להתאים את זה למטופל. אני המלצתי רק על שמנים שיכולים לעזור לעור שמן אחת הסיבות באמת שלא המלצתי על רוזמרין משום שהוא שמן שבאמת מסוכן לחולי לב ול"ד גבוה. אם תרצי יעוץ אישי- פני אלי ואנסה לעזור

einav2h

New member
מודה לך מאוד על הנכונות:)

דווקא את רוב השמנים שהזכרת יש לי, כי כמו שציינתי אני מטפלת בעצמי כשיש בעיה, ומכינה תכשירים לגוף ולשיער. קרם פנים זה באמת מורכב יותר כמו שאתן חוזרות ואומרות, ובדיוק בגלל זה באתי לפה להתייעץ. זה לא שאני שוללת רכישה אצל ארומתרפיסט/ית, אבל זה רק אחרי שאנסה בעצמי. מדובר הרי בניסוי וטעיה בסוגים ובעיקר בכמויות. תודה לכולן!

למעלה