קרלו נגד יטבתה

danchen

New member
קרלו נגד יטבתה

מזמן לא ראינו מלחמה ראש בראש כמו זו של קרלו ביטבתה. פרסומת בפריים טיים בטלויזיה שבה משתמשים בפרסומת של יטבתה כדי לנגח אותה ולהגיד שקרלו לוקח. אז נכון שיש פרסומת של נוזל כלים שמציג את המתחרה החלש וחומר הדברה נגד ג'וקים שכביכול מביס את המתחרה המוביל אבל בכל הפרסומות האלו אין אזכור ברור של שם היריב ואין שימוש בפרסומת שלו עצמו כדי להבהיר בדיוק על מי מדובר. בקרלו נגד יטבתה יש! בחו"ל זה יותר נפוץ במקצת (ראו הפרסומות של פפסי נגד קוקה קולה וההפך) אבל בארצנו הקטנה המפרסמים בדרך כלל חשבו פעמיים לפני שנגחו את המתחרה בצורה שכזו. האם זו פתיחתה של תיבת פנדורה ? האם הסכר נפרץ? נראה לי שנקבל תשובה בשבועות הקרובים...

flymy

New member
לי נראה שזו ...

סתם מכה מתחת לחגורה. עולנו יודעים שהצעד הפתטי של תנובה לבגר את קרלו בערת סאבלימינל, הייתה גרועה. תנובה השקיעה מאמצים רבים מדי בקרלו הבוגר, במעדן יופ לנוער ובשאר משפחת יופלה, ורואים את הסדקים בחומה. אם ראינו שהקמפיינים הראשונים של יופלה קצרו הצלחה מהירה לאורך זמן, על יופ וקרלו עוברים ימים קשים. הדרך לביגור קרלו רק בגדה בקרלו עצמו, בסאבלימינל במיוחד ובחוסן השיווקי של תנובה. היה עדיף לשמור עליו כמותג צעיר, גם ככה היטבתה יותר טעים ...

redyoyo

New member
התקפה חזיתית

ניתן לקחת דוגמא שכזאת: אני בא עם כל הכוח שלי ומתקיף ישירות את המוצר,ואני מסכים שאם הכלים נכונים, והמשאבים גדולים אני אצליח לנגס אךמה היה קורה אם את כל המשאבים שיש אני אשקיע בהתקפות מהאגפים או בעקיפין? סביר להניח שהיתי נוחל הצלחה גדולה יותר כי כך הייתי פורס ונוגס כל פעם חלק ובונה במקביל נאמנות יש לי מוצר טוב ואני מאמין בו אני אשקיע ואפתח אותו ולא יזרוק סתם את כל הכסף.אחת מהבעיות של התקפה חזיתית שאין אפשרויות להתפתח להמשך ואם אני נופל אז העלייה קשה פי כמה וכמהץ ההתנגשויות של פפסי אל מול קולה לא העלו את נתחי השוק של החברות לטווח הארוך אלה בטווח המיידי וכאן זאת לא המטרה של שוקו קרלו. המקרה שאפשר לזכור של מהלך חזיתי מעולה הוא "אתגר הפפסי" אך גם כאן לא בדיוק הדגישו את קוקה קולה.

WV

New member
מבלי להתייחס למקרה הפרטי

בעיני הדבר חיובי. תמיד הדילמה היא האם להזכיר את שם המתחרה וע"יכך בעצם לעשות גם לו פרסומת. מותג אשר מרגיש מספיק בטוח בעצמו יכול להרשות לעצמו זאת.

flymy

New member
לא נראה לי שמותג שבטוח...

יעשה את זה. הם עשו את הפרסומת מתוך הוכחות לכישלון. יש גבול לניגוח, ופה תנובה הלכה רחוק. גם איזכור שם, גם השמצה וגם גירסא משלהם לפרסומת. זו טקטיקה של מפסידים, של הרגע האחרון שרוצים לזכות בכל מחיר.

K_man

New member
קמפיין ניגוח

אני בהחלט מסכים שהדבר לא מקובל בארץ וישנה מין הסכמה שבשתיקה בתעשית הפרסום שלא לציין את שם המתחרה באופן מובהק. דוגמאות לאזכור עקיף לא חסר (התוכי בפרסומות ברק 013, פיירי ואחרים) אבל ישנם מי שעושים ניגוח ישיר של המתחרים. חברת דלק מוטורס למשל תמיד עושה השקה (למשל של הפורד קונקט) במבחן השוואה ישיר למתחרים, אבל היא בין האמיצים הבודדים. היתרון לדעתי של פרסום מנגח הוא הכרזת תיגר ברור בתפיסת הצרכן - כלומר לא לרמוז שגם לי יש מוצר דומה או תחליפי אלא ממש להכריז "שלי טוב יותר" בלי להתבייש. אני מאלו שמאמינים שפרסום כזה (אם הוא עשוי נכון) יכול לסייע למוצר. לפעמים. למרות שנסיון פפסי מוכיח שבטווח הארוך זה לא ממש עובד...

למעלה