קרי לילה

motiml77

New member
קרי לילה

אני כבר שלושה שבועות הצלחתי להיות "נקי" עד היום בלילה,שפתאום באמצע הלילה התעוררתי בדיוק כש.... אני קראתי לפני כן שמע שעל המיטה והכל. עכשיו אני לא יודע מה קורה עם זה,זה נחשב לעבירה? מה אני צריך לעשות כדי לתקן?

mgb

New member
תיקון למקרה..

בס"ד בוקר טוב! בדרך כלל שאלות מסוג זה יש לשאול ע"י מסר ולא בפורום אבל לזכות את מי שלא ידועה לו הלכה זו אענה הפעם כאן! מקרה שכפי שתיארת מתכונות הגוף וטבעו; כל שלא נעשה מעשה אלא מתוך שינה אין הדבר חטא כלל ומקרה שכזה ידוע כבר מחז"ל ורבותינו האחרונים מזכירים זאת בדבריהם! כמובן שמדובר שערב לפני לא היו נסיבות שגרמו להרהורים כמו שנאמר בגמרא כתובות מ"ו: " מכאן אמר ר' פנחס בן יאיר אל יהרהר אדם ביום ויבא לידי טומאה בלילה.." ולפי דבריך לא היו ולכן אין לך לחשוש כלל! כל טוב ושבת שלום!

נוהגים לטבול במקווה

ולאמר את התיקון הכללי [10 פרקי תהילים של רבי נחמן מברסלב].

ניגון

New member
במקרה של השואל לא צריך תיקון הכללי

בס"ד תיקון הכללי זה רק אם זה קרה מהרהור. מקווה כן שייך בכל מצב.

asaf2000

New member
לא "נוהגים" אלא יש נוהגים (אם כבר)

רוב היהודים לא קוראים תיקון הכללי ויש כאלה שגם לא הולכים בגלל קרי למקוה רק מתקלחים. אני חושב שצריך לציין בפירוש מתי כותבים הלכה ומתי כותבים הנהגות שחלק מהציבור נוהג בהם.

מחילה

אבל ידוע לי שכתבתי זאת שזאת אינה ההלכה ואינה ההנהגה של הרוב. יש פשוט נוהגים אולי זאת חומרה בכלל. ופשוט לא ראיתי לנכון ואולי כי איני יודע בדיוק מי הם הנוהגים כך.

לצום למשך היום, ולאמר תיקון הכללי

תיקון הכללי יש לאמר, אך צום אינו הלכה והוא ממידת חסידות.

asaf2000

New member
גם תיקון הכללי לא מוזכר בהלכה

וגם הוא בהחלט מידת חסידות.

מצופלח

New member
בשולחן ערוך הרב

בס"ד כתוב שכדי שזה לא יקרה, כמו שכתוב כבר, לא להרהר מחשבות בעייתיות בלילה ומומלץ לשכב על הצד ולא על הבטן \ גב ובספרות מקצועית כתוב שמזרן רך מידי יכול להגביר את הבעייה. נתקלתי בזה הרבה בצבא כשמזרן אחד כואב, ושניים רכים מידי...

ניגון

New member
הערה.

בס"ד חייבים לשכב על הצד ולא על הגב או על הבטן. בברכה.

רבי נחמן זצ"ל

אמר שביום שיקרה לו מקרה "הראשון הוא מקווה'! ולאחר מכן יקרא באותו יום את ה 10 פרקי תהילים שנקראים התיקון הכללי ואמר בפירוש שמי שנוהג כך אין לו לחוש כלל כי בוודאי יתכפר לו !

מצופלח

New member
תוספת

בס"ד לדברי הרבי נחמן זצוק"ל בנוסף, בתניא, אגרת התשובה, כותב בעל התניא שכוונה גדולה בקריאת שמע שעל המיטה מכפרת על זה. מוסבר שם שז"ל יורד לג' קליפות טמאות שאין אפשרות לבררן אלא באמצעות כוונה גדולה בקריאת שמע שעל המיטה, שמעלה את העניין לקליפת נוגה שאפשר לתקן אותה. מצורת הדברים בתניא מדובר דווקא על הוצאת ז"ל במזיד, וקל וחומר שלגבי שוגג. משיח נאו.

למעלה