קרית טבעון 16 במאי 2015

golan2072

New member
שממיות בתים

השממיות הנ"ל ובנות-משפחתם (יש שם לפחות עוד אחת) מתגוררות במסתור האשפה ומתפרנסות היטב מהזבובים הנמשכים לזבל.

רברגל שחור, רעדן וטיפולה (אבא ארך-רגליים)

רברגל שחור יכול להגיע לאורך 20 ס"מ. זה שצילמת נראה יותר קצר. יש אורכים שונים - לא כולם זהים (מניח שזה עניין של גיל).
לרעדן יש בטן צרה עם פסי אורך. למרעידן בטן יותר שמנה עם שרטוטים עליה.
לטיפולה - יתוש ארך רגליים, שזה לעניות דעתי שם יותר הולם מסתם אימוץ חסר פשר של שם לטיני, יש עיניים ירוקות מהפנטות
ביופיין: צבען הירוק העז והבולט זורח באור השמש. לראות זוגות יתושים ארוכי רגליים בהזדווגות זו חוויה מרנינה (וגם לשמוע אותם
מרפרפים בכנפיהם ורגליהם...). את השממית צילמת באור יום? אין צללים של פלאש אלא אור סביבתי רך ומפוזר. איפה היא הייתה?

golan2072

New member
השממיות התחבאו במסתור אשפה

זה סוג של קוביית בטון שמשמשת בקרית טבעון לאכסון שקיות האשפה לקראת איסוף (במקום "צפרדע"). כשפותחים את הדלת כדי לזרוק זבל - רואים את השממיות שגרות שם, יש משפחה שלמה שמתגוררת שם ושמתפרנסת מזבובים.

golan2072

New member
שני המקומות בהם השממיות הן השמנות ביותר

הם פח הזבל וארון החשמל. פח הזבל - כי יש שם זבובים בשפע. ארון החשמל - כי לידו בבית אמי היקרה ממוקמת מנורת הכניסה המושכת אליה הרבה חרקים...

לא רק חרקים - בארון חשמל נהוג להשאיר כל מיני דברים...

החל ממפתחות הבית למען הפורצים שכמובן מעולם לא יחשבו לבדוק שם
וכלה בעוגה החגיגית שהאורחים שהגיעו בהפתעה השאירו שם
(כי לא העלו בדעתם שאין אף אחד בבית!)
ומה אמך היקרה חושבת על הבן שבמקום לבוא לראות אותה רץ לחפש שממיות
מחוץ לבית???

golan2072

New member
העיסוק בשממיות משותף לי ולאמי

ולבת-דודתי שגרה ביחידת-דיור אצלה.

golan2072

New member
תודה רבה!

העניין בתחום התחיל ממני, ובהמשך אמי ובת-דודתי התחילו להתעניין בכך גם כן, כולל הענקת שמות וכינויים לזוחלים השונים שיש להן בבית (שממיות, חרדונים וזעמן מטבעות אחד צעיר העונה לשם "חורי" וגר בחור בקורות העץ של הגג). כובן - כל הזוחלים הם חיות בר חופשיות שבחרו לגור בבית מיוזמתן. אמי ובת-דודתי אינן מפריעות לזוחלים לחיות את חייהם ואף מתירות לעכבישים (מרעידנים\רעדנים) לתוות קורים בפינות החדרים כדי לצוד זבובים.

זה ממש יפה לשמוע. משפחתי תמיד "עיקמה את האף" נוכח אהבת הטבע

שלי - שיצאה משליטה והגיעה להסרטת הטבע, שעלתה לראשי כילד בן 11 אחרי חצי שנה אפלה בחיי, במהלכה נסחפתי אחרי חבר ילדות ואביו שהרעילו חרקים באתר וכלורופורם כדי ליבשם. אחרי שהמשכתי בכך באופן עצמאי ועשיתי אוסף - ראיתי את יסוריהם וזה גרם לי להחליט שאני אסריט אותם - קודם כל כדי שיישארו בחיים וגם יישארו אצלי בסרט, אחרי שהמשיכו לדרכם בלי שאפגע בהם.
עד היום אני ממשיך בזה ובלי סביבה תומכת בכלל.
התמזל מזלך שאמך ובת דודתך נסחפו אחריך בהתלהבותך והן משתתפות בשיגעון הנפלא הזה!

golan2072

New member
להסריט זוחלים זה רעיון יפה

אם היה לי תקציב הייתי מציב מצלמות באתרי השממיות השונים בבית אמי בקרית טבעון ואולי במסלעה של מכון וייצמן ברחובות (בהסכמת המכון כמובן) שם יש קהילת חרדונים מצויים. אולי בפנסיה אעשה דוקטורט על שממיות ו\או חרדונים...

קודם כל אתה יכול לחקור את אהוביך החרדונים והשממיות בלי קשר

לאוניברסיטה ולדוקטורט - לפעמים התבוננות ומעקב לאורך זמן על אותה אוכלוסיה במשך עונות השנה יכולה לחשוף תובנות ותגליות שלא תמיד ייחשפו בעבודת דוקטורט שמנותבת בתוך העולם האקדמי על שיקוליו השונים. דווקא בראש פתוח בלי אילוצים שונים ובמחשבה חופשית אפשר לשים לב למה שמדענים לא תמיד יתייחסו, או אולי אפילו יזלזלו. אני מדבר מניסיון אישי...
להציב מצלמות זה דבר קל. טיפה יותר קשה זה לעקוב ממש אחרי תנועותיהן של השממיות ובכלל בעלי חיים מהירים ולא-צפויים...

golan2072

New member
הרעיון הוא כמה מצלמות וידיאו מקוונות

שיצברו שעות של הסטרות, מתוכן אוספים את החלקים המעניינים.

אבל עדיין נייחות... העניין הוא במעקב אחרי תנועות השממיות

פיזית עם המסרטה הנמצאת בתנועה מקבילה. בסרט של ממש כך זה קורה בדרך כלל - בהחלט בנוסף גם לצילומים נייחים.

vg04285

New member
שאלה לדורון

לאחרונה הבחנתי בעכביש ארך רגליים שנכנס לביתי. לפי הבטן הגדולה חשבתי שמדובר בנקבה בהריון, אבל אולי מדובר במרעידן, לפי הסברך?

למעלה