קרישיות

מילי7777

New member
קרישיות

הי בנות, אחרי שתי החזרות ללא הריון, מסלול הדסה, מופנית לביצוע היסטרוסקופיה ובדיקות קרישיות. ניגשתי עם ההפניות שקיבלתי מהדסה לרופא הפיריון שלי במכבי ( שטיפל בי ב- ivf) וקיבלתי הפניה להיסטרוסקופיה. הוא הבהיר לי כי לגבי בדיקת קרישיות עלי לפנות להמטולוג אבל ציין שרוב הסיכויים שלא אקבל אישור לבדיקת קרישיות בקופה. למישהי יש ניסיון עם בדיקות קרישיות במכבי? אשמח לקבל המלצה על המטולוג שלא עושה בעיות ורושם את הבדיקה. האם בדיקות קרישיות כרוכות בתשלום גם כשמקבלים הפניה מהמטולוג?

היי מילי

אני גם במכבי, אני לא הלכתי להמטולוג. הבאתי לרופא משפחה את ההפנייה של הדסה לבדיקות קרישיות. רופא המשפחה שלח בקשה במחשב לאישור הרופא המחוזי.
הוא ניסח לו כמה משפטים ואחרי כמה ימים קיבלתי אישור לרוב הבדיקות. את מה שלא אישרו עשיתי בבלינסון בתשלום.

היי מילי

גם אני במכבי ולא הלכתי להמטולוג. אישרו לי את כל הבדיקות בקופה, לא נאלצתי לעשות משהו בפרטי..

מילי7777

New member
מפתיע שלא הלכתן להמטולוג

בייבי, גם את פנית לרופא המשפחה והוא פעל עבורך?
מאמינקה ובייבי, האם אמרתנו שזה לצורך תרומת ביצית או ivf ?
לא נעים לפתוח את הנושא מול רופאת המשפחה בידיעה שהיא תלווה אותי שנים ארוכת ותדע מהנושא
חוששת מאד ממצב של זליגת המידע החוצה

שלגיה 441

New member
אני בכללית

עד כמה שאני יודעת בדיקות הקרישיות המעמיקות יותר הן מחוץ לסל וכרוכות בתשלום

קיבלתי מכתב מהרופא המטפל שלי

=רופא של הפוריות, ניגשתי עם זה למשרד של מכבי, אמרו לי שזה דורש אישור, ותוך שבוע בערך התקשרו להודיע שזה אושר. עשיתי את כל הבדיקות הקיימות דרך הקופה. תוך חודש היו בידי כל התוצאות.

מילי7777

New member
היתה לך היסטוריה של הפלות?

ממה שהבנתי לא מפנים לבדיקות קרישיות כל כך מהר. רופא הפיריון שלי קצת זילזל בצורך לעשות את הבדיקה

לא

אבל הרופא משפחה חשב שאם קיבלתי הפנייה מהדסה לבדיקת קרישיות אז כנראה שהיו הפלות והוא כתב משהו בסגנן לרופא המחוזי.
בכל אופן, אמרתי לעצמי שאם לא יאשרו לי אני פשוט אשלם את ה 1000 ש"ח ואעשה פרטי. כל תרומה עולה כ30,000 ש"ח אז לפעמים עדיף להוציא עוד טיפה ולחסוך עוד סבב של תרומה שהרבה יותר יקר.

מילי7777

New member
לאיזו מעבדה פנית באופן פרטי?

וכמה עלו הבדיקות? ממש לא מתאים לי להכנס לעוד עלויות אבל אם אכן זו הבעיה אז כדאי לטפל עכשיו ולתת סיכוי לעוברים הבאים

דרך מכבי

אני עשיתי דרך מכבי, דרך רופאת המשפחה. היא פנתה להמטולוג שאישר.
זה באמת לא היה קל, ההמטולוג סירב לאשר את הבדיקות ורופאת המשפחה פנתה אליו שוב ושיכנעה אותו.
אני הופניתי בגלל שיש קרישיות במשפחה. ואני אסביר ואדגים - לאחותי יש בעיה של קרישיות שהיא לא ידעה עליה לפני ההריון. בתחילת ההריון נוצר לה קריש דם בצוואר. זה אומר שעוד שניה זה קופץ למוח וביי ביי. במקרה ממש רופאת משפחה רגילה עלתה על זה ושלחה אותה מייד למיון.
אני ממש כעסתי שהמטולוג לא אישר לי לבצע את הבדיקה כי אצלי במשפחה ראיתי שזה יכול להגיע לסכנת חיים.
ולא צריך לפרט שזו תרומת ביצית, ההריון עצמו מספיק. רופאת המשפחה שלי לא יודעת עד היום שאני בהריון מתרומה :)

2bmx2

New member
את בדיקות הקרישיות עשיתי בכללית לפני שעברתי למכבי

ושם שלחו בלי רצון להמטולוג
בבלינסון אחרי ט' 17 להרבה בדיקות - המוווון - שילמתי השתתפתות של 700 ש"ח. לא יודעת כמה זה היום.
בכל אופן היום כדי לקבל הפניה הייתי מדווחת על בעיות קרישה במשפחה הקרובה ועל הפלות במשפחה הקרובה. לא בטוחה שיכולים לבדוק בני משפחה שבקופות אחרות את כל ההסטוריה האם אמא שלך אכן הפילה 3 פעמים בינך לבין אחיך או אחיותיך וכד'.

דרך אגב כאשר הגעתי להמטולוג - מאוד נחמד הוא טען שהתחום של מומחיות בקרישה והריון מאוד מצומצם ויש מעט מאוד רופאים שעוסקים בזה. אחת מהם פרופסורית בבלינסון - קצת כעסה על הבדיקות לפני שהיו 3 הפלות. בסופו של דבר הגעתי לפרופ קופרמינץ מאיכילוב (גניקולוג, לא המטולוג) וכך קיבלתי קלקסן ואספירין והריון שלם.

Koala Bear 1

New member
היי 2bmx2, - שאלה לגבי אספירין וקרישיות

האם את יודעת אולי לומר מדוע פרופ' קופרמינץ רשם לך אספירין? כלומר, עבור איזה פקטור של קרישיות?
כי לי רשם רק קלקסן. ובינתיים אנחנו לא מצליחים (כבר שתי החזרות, מסלול הדסה), למרות תנאים טובים מאוד לכאורה, לא יודעים למה.. :(

כתבת שעם הקלקסן והאספירין קיבלת גם הריון שלם - האם תוכלי לומר בבקשה מה קדם לכך (מבחינת הנסיונות)..?

תודה רבה,
קואלה.

מילי7777

New member
קרישיות והשתרשות העובר

בנות, המקרה שלי הוא שבשתיי ההחזרות של התרומה לא נקלטתי למרות שהעוברים היו מעולים וגם הרירית טובה. פרו׳פ רבל חושש שאולי יש בעיית קרישיות הפוגעת בהשתרשות העובר. חשוב לי לציין שלא היו לי הפלות ב״ה ואף עברתי הריון תקין מ-ivf. אני חוששת שמכבי לא יאשרו לי את הבדיקות על סמך ההיסטוריה שלי. איך אוכל לשכנע אותם? רופא הפירעון ממכבי הפנה להמטולוג וממה שאני מבינה המטולוגית לא מפנים לבדיקה אם אין היסטוריה של הפלות. אני מבינה שמדובר בבדיקות יקרות אם נעשות בפרטי. אני גם לא רוצה להשתהות יותר מדי זמן עד ההחזרה הבאה. רופאת המשפחה שלי בכלל לא מודעת לבעיות הפיריון שלי ואני בספק אם תוכל לנהל דיאלוג מול הקופה ולצדד בי. חשוב לי לפנות לגורם הנכון. זקוקה לעצתכן

בכללית עשיתי באופן פרטי אפילו לא ניסיתי לפנות להמטולוג כי היה לי חבל על הזמן
קיבלתי הפניה מהרופא פוריות מרופאת המשפחה, שילמתי בסביבות 650 שח למה שלא בסל בספטמבר שעבר
בהצלחה
איילת

מילי7777

New member
תודה איילת

אני יודעת שגם אצלך אחרי 2 החזרות הרופא הפנה לבדיקת קרישיות. איך היו התוצאות אצלך והאם בעקבות הבדיקה בר חוה שינה לך את הפרוטוקול? האם היה משהו שונה שעשית בהחזרה השלישית לעומת ההחזרות הקודמות?

הכל היה תקין כולל הצילום רחם
ששלח אותי לעשות למרות שעברתי הסטרוסקופיה לפני תחילת התהליך
אמר שזה עדיין בסטטיסטיקה (חשוב שתזכרי) ולא, לא עשה שום שינוי למעט הוספת פיפל 5 ימים לפני ההחזרה
בהצלחה
איילת

מילי7777

New member
לא הבנתי יקרה

מה בסטטיסטיקה? ועוד דבר - פיפל עושים 5 ימים לפני ההחזרה? חשבתי שעושים פיפל ורק במחזור שלאחריו עושים החזרה

למעלה