קרישיות יתר

קרישיות יתר

כשעברנו לבר חוה, הוא ביקש ממני, בין השאר, לבצע בדיקות לבירור קרישיות יתר.
ביצעתי את הבדיקות ולחלקן יש כבר תוצאות, עם מעט חריגות מהנורמה.
יכול להיות שאני עוד מקדימה את המאוחר ובכלל אין בעיה,
אבל במידה ויש לי בעיה של קרישיות יתר - האם זו עילה מבחינת המיועדים לביטול החוזה?
ברור לי שיש לזה טיפול ושיש אלפי נשים בעלות קרישיות יתר שמקבלות טיפול מתאים ויולדות ילדים בריאים,
אבל האם אתן כאמהות מיועדות - הייתן ממשיכות עם פונדקאית שיש לה בעיה של קרישיות יתר?

מירב יקירתי, השאלה לגבי ביטול החוזה מופנית אלייך
וגם - האם הוועדה מאשרת פונדקאיות עם היסטוריה של קרישיות יתר?

guti30

New member
ערב אביב יקרה

אני בתור פונדקאית לא הייתי ממשיכה אם היו מגלים אצלי קרישיות יתר. קרישיות יתר. יכוללגרום להפלות חוזרות, מוות תוך רחמי של העובר, היפרדות שילייה, למנוע התפתחות תקינה של העור ולגרום לעליית לחץ דם בהריון, קרישי דם בגפיים וסיבוכים נוספים. שווה בדיקה מעמיקה לטעמי והתייעצות עם רופא מומחה לראות עד כמה זה חמור אם בכלל במקרה שלך. מאחלת לך שהכל יסתדר והעיקר תהיי בריאה

לא הייתי ממשיכה !! ולא בטוח שיש לך קרישיות

קודם כל הבריאות שלך מה השאלה פה בכלל. ואני לא מאמינה שתהייה מיועדת שתמשיך עם פונדקאית שיש לה קרישיות זה מסכן את עוברה ואת הפונדקאית.קרישיות זה לא משחק זו מחלה מאוד מסוכנת שיכולה להביא למוות בסיבוכים שלה .ולא נראה לי שהוועדה תאשר לפונדקאית עם קרישיות לעבור שוב פונדקאות זה מסכן אותה .רק בריאות

מבחינתי

זה תקף גם להריונות פרטיים שלי.
כמובן שאם אכן יש לי קרישיות יתר, אקבל את הטיפול המתאים
ואז אין בעיה להכנס להריון שיהיה תקין וללדת ילד בריא.
לא רואה הבדל בסיכון הריון פונדקאי להריון פרטי ולכן לא שוקלת בכלל
להפסיק את התהליך.
מה שכן, לא בטוח שההוריםהמיועדים יחשבו כמוני...

ערב אביב

אני מבינה שיש טיפול אבל עדיין יש סיכונים . התרופות לדילול הדם הם לא תרופות פלא ולא הכל בטוח איתו . לא בטוח שתלדי ולא בטוח שתיקלטי להיריון. אם זה היה היריון פרטי שלך הייתי מבינה את הסיכון שאת לוקחת אבל פונדקאי ?? לא הייתי מסתכנת.ואגב יש רופאי פוריות שלא ימשיכו עם פונדקאיות ולא יקחו סיכון ויעדיפו שלא לטפל בפונדקאית עם קרישיות יתר.ושוב --- אל תיכנסי לחרדות בינתיים ייתכן ואין לך קרישיות !

שאלה קשורה לקרישיות למי שיודעת

עקב אי קליטה של הפונדקאית

1.האם הבדיקה עולה כסף?
2.צריך לצום לפני?
3. האם כשהפונדקאית עם או אחרי תמיכה או שהיא במחזור זה ישפיע על התוצאות?
4.מזונות שממריצים את הדם יכולים לסייע ? פטרוזיליה וכדומה

מהמעט שהספקתי ללמוד:

1. מדוברת בסוללת בדיקות שחלקן בסל ובמימון קופ"ח
וחלקן בתשלום (אנחנו שילמנו על 4 בדיקות 690 ש"ח והשאר דרך קופ"ח).
2.בשביל רוב הבדיקות אין צורך בצום,אך יש בדיקה בתשלום שמבוצעת בב"ח ובשבילה צריך צום של 10 שעות.
לא יודעת לגבי השאלה השלישית,
אבל בנוגע לרביעית - דיי בטוחה שאין קשר כי לא מדובר על זרימת הדם,
אלא על יכולת הקרישה שלו.

תודה ערב אביב לא מבינה דבר1

בהיריונות של הפונדקאית שלי לא היה קרישיות ייתכן וזה התפתח עם השנים ? למה זה קורה ? מרגישים משהו אולי עייפות או משהו כזה כשיש קרישיות ? מה הסממנים החיצוניים ? זה מייאש ביותר

מחכה1

New member
אין לרוב סממנים חיצוניים

ויש קרישיות נרכשת הנקראת APLA. כלומר לא ישפיע על הריון ראשון, אבל כן על הריון שני ושלישי.
יש גורמי סיכון המהווים אינדיקציה לבעיה (קרישיות במשפחה, דום לב,שבץ, לא זוכרת מה עוד)

ממריצי דם לא עוזרים. בעיה עיקרית היא יצירת קרישי דם - ובהריון זה גורם לכשל שלייתי. לכן הטיפול הוא במדללי דם.

guti30

New member
ברור שמזון משפיע!

מזון משפיע על המון דברים בגוף כולל על הדם. כמו שיש מזונות ומשקאות שמעלים ומורידים לחץ דם, או מזונות שמעודדים עיבוי רירית הרחם או מזונות המעודדים ייבוש חלב אם.... אני הייתי מתייעצת עם איש מקצוע שידריך אותך לגבי תזונה תומכת. אבל קודם כל תבדקי לעומק כי מעט חריגה כמו שציינת בבדיקות לא בטוח שמצביעה על בעייה רצינית.

מחכה1

New member
אצלנו היה מצב דומה.

ממליצה לך מאוד לקבוע ייעוץ אצל מיכאל קופרמינץ באיכילוב - הוא מומחה בין לאומי בנושא קרישיות והריון. כפי שאת אומרת, זו בעיה שמשפיעה על כל הריון שלך, פונדקאי או לא..
תלוי בחומרת הבעיה, בטיפול המומלץ, והמלצתו, מקבלים החלטה אם להמשיך הלאה.

תודה

כרגע זה רק חלק קטן מתוך סוללת הבדיקות שביצעתי,
בוודאי שברגע שיגיעו כל התשובות, אם יהיה צורך, נתייעץ עם קופרמינץ.
בינתיים אשמח לשמוע איך זה נגמר אצלכם...

pink36

New member
לערב אביב כמה מילים

לא יודעת איך את עומדת בזה
טיפולים הוררמונליים לא קלים
החזרה וציפייה של שבועיים מורטות עצבים
ואז תשובה שלילית
כל הכשלונות
כל החוסר קליטה
כל הרגשות שצפים כתוצאה מזה
ועכשיו חשד לקרישיות
את בחורה מדהימה
בעלת אופי חזק וחוקר
כל הכבוד לך .
מעוררת השראה
עברת דרך לא קלה ואני בטוחה שמישהי אחרת הייתה מתיאשת.

את ה ש ר א ה חיובית

רק בריאות

ריגשת אותי

מאוד: -]
תודה על המילים החמות!

אני לא מתייאשת כי המטרה שלשמה אני כאן שווה את זה-
הכל יהיה שווה ברגע שהזוג שלי יזכה לאחוז בילד/ה שלהם.
אני כן מלאה חששות ופחדים אבל מאוד מקווה שלמרות הכל,
גם לנו יהיה סוף טוב

מחכה1

New member
המלצה שלי

זה לקבוע איתו ולהגיע עם כל הבדיקות, במיוחד אם כבר בחלקם יש חריגות.

גם אנחנו הגענו לבר חוה אחרי מספר כשלונות. לדעתו לא היה צורך בטיפול מעבר לאספירין. הפונדקאית נקלטה; ההריון נגמר בלידה שקטה.
התייעצנו עם קופרמינץ ופעלנו לפי המלצותיו. שוב הפונדקאית נקלטה, הריון בסיכון גבוה מלווה בהרבה פחדים (מעקב אצל קופרמינץ), וסוף טוב :)

וואו, סיפור מדהים

שמחה שבסופו סוף טוב

מעניין אותי לדעת איך את כאם מיועדת החלטת להמשיך עם הפונדקאית
ולא לבחור בפונדקאית אחרת... זה מאוד לא ברור מאליו.

מחכה1

New member
לא הייתה החלטה פשוטה כלל.

אבל סמכתי על קופרמינץ
וחשוב עוד יותר, סמכתי על הפונדקאית שלנו. היה בינינו רמת אמון מאוד גבוהה.

VNRN

New member
וואו!

תוך כדי שאני כותבת, נראה לי שאני יודעת מי את. לידה שקטה בסביבות שבוע 17 אחרי כחמישה נסיונות? אם כן, למיטב זכרוני המשכתם עם אותה פונדקאית. מבחינת הועדה הלידה השקטה נספרה לה?
נדמה לי שנסענו יחד לפגישה אצל מירב. התעניינתי בשלומכם במסר לפני כמה חדשים והצטערתי שלא ענית לי.
אני מאושרת לשמוע את החדשות הטובות
. אשמח לדבר איתך במסרים או בטלפון.

מירבי*

New member
קרישיות יתר

ערב אביב יקרה שלי, אני מקווה שהכל יתברר כתקין ומעט החריגות הן בגבול הנורמה.
בכל מקרה, אם הרופא המטפל יחשוב שאת לא יכולה להיות פונדקאית הוא יכתוב מכתב ואז יש סיבה לביטול ההסכם.
הוועדה לא מאשרת פונדקאיות עם קרישיות יתר אפילו אם עברו לידה תקינה.

למעלה