קרישיות יתר?

קרישיות יתר?

טוב, אז ממש מזמן לא כתבתי כאן... בעיקר קוראת מדי פעם... מאחר ובנות רבות בפורום הזה מכירות מקרוב את נושא קרישיות היתר רציתי לשאול שאלה בעניין ואודה לכל מי שתוכל לתרום מהידע שלה. בעקבות כאבי ראש חוזרים ונשנים בעוצמות מתגברות עברתי סדרת בדיקות. כחלק מהבירור נשלחתי לבצע סדרה של בדיקות דם הקשורות לקרישיות (אחרי שלושה הריונות, באף אחד לא עלה נושא הקרישיות). רוב התוצאות היו תקינות, למעט שתי בדיקות, אשר חרגו מהנורמה: PTT(FSL) - 38.4 (הנורמה בין 24-34) PROT-S ANTIGEN (FREE - 41 (הנורמה בין 60-140). בדיקות נוספות היו גבוליות, אבל לא חרגו מהנורמה. קבעתי תור להמטולוג, כי רופא המשפחה לא ידע להגיד לי שום דבר משמעותי על הבדיקות. התור הכי קרוב שהשגתי הוא לעוד חודש ושבוע. הייתי רוצה לדעת עוד קודם מה המשמעות של הבדיקות ולכן אני פונה בתקווה שלמישהי כאן יהיו תובנות עבורי... האם רופא הנשים שלי ידע לקרוא את התוצאות ולהבין את משמעותן, או שגם הוא יפנה אותי להמטולוג? תודה לכל מי שתוכל לענות...

חשבתי עליך השבוע ../images/Emo2.gif

כשעניתי למישהי עם רמות גבוהות של תלבון עוברי (שלדעת פרופ' קופרמינץ קשור גם לבעויות של קרישיות יתר). לטעמי, ברוכה הבאה למועדון
את יכולה גם לשאול בפורומי המטולוגיה ברחבי האינטרנט. תזכירי לי את משקלי הלידה והשבועות של הגוזלים? שמחה לראותך כאן (קצת פחות שמחה לראות על מה את שואלת. אז כדי לפייס אותי, נא לספר מה שלומכם!)

האישה שיודעת הכל... ../images/Emo13.gif

אני כל הזמן כאן... אבל לא משתתפת. החיים שלי נמצאים כרגע על סף של כמה שינויים מהותיים בפוטנציה, מה שמוסיף המון מתח, חשש, התלבטויות... אני חייבת להודות, שמלבד הדאגות הרפואיות שהזכרתי על קצה המזלג, יתר הדאגות בעלות פוטנציאל חיובי, אבל בגלל שמדובר בשינויים מהותיים בחיים שלנו, זה מוסיף המון חוסר שקט... אנחנו אמורים לקבל תשובות בשבועיים הקרובים. ראיתי שגם את עוברת תקופה מאוד לא פשוטה וכאב לי לקרוא... מקווה שהיא תעבור מהר ושתחושת הביטחון תחזור בהקדם. את באמת חושבת שאני במועדון המפוקפק הזה? (סליחה, כן?, אבל הייתי מוותרת על העונג, למרות איכות החברות
). איה נולדה 2790 בשבוע 40+3. אצל יאיר, האמת, התחלתי לחשוד שמשהו לא תקין אצלי. החל משבוע מוקדם למדי בהריון כבר התחילו לדבר על עיכוב בגדילה, זה הגיע למצב שעשינו אפילו בירור גמדות (שהתברר, כמובן כשלילי). אני ישר שאלתי אם לא מדובר בIUGR ורופא הנשים שלי שלל את האפשרות (בלי יותר מדי הסברים). יאיר נולד במשקל 2500, אבל כל סוף ההריון התאפיין בגדילה לא תקינה, ובתחושות שלי שהגוף שלי לא מספק לו מה שהוא צריך ושלא מדובר במחלה או מום (כמו גמדות). במסמכי הלידה מפורייה כתוב במפורש IUGR. אגב, גם הוא נולד בשבוע 40+3 ימים. איזה פורום המטולוגיה מומלץ ברשת? אני אמורה לעבור בדיקות נוספות לאישור? יש לזה השפעה על היומיום, אם המדובר באמת בקרישיות? יכול להיות שיש קשר לכאבי הראש שלי? אני מבינה שיש בעיה עם הגלולות להפסקת הריון... כמה שאלות...

נייטי

New member
טוב אני לא יודעת לענות על השאלות

אבל לא יכולה שלא לשמוח שקפצת לבקר, לקוות שכל השינויים המהותיים בפוטנציה יקרו נפלא ובדיוק כמו שאת רוצה ושגם אם תצטר]י למועדון החברות המפוקפק, הכל יהיה טוב ופשוט למרות הזכויות המפוקפקות במועדון. כיף שקפצת לבקר. חיבוק גדול.

לגמרי הגזמת ../images/Emo9.gif

והיה משמח אם לפחות הייתי יודעת מה יש לי
לעצם העניין, חשבתי שזה מה שאני זוכרת, אבל לא הייתי בטוחה. משקלי הלידה בהחלט מכוונים חזק מאוד לכיוון של קריישות יתר וכמובן, יש קשר לכאבי הראש וכדאי להפסיק את הגלולות. לגבי היום יום, זה תלוי במצב, לרוב אין השפעה, אלא במצבי שכיבה ממושכים או טיסות. פורום המטולוגיה: http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-81,m-Doctors,a-Forums.html אתר בעברית על המטולוגיה (יש שם קישור לעוד פורום): http://www.hematology.netfirms.com/ יש כמובן עוד הרבה, אבל זה מקום טוב להתחיל. לגבי החיים בכלל, מאחלת לך שכל השינויים יתבהרו לטובה! ונא לכתוב כאן יותר
בפקודה

תודה על ההפניות

לגבי הגלולות - הפסקתי ביוזמתי מיד כשקיבלתי את התוצאות והבנתי שיש איזושהי בעיה כנראה עם קרישיות. גם אם רופא המשפחה לא ידע להגיד בודאות, עצם החשש הספיק לי כדי להפסיק ולהמתין לתשובות מוסמכות. אני לא כותבת כי אני מרגישה שאין לי הרבה מה להגיד לאחרונה
. זה בא אצלי בתקופות. עכשיו אני בתקופת יובש. מניחה שזה יעבור...
.

פאקא

New member
לא יודעת לגבי כאבי ראש

אבל S נמוך בהחלט גורם סיכון לקרישיות בוודאי קשור להריון ולקיחת גלולות, כל זה בהנחה שהבדיקה נעשה לא בהריון או מיד אחריו (אם כן יש לחזור על הבדיקות בהמשך). PTT גבוה מעיד באופן כללי על בעייה בתפקודי הקרישה, ה- S הנמוך הוא הגורם הנה קצת על המטולוגיה בעברית http://www.hematology.netfirms.com/ רק בריאות פאקא

תודה על המידע!

אני לא בהריו ןכבר שנה וחצי עוד מעט (
) כך שזה לא אמור להשפיע על התוצאות. כמה מוזר רק בשלב זה של חיי לגלות דבר כזה... אגב, בעקבות שיחה עם אמא שלי בעקבות התשובות שלכן כאן התברר ששלוש שנות דודה שלי גילו גם הן לפני כשנתיים כי יש להן קרישיות יתר... אחת מהן במהלך ההריו ןהשני שלה ובעקבות התוצאות אחותה נבדקה (היתה גם כן בהריון שני) והשלישית כמוני - בעקבות בעיה שהובילה לבירור מקיף, אשר הוליד את הגילוי. יש קשר לגנטיקה בקרישיות, נכון?

בהחלט יש הקשר גנטי

בחלק מן המדדים. באחרים, יש לפעמים "נטייה משפחתית" (כלומר, גם בחלקים הנרכשים עשויה להיות נטיה משפחתית למרות שלכאורה לא מדובר ב"הורשה גנטית"). בזמנו, אני הפכתי שולחן על הקופה עד שאישרו לאחיותי להבדק. אמרו לי שאין כמעט סיכוי שגם להן יש כי "זה לא גנטי". במציאות, לשלושתינו יצאו תוצאות חיוביות באותו המדד. זה הזמן להזכיר, שכדאי שתיידעי את שאר שארי בשרך, על מנת שיבדקו גם.

למעלה