קריר ולכן אני מעלה שרשור חדש

• פותח הנושא eig
  • פורסם בתאריך

eig

New member
קריר ולכן אני מעלה שרשור חדש

הי אנשים, פשוט קר פה מדיי (אמרו בחדשות שהיום היה היום הכי קר השנה so far, הגיע למינוס עשרים ומשהו בלי הרוח אחרי הרוח אני לא רוצה אפילו לדעת) (וכן כן לכם שגרים באוטווה יותר קר אני יודע :) ) בכל אופן אז לא יצאתי כל היום מהבית, ובדקתי מדיי פעם את הפורום - ושום דבר חדש אז החלטתי לפטפט עם עצמי. שני דברים בהקשר הישראלי: 1. חבר יחסית חדש שלנו פה, גם כן חדש בעיר גם כן הומו. הוא גר מרחק הליכה (במזג אוויר אחר) מאיתנו והתקרבנו דיי מהר. במקור הוא מירדן. חלק מהסיבה שהתקרבנו כ"כ אני חושב זה שהרגע התרבותי (כמה שלא נרצה להודות בזה) כ"כ דומה. בכל אופן לא הוא ובטח לא אנחנו בכלל חשבנו על זה שאנחנו עושים שלום :) עד שהוא ככה פטפט לו עם חברים וקביל ריקושטים לא עלינו על איך הוא מעז להיות בקשר עם ישראלים. הוא היה המום מהתגובה של החברים שלו (כמובן שלא כולם רק חלק קטן,וכמובן לא כאלה שגרים פה) ונכנס איתם לשיחות הסברה ושלום. למי שמחכה לפואנטה בסיפור הזה אז שיפסיק עכשיו. 2. יש משהו שאני מאוד אוהב וזה שירי פיגועים, ימי זיכרון, ימי שואה וכיו"ב. אני אוהב לנגן את הלחנים האלה (בפסנתר יש לציין). בישראל הייתה לי בעיה לעשות את זה למשך זמן (פרט לשיר פה שיר שם) כי היו כ"כ הרבה קונוטציות. בבית הורי תמיד אמא שלי הייתה משתדעת שאני מנגן שעות את שירפה אחים שריפה וכו...והשכנים כל הזמן לא היה נעים. הבוקר, במשך שעתיים ניגנתי וניגנתי את כל העצב שבעולם ולאף שכן לא מזיז :) לאף אחד אין קונוטציות ואין מושד מה אני מנגן. הרגשתי את חירות התרבות העברית. את יום השחרור. הוצאות התרבות מתבניות של מצוקה ודיכאון. פתאום השירים נהיו שירים בלבד בלי עול של הסטוריה ומוות. זהו עד כאן עידכוני להיום.

eig

New member
לחלק שירונים ?

העיירה בוערת אנחנו מאותו הכפר מי שחלם אנשי הגשם מה אברך כמו צמח בר הליכה לקיסריה אור וירושלים חופים יש פרחים לו יהי מישהו הולך תמיד איתי פרח הלילך ושירים מודרנים יותר, ועוד כל מניי ואחרים כל שיר שהתווים שלו התגלגלו אלי במקרה או שלא

tommer28

New member
יש לי הפרעה דומה

אני אמנם לא מנגן פסנתר אבל בעלי משתגע ממני כשאני מתחיל לשיר את החול יזכור - שזה השיר האהוב עליי מהסדרה הזו. אני גם מחבב את חופים, מה אברך, יש פרחים... ועוד כמה. בארץ לא כלכך יצא לי לשיר אותם, דווקא פה יותא לי יותר. אני מחפש להוריד אותם מהקאזה או משהו ולא מצליח למצוא. יש לך רעיון איך ומאיפה?! יש לי זכרון מוזר ועמום מגיל 17, שלי ושל חברה טובה שרים שירי יום הזיכרון בקולי קולות באמצע הרחוב. אני אפילו לא זוכר את המאורע - זה היה פשוט אירוע הזוי.

ciccio

New member
אני כנראה מהזן השני

כי כבר יומיים אני שר לערל " אני היא בילבי לא כלום,ואני מקפצת הופה היי!" אני חייב להודות לאנשים מהפורום השכן שגרמו לי לשיר את הדבורה מאיה גם לפחות כמו מריה קלאס, הערל משתעשע אבל אני מרגיש שבקרוב תגיע סטירה. קאזה הפסקתי להשתמש מזמן הוא מביא מחלות למחשב, תנסה אולי עם הביטורנט או עם האי מיול. lionetwork.net אתר ישראלי אבל איטי מאוד בסופ"ש ולא ידע מה קורה פה אבל אתמול היה אשכרה חם! איזה 15 מעלות ושמש שמש שמש שלכם, דם המכבים!

een ogenblik

New member
אוי, איך אני אוהבת את

"אני היא בלבי לא כלום, אני מקפצת הופה היי". עכשיו התחלתי מחדש. בטח יקח לי כמה ימים להפסיק.

CANADA1979

New member
i am still stuck with cd's from 4 y

years ago when I visited israel I also still have the first monica sex....and I am stuck with ofra haza and eurovision songs.... three weeks ago I went to israel after 4 years and I managed to vring some new stuff (that was of course old for the israelis now) but it's still nice

ro99

New member
ואני לעומת זאת

לימדתי את הילדים של חברים הולנדים שלנו לשיר את "פעם הייתי, פעם הייתי, בתימן..". ולפני שהיו הולכים לישון הם היו דורשים את "ירושליים של זהב" (בגירסה המקורית של שולי נתן, בקול גבוה ועם עם "ר" מתגלגלת!). והערל שלי יודע לשיר "שלשום, שלשום, שלשום קבלתי חום. שתיתי מיץ, עשיתי פליץ, שלשום, שלשום." שלא תגידו שאני לא מפיצה את תרבות ישראל לכל עבר!

eig

New member
אפרופו הפצת התרבות הישראלית

תקשיבו לסיפור הבא: יש לנו חבר פה (בטורונטו) שהוא במקור הולנדי. גדל במשפחה קתולית אבל משום מה התחבר לאיזה שורש יהודי שמצוי אצל אמא שלו איי שם בהסטוריה. נהיה פרו ישראלי וכו וכו....אני אקפוץ לפואנטה. הוא מורה בבית ספר יסודי, באזור שהרב המכריע של הילדים בכיתה הם סינים. ובמסגרת פתוחה של לימודים ידע כללי ולם וכאלה הוא לימד אותם על ישראל והשמיע להם שירים של עופרה חזה. ובמסיבת הסיום שנה שעברה (ראיתי קלטת) חבורת ילדים סינים, בבית ספר קנדי בטורונטו רוקדים על הבמה מול כל ההורים (ששואלים את עצמם מה לעזעזל אנחנו רואים) ושרים בעברית את "אני עוד חי חי חי" של עורפה חזה. לדעתי מגיע לו צל"ש ממשרד החוץ הישראלי.

rupio007

New member
../images/Emo105.gifאם אתה רוצה אז ...

יש לי חלק מהשירים האלה בכל מיני גרסאות כאלה וכאלה (חלק מקורי וחלק מהקאזה) רק תודיע לי מה אתה רוצה ואני אשלח לך במייל.

tommer28

New member
וואללה

מה שבא ברוך הבא אני לא כלכך מקשיב למוזיקה ישראלית באופן כללי, אבל אם כבר משהו אז את שירי הפיגועים (קוראים לזה נוהל חבצלת ברדיו בישראל). אז מה שיש לך, אני אשמח מאד לקבל. לא אכפת לי לחפש בעצמי בקאזה, באימיול או בכל מקום אחר, אני כנראה לא יודע אבל תחת איזה מילות מפתח לחפש... בקיצור, אשמח

ro99

New member
חור בהשכלה

תסלחו לי על הבורות אבל מה זה שירי פיגועים?

tommer28

New member
חור באינטליגנציה בכלל....

שירי פיגועים אלו שירים ששמים מייד אחרי פיגועים ואירועים טראומטיים דומים. למשל תאונות דרכים מרובות משתתפים, אסונות כמו אסון המסוקים, או אולמי ורסאי (שם נפלה כל הרצפה באמצע חתונה, אם את לא יודעת והיו המון הרוגים) וכיוצא באלה. אני בטוח שאת מכירה את סדרת השירים שהיו שמורים לימי זיכרון וימי שואה - אלו אלו, בדיוק אותם שירים (עם כמה תוספות עדכניות)...

rupio007

New member
../images/Emo105.gifהמייל שלי הוא

[email protected] אתה מוזמן לשלוח לי את המייל שלךואני אשמח לשלוח לך קובצים של שירי פיגועים למיניהם...

ciccio

New member
דווקא את חווה יש לי

ויסלח לי ג'וני מ., רו וג'וני האמיתית שתחייה, אבל בהכרה מאוד מאוחרת שלי לחווה היא הוכרזה אצלי כג'וני הישראלית, גם גיטרה, גם בלונד, גם פולק וגם מחאה פוליטית פה ושם בקיצור יש לי את החול יזכור את הגלים

CANADA1979

New member
by the way...ottawa

try montreal last year when I was there and it was -50....my poor friend came from australia with a light jacket and all I could think about is how he's going to hate me when he leaves.... I am still surprised that we're in touch....I promised to make it up to him when he comes to visit this summer....

למעלה