קריפטולוגיה: VIGENERE CODE

yair24

Member
קריפטולוגיה: VIGENERE CODE

שלום, יש לי שאלה בקשר לפריצת קוד ויג´נר: השלבים לפריצה הם כאלה: 1) מגלים את אורך המפתח לפי אחת משתי השיטות: KASIS KEY או COINCEDENCE INDEX 2) מחלקים את הCIPHER לבלוקים באורך המפתח שגילינו, ושמים בלוק מתחת לבלוק (ככה את כל הקוד) לדוגמא נגיד שיש לי משהו מקודד כזה: יחרטאיכנגגמעוריגידלצסרןכמ וגיליתי את אורך המפתח 5 אז אני רושם את זה ככה: יחרטא יכנגג מעורי גידלצ סרןכמ ואז בעצם נוצר לי קוד עם 5 עמודות שכל עמודה מקודדת לפי קוד קיסר (מוזז באות כלשהיא) עכשיו האם מישהו יכול להסביר לי את התהליך של הזזת כל טור על מנת לקבל 5 טורים שמקודדים לפי אותה אות (שזה בעצם קיסר) ואז לפרוץ את הקיסר שנוצר לנו לפי אחת משתי השיטות: BRUTE FORCE או ניתוח סטטיסטי? אם מישהו יודע את החומר הזה ויוכל לרשום פה הסבר אני מאוד מאוד אודה לו... יאיר

כדאי לך לפנות לפורום אבטחת מידע

ודרך אגב - הפיענוח היעיל של הקוד הוא לא באמצעות brute force(שמם הסתם אינו ממש יעיל בשום מקרה מקרה) אלא באמצעות סטטיסטיקה. בכל שפה ישנה טבלת שכיחויות של כל אות ולפי זה ניתן "להמר" יותר בקלות ולבדוק את האפשרויות הסבירות לפני הבלתי סבירות.

יש לי ספר טוב בנושא

The correct formula is gray = 0.299 red + 0.587 green + 0.114 blue. ------------- I have used weights of .3, .5, and .2 for R, G, and B respectively, with success. ------------- I use .3, .59 and .11. These came from a generally reliable source but I don´t know what their source was ------------- Use GreyVal = RedVal*0.287 + GreenVal*0.589 + BlueVal*0.114 matches the human luminance perception. -------------​

למעלה