קריעת שרשרת

miks1702

New member
קריעת שרשרת

לפני כ- 3 חדושיים החלפתי מיוזמתי את השרשרת (היה לי sram pc971 והחלפתי לשימאנו HG 93 ) לאחר שמלאו לאופניים שלי שנה , אנ רוכב כ-1500 ק"מ בשנה גם קרוס קאנטרי וגם שבילים אגרסיבים. מיותר לציין שמערכת ההילוכים והשרשרת מקבלים את הטיפול הטוב ביותר (שימון , העברות הילוכים ללא עומס ולעולם לא במוצלב). היום רכבתי עם חבר מסלול XC של 40 ק"מ (מסלול שיגרתי לגמרי וכלל וכלל לא אגרסיבי) למזלי בק"מ ה-39 נקרעה השרשרת כך שנותר לי ללכת ברגל ק"מ אחד בודד ללא צורך לחלץ חוליה ולהרכיב מחדש. אני רוכב שטח שנים רבות ולעיתים גם בעומסים גבוהים (חובב עליות וטכני) ולעולם לא ניקרעה לי שרשרת ואחת על פי כמה וכמה שרשרת בת 3 חודשיים. יש לכם רעיונות הגיוניים מדוע זה קרה ? יש מצב שמדובר בפגם בייצור באותה שרשרת ? האם יש לכם המלצות על דגם מסויים (עד אמצע השבוע אני מתכוון לקנות) ?

noamwax

New member
תשובה

קודם כל לא חייבים להחליף שרשרת שנקרעה. גש למכאנופן שלך ובדוק את האופצייה לקצר את השרשרת הנוכחית בשתי חוליות ולרכב ככה. אם השרשרת מראש לא היתה קצרה מידי זה בד"כ מסתדר עם סייג קטן אחד- בפעם הבאה שתיקרע השרשרת ואתה מקצר אותה בשטח הימנע מלהשתמש בצירופים של פלטות גדולות. מבחינת קריעות- בהיותי מי שבד"כ מטפל בתקלות בטיולים שאני מתלווה אליהם נתקלתי כבר בהרבה מקרים שבהם נקרעה השרשרת. אני לא יכול להצביע על אוכ' מסוימת שזה קורה לה יותר, כל עוד ההעברות הן נכונות. זה פשוט קורה לכולם עם כל סוגי השרשראות. לגבי פגם- לא סביר- כמו שאמרת- רכבת עליה כבר שלושה חודשים. ישנם מקרים שבהם השרשרת לא מורכבת כמו שצריך אבל זה היה מתגלה כבר כמה ימים אחרי ההרכבה. בהצלחה בהמשך נועם

חבל שלא חזרת ל SRAM 971

היתה לי שרשרת שימנו HG93 על אופני זנב קשיח עשתה בעיות,החלפתי ל SRAM 971, ומאז שקט מהאזור הזה... צירוף מקרים אתם אומרים? ממש לא.. לפני 5 חודשים קניתי אופני שיכוך מלא. משום מה הגיעו עם שימנו HG93. לאחר שהתחילה לעשות בעיות, שמתי שוב SRAM 971, ושוב שקט מהאזור הזה. החוליות החיצוניות של ה 971 מצופות ניקל, והם ברמה הרבה יותר גבוהה משימנו 93. אם כבר אז ניתן להשוות את ה 971 ל XT של שימנו... תחזור ל 971, ותמשיך להנות משקט מאזור השרשרת...

miks1702

New member
קניתי היום את SRAM 971

כן, חזרתי למקור. בדקתי שוב את הקסטות (ניראות מצויין) עם השרשרת החדשה תוך כדי כך שאני מסובב את הפדאלים לאחור לאט לאט ולא מפספס אף קסטה. כמובן שהכל תקין (אין קפיצות או רעידות על אף שן) כפי שתארתי לעצמי מלכתחילה.

timon1

New member
נגד מחקר מדעי כזה קשה להתווכח..

רק שחסרים פה כמה משתנים: אחרי כמה זמן/מרחק רכיבה התחילו הבעיות? אחרי כמה זמן החלפת את שרשרת הסראם ששמה קץ לבעיות? על אילו בעיות מדובר? ואני אגיד לך למה אני שואל, לאוזן מעט מיומנת בתקריות שרשרת למיניהן נשמע סיפורך בערך כך: בשני המקרים עליהם מתבססות התוצאות הודאיות של מחקרי, שרשרת HG93 [שהיא בעצם XT, כן?] הגיעה לסוף חייה, הוחלפה ב971 ואיתה גם הבעיות שנבעו ממצבה. באותה מידה יתכן שהחלפת שרשרת תקינה לחלוטין עקב צורך בכיוון הילוכים קל, כיוונת אותם כי צריך אחרי החלפת שרשרת והבעיות נעלמו [אבל להשערה המופרכת הזו באמת חסר לי יותר מדי מידע].

imthe1

New member
תחזיק מפתח שרשרת בתיק...(תלמד להשתמש..)

ואז, לא משנה אם השרשרת תקרע בק"מ ה39 או 25, תמיד תוכל לחזור לדווש. אריק.

timon1

New member
רעיון מצוין, מעכשיו תמיד איתי בתיק../images/Emo3.gif

למעלה