קריירה כפרילנסר?

קריירה כפרילנסר?

איך עושים את זה?
אני רואה באתרי פרילנסרים שיש על כל פרוייקט נורמלי 40 הצעות

choo

Active member
לא עושים את זה דרך אתרים, אלא דרך קשרים

&nbsp
באתרים אתה מתחרה מול כל העולם ואחותו, ואנשים לא מכירים אותך כך שאין לך ייחוד מבחינת לקוחות פוטנציאליים.
&nbsp
בדרך כלל פרילאנסר מתחיל דרך מקום העבודה הנוכחי או דרך מקומות עבודה קודמים או לקוחות מקומות אחרים, ומתקדם שם לאורך הרשת (עשית עבודה טובה ללקוח אחד, והוא יהפוך לממליץ שלך בפני קולגות/מכרים שלו, וכך הלאה). בנוסף לזה צריך לבצע שיווק - אחרי שפיתחת התמחות בתחום כלשהו, אתה יכול לחפש חברות שזקוקות לסיוע באותו תחום, ליצור קשר דרך לינקדאין או דרך קשרים אישיים איתם ולהגיע למי שיש להם סמכות להעסיק פרילאנסרים.
&nbsp
ולבסוף, ברשימות תפוצה מקצועיות שונות ופורומים שונים, עולות מדי פעם הצעות למשימה זמנית בתשלום (לפעמים מדובר במשימה של שעות בודדות, לפעמים כמה שבועות) - אפשר לפנות אליהם ו"להתראיין" כמו כשמחפשים עבודה. זה יכול להתאים לעבודות ראשונות גם אם זה לא כלכלי בהתחלה (ראה את ביזבוז הזמן שכרוך בזה בתור "הוצאות שיווק ויצירת רשת קשרים ראשונית")
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
בהמשך לדבריו הנכונים של צ'ו

בנוסף לקשרים האישיים שעוזרים להתחיל, מומלץ להתחיל לבנות שם ומוניטין. המטרה היא שלקוחות יפנו אליך ולא שאתה תגיב לפרוייקט אחרי שמתפרסם ואחרי שכבר קיבל 40 הצעות.
את זה אפשר לעשות על ידי: פרופיל מושקע בלינקדאין, פרסום בלוגים ומאמרים מקצועיים, פרוייקטי אופן סורס (פותח דלתות בינלאומיות ולא רק בארץ), הרצאות בכנסים ומיטאפים, הדרכה בקורסים מקצועיים, השתתפות בפורומים ואתרים כמו stackoverflow ועוד.

מסכים ומסתייג עם קודמיי

אני השגתי עבודות כפרילנסר בעיקר דרך קשרים אבל גם דרך XPLACE. אתה תשרוף חצי שנה על שטויות שם עד שתבין על איזה פרויקטים להגיש הצעה ואיך להגיש הצעה.
אני לא ניסיתי את השיטה של בלוג אבל הרבה אנשים אומרים שהיא שיטה מצויינת.

למעלה