קריירה בהייטק

mark183

New member
קריירה בהייטק

שלום לכולם, אני בן 25, בעל תואר ראשון בפיזיקה שמנסה להיכנס לתחום ההייטק. יש לי רקע בתכנות ב C וMATLAB .
רציתי לברר באילו תחומים יש ביקוש ולאיזה תחום הכי פשוט להתקבל ללא ניסיון קודם.

תודה לעוזרים.

rj111

New member
זה כמו לכתוב

יש לי תואר במדעי המחשב ואני רוצה לעבוד כפיסיקאי. יש לי רקע בפיסיקה מהתיכון...
זה אפשרי לפיסיקאי לעבוד בתכנות (בד"כ אלגוריתמים ועיבוד אותות), אבל עדיף מאוד ללמוד תואר במדעי המחשב.
אפשר בהתחלה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה מבני נתונים ומערכות הפעלה.

Epsilonia

New member
בדיקות תוכנה ואינטגרציה

קל יותר להתקבל לתפקידים האלה ללא תואר וללא ניסיון.
כמובן, בתפקיד ראשון תצטרך להתפשר על השכר.

selalerer

New member
תתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה קורסים של מדעי המחשב...

... ותגיש קורות חיים למשרות סטודנטים, ואולי גם משרות לבוגרים.
&nbsp
כמובן שהיה כתוב ברור (בצורה שישר רואים כשמסתכלים על הקורות חיים) שאתה סטודנט למדעי המחשב עם תואר ראשון בפיסיקה.

the lone gunmen

New member
אני יכול לספר מהניסיון המועט שלי (והוא באמת מועט)

המקצועות ה"נוצצים" והריווחיים עבור פיסיקאים בתעשיה הם פיסיקאים (למרבה ההפתעה...), אלגורימאים ו-data scientist ויש תפקידים שמשלבים שניים מהם או את שלושתם.
הבעיה בתפקידים הללו היא שלרוב המעסיקים דורשים תואר שני בתחום מדעי (פיסיקה, מתמטיקה, הנדסה, מדעי המחשב וכו') וידע בסיסי בתחומים הללו.

עם תואר ראשון, בגדול, אפשר לעשות קורס תכנות ולנסות למצוא עבודה כמתכנת.

אגב, לא חייבים דווקא קורס תכנות של ג'ון ברייס או משהו דומה - בקרב לא מעט מעסיקים, קורס מתוקשב באתר coursera של אוניברסיטה טובה נחשב מספיק טוב. (אני כתבתי שיש לי ידע בתחום מסוים על סמך קורס מתוקשב ב-coursera וגם בראיונות עבודה ציינתי את זה ולרוב היה נראה לי שהמראיין התרשם מזה לטובה. היה אפילו אחד שאמר לי שהוא עושה כרגע את אותו הקורס בעצמו).

אתה גם יכול לעשות קורס מתוקשב בתחום של data science או אלגוריתמים ולהתחיל תואר שני ותוך כדי לחפש משרת סטודנט בתחום ומשם להתקדם.

naorlevy80

New member
קורס Data Science and Big Data Analytics בג'ון ברייס

ממליץ לך ללכת על קורס במכללה כמו ג'ון ברייס שמתמחה במקצועות ההיטק.
אני בוגר שלהם ואני יכול להגיד לך שמעסיקים מאוד תופסיפ מהם. בהצלחה!

למעלה