קרייסס חביתה

NoaHK

New member
קרייסס חביתה

היי, אני קוראת פה זמן מה ויוצאת מהארון עקב משבר חביתת חומוס.
קצת רקע - אני צמחונית כמעט שלוש שנים ומפלרטטת קשות עם טבעונות בשנה האחרונה.

בכל מקרה, התחלתי להתעניין ברעיון של הכנת חביתת חומוס. קראתי כמה מתכונים באינטרנט והיום הלכתי לשוק לקנות קמח חומוס.
ביקשתי קמח חומוס לא קלוי, המוכר צחק עלי ואמר שאין דבר כזה, שאי אפשר לטחון גרגרי חומוס רגילים והבטיח לי שכל הטבעונים קונים אצלו את הקמח הזה לחביתות שלהם.
בקיצור, טיגנתי בצל, ערבבתי חצי כוס קמח חומוס עם חצי כוס מים, ערבבתי עם הבצל המטוגן, שמתי בערך חצי כף שמן במחבת ושפכתי שכבה דקה יחסית של הבלילה.
יצא די מעפן, עם טעם מוזר ובצקי ומאוד דומיננטי של החומוס. החביתה התפרקה במחבת ובקיצור לא יצא מרשים במיוחד. (כמו כן זה נדבק למחבת אבל זה כי יש לי מחבת גרועה).

אז כמה שאלות -
באיזה סמיכות אמורה הבלילה להיות? נוזלית כמו של פנקייק? נוזלית וסמיכה כמו טחינה? מישהי יכולה לתת לי אינדיקציה?
דבר שני - איזה טעם אמור להיות לזה? נייטרלי? חלבוני? או טעם של חומוס קלוי?
ודבר שלישי ואחרון, האם המוכר בחנות עבד עלי? ואולי הטבעונים שקונים אצלו לא מבינים כלום בחביתות?

אודה לעזרתכן!

Octopussy

New member
חובה מחבת נון-סטיק

במחבת נירוסטה -החביתה נדבקת ולא נעשית.

noa555555

New member
סמיכה מאוד , כמו טחינה כמעט יציבה .

היחסים שעשית הם טובים . שימי קצת יותר שמן בפעם הבאה, תוודאי שהוא חם ממש, ממליצה לך בפעם הבאה לשפוך את הבצל המטוגן (או ירקות מטוגנים אחרים שעשית ועלים וכד ) אל תוך הבלילה, ואז ליצור ממנה בעזרת כף רגילה חביתיות קטנות יותר, כמו לביבות, ולהפוך כשמספיקה לך ההשחמה. לעשות את זה עם מכסה, (לדעתי ) . לא לעשות עבה מדי בכל מקרה. ואז זה יוצא פצצה וקריספי . אני גם וסיפה תבלינים נחמדים כמו קצת פפריקה מתוקה, טיפ טיפה אבקת קארי קצת מלח , ושום גבישי למשל. יוצא מדהים .

אני טוחנת חומוס גרגירים

ככה כמו שהם בבית ועושה מזה, ויוצא טוב מאוד. לא יודעת מה הוא רוצה מהקלוי.
בכל מקרה אולי תוסיפי עוד תבלינים או תוספות שאת אוהבת? כמו כן בהתחלה כדי ללמוד לעבוד עם זה שמים יחסית הרבה שמן- זה ממש לא נורא כי חומוס הוא דל שומן מאוד יחסית לביצה אז זה יוצא בערך אותו אחוז בסוף, מה גם שאפשר לספוג בנייר סופג את החביתה בסוף]. לאט לאט לומדים איזו כמות היא טובה. שמים על אש קטנה ומכוסה במשך דקה-שתיים מכל צד וזה יוצא מדהים!

purplegiraff

New member
מבחינת מרקם הבלילה

אני עושה קצת יותר סמיך מבלילת פנקייקים, ומצליחה מהחביתה השלישית שלי לעשות חביתות ענק מלאות בירק ותפו"א מגורר וכאלה,
ואפילו להפוך בשלמותן (על צלחת)
טוב הייתי חייבת להשוויץ קצת....
זה דורש קצת התנסות,
בכל מקרה כדאי באמת להתחיל מחביתות קטנות יותר ובלי הרבה תוספות,
ואפשר להוסיף גם מעט קמח תירס גס (פולנטה) שמוסיף פריכות וטעם נחמדים מאד.

מבחינת הטעם והמרקם- זה אמור לצאת קריספי מבחוץ ורך נימוח מבפנים, אני לא אוהבת כשזה עבה מידי,
וכדאי להוסיף תבלינים כמו- שום גבישי/ כתוש, כורכום, חוואייג', שמרי בירה, כורכום טרי שיש עכשיו בחנויות בכלל מעולה.

ובקשר למוכר בחנות לא נראה לי שהוא בכלל יודע מה הוא מוכר... כמו ששיוני צורה כתבה פה בהמשך- היא טוחנת חומוסים יבשים רגילים וזה אותו הקמח.

purplegiraff

New member
אני ממש לא מחובבי הפולנטה אז אין לי נסיון בזה

אבל פגשתי שתי גרסאות- אחת- תבשיל דייסתי בסיר,
השניה- כשמשטחים את העיסה בתבנית משומנת- כשהיא מתובלת בכל מיני דברים+ רוטב וכ"ו,
ואופים אותה עד לפריכות ואז חותכים למעויינים ומגישים,
נראה לי שזה סוג של "חביתת פולנטה"

luliy

New member
תבשיל דייסתי כבר ניסיתי

ויצא יאמי:) עכשיו צריך לנסות את זה בתנור.
תודה לך

NoaHK

New member
תודה על התשובות

נראה לי שאני אצטרך לקנות קמח חומוס רגיל כי הטעם של הקלוי דומיננטי מדי.
בכל מקרה אני אמשיך לנסות עם חביתות קטנות יותר בינתיים, עד שיצא טוב.
אבל אולי אפשר לעשות מקמח חומוס קלוי משהו אחר - לביבות או משהו? יש לכן רעיונות?

ladybug6

New member
הקלוי אכן לא מתאים לחביתה

והמוכר סתם בלבל לך במוח.
חביתות חומוס עושים רק מהלא קלוי, שאפשר לקנות בחנויות טבע או לטחון בחנויות תבלינים עם מכונה שמתאימה לזה (לא בכל מקום יש). בבית לא כדאי לנסות אם את לא יודעת שהמכשיר שלך מתאים, כי זה עלול להרוס אותו.

אני די בטוחה שקפה גרג מכינים את החביתת חומוס שלהם לארוחת הבוקר עם הקמח חומוס הקלוי, וזה באמת פחות טעים ומאוד יבש, עם טעם חזק של חומוס קלוי.
לקמח הלא קלוי אין טעם דומיננטי, אם בכלל.
אני אישית אוהבת לערבב את הבלילה עם קצת קמח לבן ולהוסיף גם ירקות כדי שלא יהיה יבש מדי:
http://tivonim-blog.co.il/פריטטה-טבעונית-אישית/

noa555555

New member
אם אני זוכרת נכון, גם קמח חומוס רגיל

עשוי מחומוס קלוי לרמה מסויימת. הרי מדובר בקטנית הארד קור שצריכה בישול יסודי , ובחביתות החומוס זה לא בישול יסודי .
שווה בירור. גם גרגרי החומוס הרגילים לכאורה, עברו קלייה מסוימת.
אגב, תמיד אפשר לעשות חביתות "חומוס" מקמחי קטניות אחרות, כמו אפונה , אומרים שזה אפילו טעים עוד יותר. שווה נסיון .

NoaHK

New member
מאוד מבלבל כל הסיפור הזה...

מצאתי גם מתכונים ברשת שכן משתמשים בחומוס קלוי.
והמוכר בחנות (אני קונה שם הרבה ותמיד מתייעצת איתו) אמר לי שקמח מחומוס יבש לגמרי לא יעבוד, ואמר שהחומוס הקלוי הוא לא "כמו של פיצוצייה".
אולי אני אנסה עם קמח עדשים. תודה על העצות!

האלזה

New member
זה לא יצא לך טעים כי

חביתת קמח חומוס זה לא כזה דבר טעים
.
אני אוהבת את החביתה הזאת בתוך סנדוויץ', עם גבינת טופוטי וירק קראנצ'י (מלפפון או פלפל) אבל פחות אוהבת אותה בפני עצמה.

purplegiraff

New member
עם תיבול נכון ועובי נכון!! טעים!

אני מתווכחת על טעם ועל ריח...חחח

אבל ברצינות, אני דווקא בעניין של בלילה מעט פחות סמיכה, ותיבול חזק ותוספות שוות כמו פטריות ובצל שטוגן וקורמל היטב
או תפו"א מגורר חרוך... טעים.
ניסינו פעם אפילו עם פרוסות צלויות של נקניק סייטן טבע דלי.
ועכשיו טיפ למזמיני מזונות מחו"ל- היה לנו The VEGG ותוספת של איזה כף או שתיים מזה לבלילה יוצר חביתה ממש חביתתית
אוורירית וקריספיות מגניבה בשוליים, זה גם מאפשר שימוש בבלילה פחות סמיכה כי בחומר הזה יש משהו קושר/ מייצב ואז החביתה לא מתפרקת גם מבלילה דלילה יותר.
אני חושבת ששוה לנסות להוסיף מעט אבקת אפייה ושמרי בירה לקבלת תוצאה דומה.

ועוד טיפ על חביתת חומוס- סנדביץ' הפוך- עושים סנדביץ' חמוד וממלאים אותו בכל מיני דברים טעימים:
ירקות קלויים
טחינה,
גבנ"צ סויה
אבוקדו
נקניק סייטן
ממרחי עגבניות/ פלפלים / פסטו
או כל שילוב מעניין של הנ"ל,
טובלים אותו מכל צידיו בבלילת חומוס לא סמיכה במיוחד עם תיבול טעים, ומטגנים.
מדהים לגמרי והשיטה שלי לדחוף לילדים ירק וכל מיני דברים שהם לא תמיד מוכנים לאכול בסנדביץ'
בסנדביץ' הזה הם מוכנים להכל.

vegetalien

New member
איך אמר כבוד הרב?

מוריסי - שגם אם מתבלים היטב כיסא זה יצא טעים?

מ.ש.ל.

למעלה