קריטוריום ? נו, באמת

tsadoky

New member
קריטוריום ? נו, באמת

השעה היתה קרוב לחצות היום. השמש היתה בזניט. אחרי שבועיים במאורה, ההזדמנות ראשונה לדווש חופשי ומאושר בהיכל הספורט של ענף אופני הכביש בישראל נראתה פשוט מושלמת. לקח לגבי השבור ולאופני האומללות בדיוק דקה ורבע ו 800 מטר להבין שנפלנו בפח. תסלחו לי, מה בדיוק קרא לזה איגוד האופניים: ק ר י ט ו ר י ו ם ? ובכן, אינני יודע מה פירוש המונח ביוונית אבל אני יכול לנחש שזוהי בודאי ההגדרה הלטינית העתיקה למסלול אומלל, רצוף מהמורות, בורות, ועשבים. מהדורת הכביש הישראלית לדרך בורמה. חבל שאיש מחברי הפורום שחרשו את הבדיחה הזו בעבר לא טרח לצייד מבקרים חדשים בדרייב אין בעצה השימושית ביותר: נא להצטייד באופני הרים, עדיף שיכוך מלא. אני מבין שהאיגוד סובל מתקציבי אפס, וסקטור הכביש זוכה רק לגרושים עם חור, אבל גם זה נראה תירוץ אומלל לפארסה הזו. אז אין כסף לארגן אספלט סוג ג' ל 800 מטר ? בחייכם. בני העשירון העליון של הענף הזה מוציאים בלי עפעוף את סכומי עתק על צמד גלגלים יוקרתי בביקור חטוף ברחוב חשמונאים, אבל לא קולטים את האבסורד כאשר הם באים להתחרות במסלול המביש הזה. אז נכון שיש לנו מדינה מתוסבכת שלא מהססת להוציא מיליונים על כביש עוקף לכביש עוקף עבור שניים ורבע מתנחלים בישובון נשכח ביו"ש אבל סוגרת את הברז כשמדובר בכמה סנטים עבור מסלול אופניים להמונים. בכל זאת, חברי הענף הזה לא בדיוק רצים לבתי תמחוי אחרי רכיבת נפח ונראה לי שמסע גיוס כספים להכשרת המסלול, לא יכריח אף אחד מאתנו לדלג על הארוחה הבאה. כנראה שגם לא על התכנית לשדרג את ההילוכים לאולטגרה. אגב, מישהו יכול לזרוק קצת עובדות רלבנטיות? כמו: כמה באמת עולה לאספלט את המסלול ? ומה תקציב האיגוד ? ועל איזה סעיפים מוציאים מה ? ומה הבעיה לגבות עוד 30 שקל מכל אחד בסבב תחרויות הכביש לקרן מיוחדת?

למעלה