קריאת "שמע"

Blackpanter1י

New member
קריאת "שמע"

1. קריאת שמע צריכים להגיד בקול? או שמספיק לחש? 2. משהו לא ברור לי, בקריאת "שמע" שעל המיטה מותר להגיד בלי שם ומלכות? כי לי זה לא מסתדר לא לדבר אחרי זה, אני רגיל לדבר עם אחי וכו' או לעשות דברים אחרים ולא ישר להירדם... 3.שאלתי רב והוא אמר לי שלא שמים ציצית על הגוף זה נכון? 4.וקראתי בספר הלכות שרק מי ששם ציצית מצמר מקיים מצוות ציצית מהתורה (דאורייתא), ומי ששם מבד זה רק מדרבנן, זה נכון?

asaf2000

New member
תשובה

1. פסוק ראשון בקול, השאר אפשר בלחש אבל צריך להשמיע לאוזן. (רצוי להגיד קריאת שמע בקול כדי לדקדק היטב באותיות). 2. אסור לדבר אחרי ברכת המפיל ובכל מקרה חייבים לברך "המפיל" עם שם ומלכות אפילו שאתה יודע שתדבר אחרי זה. (שמעתי מהרב אברהם יוסף) לפי הספרדים אם הולכים לישון אחרי חצות הלילה מברכים "המפיל" בלי שם ומלכות. 3. אין איסור לשים ציצית על הגוף אבל המנהג לשים גופיה ועליה ציצית כדי שהבגד של המצווה לא יגיע לביזוי בגלל הזיעה. 4. לפי הספרדים (דעת השולחן ערוך) זה נכון, לפי האשכנזים (דעת הרמ"א) יוצאים ידי חובה דאורייתא גם בבד.

mnm6

New member
לגבי ברכת המפיל

רוב הפוסקים ספרדים וכל הפוסקים האשכנזים אומרים יגיד את כל קריאת שמע אבל את המפיל לא יגיד בשם ומלכות

Blackpanter1י

New member
לא הבנתי אסף מזה פסוק ראשון בקול?

אתה מתכוון להגיד את ההתחלה "שמע ישראל" בקול ואת השאר בלחש?

Blackpanter1י

New member
ועוד דבר

מותר להוריד את הציצית שאני נכנס לבריכה? וצריך לברך עליה אחרי זה? וכנ"ל לגבי כיפה מה לעשות איתה שנכנסים לבריכה?

Blackpanter1י

New member
אה אז אני צריך לסבול יותר?

חם עם צמר, כותנה זה טוב? וספרדי שלובש ציצית מבד, יקבל פחות שכר מאשכנזי שלובש גם מבד?

למעלה