קריאת מוניטור. . .

DOPLEXN

New member
קריאת מוניטור. . .

יש לי שאלות על הפרעות קצב בפיציפיות: כיצד ניתן לאבחן SVT ע"ג המוניטור? כיצד ניתן לאבחן AF ע"ג המוניטור? תודה מראש

amitzahavi

New member
על קצה המזלג

ותקנו אותי אם אני טועה: SVT - קיצוב עלייתי מהיר מאוד אשר מדכא את ה- SA NODE. מופיע ונפסק בפתאומיות. קצב הלב סדר ונע בין 150-250 פעימות. גל P נבלע בגלי T שלפניו. A.Flu. - איזורים רבים עם REENTRY בעליות המציפים את העליה מעל ליכולת המכנית שלה. הסינוס נוד מאפשר לקוצב להעביר זרם ביחס קטן יותר, דבר שגורם לחוסר התאמה בין עליות לחדרים. קצב סדיר, גם כאן דופר מהיר מאוד. ניתן לזהות על ידי גלי F שנראים כמו שיני מסור.

Daffynes

New member
מישהו יכול להמליץ

לי על ספר שיוכל להסביר לי את ההתחלה של הבנת תרשימי המוניטור?

nited

New member
הכרת המוניטור

תסלחו בפורום אבל באתר YNET מפורסם עכשיו מדי שבוע איך לקרוא א.ק.ג אז למי שרוצה שילך ויקרא, מפוסם תחת החלק של הבריאות בקהילות רפואיות...

מאוד לא מומלץ

לגעת בחיים טוב מהרבה בחינות של הכרה אבל לא מומלץ ללמוד א.ק.ג מתוך הספר הזה כיוון שהוא לוקה בחסר ומכיל המון טעויות... בזמנו דני המליץ לי על אתר מצויין ללימוד א.ק.ג אני אחפש אותו בהזדמנות...

טעויות?

לא יצא לי להתעמק בספר, אבל איזה טעויות יש בו? אם אכן יש בו טעויות, ראוי ליידע את המחברים.

אני לא יכולה להגיד לך דברים

ספציפיים כרגע כי גם הספר לא לידי וגם אני כבר לא זוכרת אבל מהשוואה עם ספרים אחרים ועם מבני עניין הרבה דברים שיש שם אינם מדוייקים, בנוסף אני לא חושבת שההסברים כל כך מובנים, הרבה אנשים שניסו לקרוא את זה היו צריכים לעבור על זה לפחות פעמיים שלוש לפני שהבינו במה מדובר...

amitp

New member
מצד שני

הרבה אנשים היו צריכים לעבור על די הרבה ספרים לפני שהבינו ECG כמו שצריך, בלי קשר לספר ספציפי... חוץ מזה, אולי תראי לי סופסוף את הספר הזה?

yuval101

New member
סימולטור

סימולטור א.ק.ג. שמלמד בקצרה על הפרעות הקצב ואז ניתן לנסות לזהות אותם

למעלה