קריאת כרטיסי SmartMedia

winner999

New member
קריאת כרטיסי SmartMedia

שלום חברים
לקחתי על עצמי משימה לנסות לחלץ תמונות מכרטיסי SmartMedia שהיו כנראה בשימוש במצלמה Olympus C3000 - מצלמה שיצאה לשוק לפני 18 שנה ולא ברור כמה זמן הכרטיסים עומדים ללא שימוש ומה יש עליהם.
האם יש כאן וותיקים שיכולים לתת טיפים ממה להתחיל ? כמובן שצריך קורא לכרטיסים, מצאתי כמה ברשת ולא ברור לי אם מתאימים. למה צריך לשים לב ברכישת קורא ובנסיונות הקריאה ?
תודה מראש למגיבים.

steiff

New member
ככל שידוע לי כל מה שצריך זה קורא כרטיסים מתאים

הכרטיסים נראים מבחוץ בדיוק כמו כרטיסי SD ויש קוראי כרטיסים שיודעים לזהות לבד את סוג הכרטיס.
מרגע שהקורא מזהה את הכרטיס ההתנהלות בדיוק כמו מול כל סוג כרטיס אחר, כולל חילוץ תמונות מחוקות או משובשות באמצעות כלי תכנה מתאימים.

winner999

New member
לא דומה לכלום

פעם ראשונה שאני רואה כרטיסים כאלו (ואני בענייני מחשבים ואלקטרוניקה כבר הרבה שנים וראיתי כמה דברים
)
[URL]https://en.wikipedia.org/wiki/SmartMedia[/URL]
צריך לדעת איזה קורא בדיוק צריך והאם צריך דריוורים - לאיזו מערכת הפעלה קיימים ? מה שראיתי מדבר רק על XP ומטה
בכרטיסים האלו אין בקר והוא נמצא במצלמה או בקורא כך שיכולה להיות בעיית תאימות.
(אנסה לצלם היום את הכרטיסים ולהעלות)

sagiKor

New member
יש לך את המצלמה?

היא יכולה לשמש כ"קורא כרטיסים", פשוט לחבר אותה למחשב עם כבל USB או שגם את הסטנדרט הזה אולימפוס החליטו לשבש?

steiff

New member
וואלה... התבלבלתי עם MMC

דווקא היתה לי פעם מצלמת דמוי עם כרטיס כזה. נדמה לי פוג׳י כלשהיא. היה כרטיס איטי להחריד אבל היה למצלמה גם סלוט CF וכשעברתי לכרטיס ה-CF איפסתי את הסמארט הזה באיזה מקום ועד היום אני תא מוצא אותו.

אאל׳ט עדיין יש לי קורא כרטיסים ״מולטי״ עם חריץ מתאים. אלא אם כן הוא נמצא באותו ״איבוד״ כמו הכרטיס.

רשר

Well-known member
מנהל
יש לי קורא שגם קורא באמת כרטיסי פיוג'י - באזור המרכז

winner999

New member
עדכון - הוזמן והגיע קורא - עובד מצויין !

הזמנית קורא כרטיסים Hama 35 in 1 מ-MDK (בדקתי באמזון ועם המשלוח יצא יקר יותר
) הגיע תוך מספר ימים וקרא את תוכן הכרטיסים (מ-2006 ו-2007) ללא בעיה.

למעלה