קריאון - שאלה לרוקחת

Mary700

New member
קריאון - שאלה לרוקחת

האם באמת יהיו בקרוב בעיות עם קריאון? הרוקחת שלי אמרה לי שתהיה תרופה אחרת במקום קריאון. האם יודעים את זה באיגוד?

sporTV

New member
כן!!!!!!!!!!!!!!!!!

דיברתי עם אמא של.........אמא פעילה מאוד בכל הקשור לזכויות הסיאפניקים. אמרה שהבעייה היא בקופ"ח כללית - בעייה כלכלית נטו. הם רוצים לחסוך עלינו. היא אמרה שהיא מטפלת בזה ונלחמת בהם בכל הכח - שיחפשו 1000 חולים אחרים לחסוך עליהם. המינון של התרופה החדשה שהם רוצים לספק הוא 4500 בלבד........!!! לדבריה. אתעדכן בהמשך. לבנתיים - החלו לצבור.

LullaBelle

New member
4500???

מה זה השטויות האלה? אני לוקחת 17 כדורים של 25,000 ליום, כמה אני אצטרך לקחת מהאלה? שיחסכו מהמימון לישיבות אם למדינה חסר כסף. ראבאק.

מרי, הזכירו את הנושא כאן לפני שבוע

העתק - הדבק: יש כבר מחקר קליני עם האנזימים הבאיםו orii ו 16:23 | 12/06/07 המטרה היא כדור אחד לארוחה - לכל ארוחה. אולי גרסאות שונות של הכדור לארוחות שונות - אבל גם לארוחה הכי גדולה אמור להיות כדור אחד. אם זה מעניין אמצא אותו שוב... המטרה של שאלה שלי הייתה לדעת אם מה שעובר עלינו קרה גם לאחרים. מהנוסטלגיה אני מבין שאי אפשר לדעת. אלא אם צעירים או הורים לצעירים שהתחילו כבר בעידן הקראון יגיבו. אני חייב לספר לכם שלגבי הגילאים שאתם לא זוכרים: קיימות אלף דרכים לדחוף קראון לתינוק. וצריך להשתמש בכולן. אני מקווה שעם הגיל זה נהיה יותר קל. ............................... רונן איריס ו 00:11 | 13/06/07 .אורי, שאלה לי אליך האם אתה יכול לפרט יותר לגבי המחקר הקליני בנוגע לקריאון לארוחה?. הלוואי וכך יהיה לרווחת כולם. ............................... התחליף לקראון מאת: oriiו 13/06/07 | 14:24 בשלב זה קוראים לו ALTU-135. מפתחת אותו חברה בשם: Altus Pharmaceuticals לניסוי הקליני קוראים DIGEST . כמו שניתן לראות באתר הרשמי של ממשלת ארצות הברית הניסוי נמצא בשלב השלישי שלו - כבר בדקו רעילות וכבר בדקו יעילות על קבוצה קטנה של חולים - ועכשיו הגיע הזמן למבחן האחרון על קבוצה גדולה של חולים (בדרך ככל לפחות כמה מאות). בנתיים הניסוי מתקיים ביוטה ומישיגן. בקיצור יקחו לפחות עוד כמה שנים עד שנוכל לקבל את התרופה בבית המרקחת.... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=178&msgid=100409640 _____________________________________ אגב, מדוע את קוראת לזה "בעיות עם הקריאון" ? > להיפך, זה נשמע שיהיה "שיפור"..

chakiv

New member
קריאון או ליפרם

אלה הפרטים הידועים לי לגבי התחליף, לכאורה, של קריאון אשר נקרא ליפרם. הפרטים האלה נשלחו לכל מנהלי המרכזים של CF ולאיגוד גם כן, כך שכולם אמורים לקבל את אותה האינפורמציה, פחות או יותר. כדאי שגם אתם (אלה שלוקחים קריאון!!) תדעו מה קורה בעניין זה. 1. כנראה שבקופת חולים כללית יתחיל שיווקו של תכשיר אנזימטי חדש הנקרא ליפרם בעקבות מחסור זמני בקופה. 2. הודעה זו תקפה רק לקופת חולים כללית ולא לשאר הקופות (לבינתיים, לפי מה שאני יודעת). 3. אין מחסור בחברה פריגו-אגיס אשר מספקת את מוצרי creon למיניהם, כך שלא צריך לחשוש בשאר הקופות. 4. אין התאמה בין lipram 4500 לבין creon 10000 (וגם אין התאמה ביןlipram 10 לבין creon 10). 5. Lipram זהה בהרכבו ל – Pancrease ששווק בעבר בארץ. Lipram ו Creon שניהם מופקים ממיצוי אנזימטי של חזיר או שור. 6. שני המוצרים מגיעים בצורת קפסולות ושניהם delayed release, כלומר: עוברים את החומציות של הקיבה ופועלים במעי הדק (ב- pH=5.5-6). כמו כן, את שני המוצרים ניתן לפתוח, לערבב עם המזון, ומיד לתת למטופל. אין ללעוס את תוכן הקפסולה בשני המקרים (הציפוי האנטרי ייהרס ויעילות התרופה תיפגם). 7. להלן הפירוט של המרכיבים במוצרים השונים: A. Creon 10 – 10,000 lipase/600 protease/8,000 amylase B. Creon 25 – 20,000 lipase/1,000 protease/18,000 amylase C. Lipram 4.5 – 4,500 lipase/400 protease/4,800 amylase D. Lipram 10 – 10,000 lipase/480 protease/7,200 amylase E. Lipram 20 – 20,000 lipase/700 protease/13,500 amylase עפ"י ה- European Pharmacopeia. היחידות יכולות להיות שונות בהתחשב מהיכן נקנו (ארה"ב או אירופה) בגלל שימוש בספרי הכנה רוקחיים שונים (פרמקופיאות). 8. מוצרים המכילים אנזימי עיכול אינם עוברים אישור FDA, ולכן אין גנריקה בתחום הזה (כלומר: אין התאמה של +- 10-20% במוצרים השונים), כנראה שמשנת 2008, התכשירים המכילים אנזימי עיכול יצטרכו לעבור אישור FDA. כיום המצב הוא כזה שהמוצרים השונים אינם ביואקווילנטים, ואי אפשר להמיר מוצר אחד בשני. ההחלפה חייבת להתבצע תחת פיקוח רפואי ובדיקה אינדווידואלית של המוצר לכל חולה וחולה. 9. במידה שהינכם מעוניינים לקבל אך ורק creon ולא כל תחליף אחר בקשו מהרופא לציין זאת באופן ברור על גבי המרשם. למרות הכתוב לעיל, ייתכן שיש מכל הסיפור הנ"ל ברכה כלשהי – כך יש לכם אופציה לבחור מוצר שונה מ creon ולא להיות מוגבלים לתכשיר אחד בלבד, שייתכן ואינו מתאים לכם אישית (שזה מאוד הגיוני). כמו כן, בנוגע לתינוקות וילדים, ב- Lipram יש מינון נמוך יותר של ליפאז (ושאר אנזימים) כך שהמתן הינו קצת יותר מדוייק מאשר חצי קפסולה של creon 10, שבו לא ניתן לדעת כמה באמת הילד שלך לוקח.... אולי יהיה יותר טוב מאשר רע מכל הסיפור הזה ../images/Emo201.gif מקווה שהדברים עתה יהיו יותר ברורים. ורדית

Mary700

New member
תודה רבה!

מקווה שבסוף יסתדר עם קריאון, כי לא כל כך טוב לעבור לתרופה אחרת למי שכבר הרבה שנים עם קריאון...

orii

New member
ואם אפשר עוד 2 שאלות

1. האם את יודעת אם אחד המוצרים מיוצר בסטנדרטים טובים יותר מהשני? 2. האם יש מחקרים שמראים שאחד המוצרים עולה על השני באספקטים מסוימים? ורדית, תודה מראש.

chakiv

New member
creon הוא הנפוץ יותר בשימוש

אין לי תשובה טובה לשאלה ששאלת. 1. אני לא יודעת באילו סטנדרטים מיוצרים שני התכשירים. שניהם מיוצרים מבסיס חזיר או שור, ובשניהם נעשו ניסויים קלינים על חולי CF. 2. אין מחקר שערך השוואה בין מוצרים אנזימטים שונים. למעשה, השוק הזה די פרוץ מכיוון שהמוצרים אינם עוברים פיקוח של FDA, על כן, אי אפשר לדעת בוודאות יעילות של כל אחד מהמוצרים ספיציפית. המשמעות היא שלא מחליפים ממוצר אנזימטי אחד למוצר אנזימטי אחר ללא פיקוח רפואי (עמ"נ לבדוק האם ישנה תועלת קלינית מההחלפה למוצר אחר). מאוד הגיוני שלמישהו אחד יתאים lipram ולמישהו אחר דווקא יתאים creon. אף אחד לא יכול לדעת למי יתאים מוצר כזה או אחר. בינתיים, בארץ, הדילמה נפתרה - כיוון שיש רק מוצר אחד - creon. במידה שיופיע גם lipram, נצטרך לשקול כל מקרה לגופו. אם כוונתכם להזמין דרך האינטרנט מוצרים (תרופות, תוספי תזונה, מוצרים תזונתיים) היזהרו! לאחרונה ה- FDA הפיץ אזהרות לגבי מוצרים הנמכרים דרך האינטרנט, וישנם כמה מקרי מוות בעקבות רכישת מוצרים בדרך זו (לא תמיד יש התאמה בין הכתוב לבין החומרים הפעילים בתכשיר עצמו). ורדית

למעלה