קריאה שניה

Zarniwoop

New member
קריאה שניה

אני מתכונן לקריאה שניה של הספרים.

אני בינתיים חושב על לקרוא את 1-3 -> סיפורי דאנק ואג -> עירבוב של 4-5 שמצאתי באינטרנט.

מי עשה את זה ויש לו כמה עצות? שמעתי שלקרוא לפי POV זה מעניין אבל זה נראה לי מבלבל טכנית לעשות את זה.

R o t e m O p

New member
למה לקרוא את סיפורי דאנק ואג באמצע?

הסיפורים מתרחשים כ-90 שנה לפני האירועים של הספר הראשון. אם כבר, הייתי קוראת אותם לפני הקריאה החוזרת.

Zarniwoop

New member

הם נותנים לנו רקע על איימון אח של אג שבספר החמישי הוא הוזה ומדבר עליו (בקריאה ראשונה לא הבנתי על מה הוא מדבר אלה רק אחרי שקראתי את סיפורי דאנק ואג) וגם רקע על בלדרייבן (העורב עם 3 העיניים) שוב עלילה בספר החמישי. ובספר ברביעי ג'ורג' אמר שאנחנו רואים צאצא של דאנק, אולי ביראן בגלל המגן שלה וחלק יגידו שזה בכלל הודור בגלל החזון של בראן דרך עצי הווירווד בספר החמישי.

אם אני לא טועה אז הם גם נכתבו בין 3-4 או 4-5 אבל 2 הספרים האחרונים הם בעצם ספר אחד מחולק.

R o t e m O p

New member
ואף על פי כן

עדיין מדובר בסיפורים שכרונולוגית מתרחשים הרבה לפני האירועים של "משחקי הכס". אתה יודע, הרקע לאאימון ובלאדרייבן יהיה שם גם אם תקרא אותם לפני, ולא באמצע.
זה פשוט מרגיש כמו סטייה חדה מהשטף של אירועי הסדרה, בהתחשב בעובדה שמשתה לעורבים וריקוד עם דרקונים הם המשך ישיר של סופת החרבות.

הנובלה הראשונה אגב, יצאה בשנת 1998, אחרי משחקי הכס ולפני עימות המלכים, (הנובלה השנייה יצאה בשנת 2003, אחרי סופת החרבות ולפני משתה לעורבים, והשלישית בשנת 2010 לפי ריקוד עם דרקונים). אז הצעת הקריאה שלך אפילו לא תואמת את הכרונולוגיה של יציאת/ כתיבת הספרים.

Zarniwoop

New member
מעניין

לא ידעתי שהוא התחיל אותם ככ מוקדם.

הקטע הוא שאם אני קורא אותם בהתחלה אז יש מרחק ארוך עד הספר הרביעי.

אני מניח שזה לא ממש משנה כי קראתי את זה סהכ לפני שנה ואני זוכר את הרוב.

מה יותר מעניין אותי זה לנסות לקרוא לפי POV.

JoIIy Roger

New member
עשיתי את זה

אני לא זוכרת אם קראתי את דנק ואג אחרי השלישי או הרביעי.
את כל הספרים קראתי פעמיים אבל לרוב קראתי כל ספר שוב מיד אחרי שסיימתי אותו.
לא יודעת מה לומר לך. אין לי עצות.

Serf SaN

New member
אני ממתין שדאנק ואג הרביעי ייצא..

הבנתי שהולכים להוציא את כל ארבעתם בכריכה ביחד. אני אחכה או אוריד מהאינטרנט, כך או כך אקרא רק אחרי שהרביעי ייצא.

למעלה