קריאה מתחת לגיל 18

קריאה מתחת לגיל 18

הילה (בעיקר) ושאר חברי הפורום! תמהני למה את מסרבת לקרוא בקלפים לאנשים מתחת לגיל 18? אני בת 16, והתחלתי ללמוד את הקלפים לפני כמה חודשים. אני מאוד מתעניינת בנושא, וחשה שהגיל לא צריך להוות מגבלה, מאחר ואנחנו לא קוראים על איזשהיא אישיות מגובשת, אלא על התרחשיות, דברים אשר קורים לכל אדם, ללא קשר לגילו. אני מסכימה עימך בנושא השאלות שאינן מהותיות - כרגע אני לומדת את הקלפים בעזרת אימון (כלומר, אינני קוראת לגמרי מניתוח אישי, אלא גם מספרים ומאגרי מידע), והאנשים אשר אני יכולה להתאמן עליהם אלה כמובן חברי, ילדים בני גילי. הרבה מאוד ביקשו ממני לענות על השאלה הנצחית והמעצבנת "האם יהיה לי חבר?" וסרבתי לענות. לעומת זאת, אחת מחברותי ניגשה אלי, וסיפרה לי שהיא נמצאת כרגע במצב מאוד קשה, ולא חשוב כמה שהיא משקיעה, היא נכשלת (או כה היא מרגישה). היא ביקשה לדעת מעט על הנושא (שאני לא אפרט, אבל הוא לא נושא אהבה, כעקרון) ועל מה שצפוי לה, וקראתי לה בשימחה. וזו טענתי, שאי אפשר לשלול ישר אנשים מתחת לגיל 18, אלא פשוט לסרב לענות לאותן שאלות, ללא הכללה מלכתחילה. מצפה לתשובה, מעיין.

שלום לך ../images/Emo140.gif

אני מסכימה בהחלט עם מה שכתבת ומבקשת להוסיף. כאשר ניסחתי את הודעת המנהלת ניסיתי לסגנן אותה באופן שבו "אגן" עלי ועל הפורום מהצפה של שאלות סרק. אני בטוחה שלאותו/ה ילד/ה השואל/ת "מתי יהיה לי חבר/ה" זו שאלה מהותית וחשובה אבל אם הייתי נותנת לכך פתחון בגלי הגבלה כלשהי אזי זו היתה הופכת להיות מהות הפורום. הגעתי למסקנה הזו מנסיון העבר. ניהלתי פורום טארות באתר אחר ובשלב כלשהו - כי לא שמתי מגבלות מלכתחילה - הפורום הפך להיות שאלות ותשובות בלבד ואפילו קיבלתי שאלות מילדים בני 12! כמובן שאם אתקל בשאלה מהותית אשר באה מילד/ה בן/בת 14 אפילו לא אשיב פניהם ריקם כיוון שהם לא מעל גיל 18... דבר נוסף - אם אני לא משיבה לשאלה (לעתים אני גם "לא מתחברת" לשאלה שלא בוגר בן חמישים ואין לי אנרגיה טובה להשיב... גם זה קורה ושוב מנסיון העבר) יש את שאר החברים בפורום אשר יכולים להשיב במקומי. אני מאוד מקווה שאני מובנת כי חלילה לא היה בי שום רצון לפגוע. שיהא לך יום מאושר ומואר מעין (יש לי חולשה מיוחדת לשם שלך :) הילה.

תודה על תגובתך ../images/Emo13.gif ../images/Emo15.gif

הילה, תודה.
אני בהחלט מסכימה שאין צורך לענות לשאלות אלה, מאחר ואלה דברים שהקלפים אינם מיועדים להם. אני שמחה שאינך שוללת לגמרי את האפשרות לקרוא לצעירים, מאחר שאני כקוראת צעירה מרגישה כאילו זה הופך אותי לפחות ראויה...
תודי להורים שלי שבחרו את השם.
גם אני אוהבת את השם שלך, אגב, ואת הקשרו הרוחני... מעיין

למעלה