קריאה מהירה

een ogenblik

New member
קוני ויליס

התאהבתי בה ב"מלבד הכלב" ו"ספר יום הדין" אבל היא נוטה להאריך, וככל שהתפרסמה גם פחות ערכו אותה, כך שספרים מאוחרים שלה כבר לא צלחתי כמעט.

,בכלל, אני קוראת פחות מד"ב, לא כי הפסקתי לאהוב, אלא כי קשה למצוא את הנושאים הכתובים היטב. ,משחקי הרעב" הוא הרבה יותר ממה שעשו מהם, וכמעט פיספסתי אותם בגלל כל הבאזזז. "חומריו האפלים" גם קניתי רק כי שמעתי עליו במקרה ב-ביביסי, ולמזלו הסרט הראשון שעשו ממנו כלכך סטה מהמקור, שהם לא הצליחו להמשיך לשאר הספרים, ועזבו אותם במנוחה (נדמה לי, אני טועה?). מעבר לזה, אני בעיקר חוזרת על קריאת עבר, ופחות חומרים חדשים, אז איני מקור טוב במיוחד להמלצות..

יעלי9

New member
מסכימה לחלוטין לגבי הצורך בעורך נחוש

אבל התמדתי איתה וקראתי את שני הספרים האחרונים שלה. שעדיף באמת לו אוחדו לספר אחד.
משחקי רעב מוצלח?! לא העלתי בדעתי בכלל לקרוא אותו, יש שם ילדים שמתים, לא?

een ogenblik

New member
כן, הוא מוצלח

אבל תביאי בחשבון שאני קראתי בלי כל הבאזזז מסביב, כך שהגעתי אליו נקיה מצפיות ואכזבות. לא יודעת מה היה קורה לו הייתי קוראת אותו היום, עם כל מה שהניחו על כתפיו.

מסכימה לחלוטין לגבי מד"ב

זו בערך היתה הנקודה שניסיתי להעביר בשיחה אתמול.

לא ידעתי ששני הסיפורים הצטרפו לאחת מהסדרות הגדולות שלו. אני אוהבת אותם ואת האוספים של הקצרים הרבה יותר מהסדרות הארוכות שאת שמן איני זוכרת ואני עצלנית מכדי לגגל.

een ogenblik

New member
מי שקורא את אסימוב כיום

יכול בקלות להגיע למסקנה שאפשר לקרוא לכל מה שכתב בשם הכולל של המוסד. זו לא טעות, כי אסימוב, לקראת סוף פעילותו, כתב כל מיני ספרים מקשרים בין כל חלקי כתיבתו, כדי לאחד אותם תחת התפתחות המוסד. אבל את הספרים עצמם הוא לא ממש שינה (את הסיפור "שקיעה" הוא האריך והרחיב לכדי ספר למשל, אבל את הרוב לא), כך שעדין אפשר לקרוא אותם כמו שהם, בזכות עצמם.

אני לא עליתי על זה

אולי אני צריכה לאסוף לרשימה את מה שקראתי ולחפש את החיבורים, יכול להיות מעניין.

een ogenblik

New member
מדברי הכריכה האחורית "רובוטים של שחר":

"ספר זה הראשון משלושת הספרים המלכדים את שתי הסדרות" (הכוונה לספרי הרובוטים ולספרי המוסד)

חוץ מזה אני זוכרת שהיו עוד התייחסויות לספרים אחרים, אבל עברו כבר למעלה מחמש עשרה שנים מאז עבדתי עם ספרים, אז אין לי פרטים מדוייקים.

אני בטוחה שהיו המון רמזים לעניין

איכשהו הצלחתי לפספס את כולם, אבל כשאתפנה, אבדוק את זה כי הסתקרנתי.

אסימוב.... ואו - זה באמת אנסיינט היסטורי

רעיון טוב לקרא שוב,
אבל איזו בשפה - הולנדית, עברית או אנגלית?
אני מעדיפה לקרא באנגלית, אבל נחמד בעברית לפעמים
ילד 1 קורא אנגלית כשהרוח נחה עליו
אבל ילד 2 מסרב בעוז.
עכשיו כשאני קונה ספרים אני חושבת גם על הדורות הבאים - ולא קונה כלום, כרגיל . .

שין

New member
שקיעה שהוכתר לפעמים כסיפור המד''ב הקצר הטוב

ביותר, לא אהבתי כל כך אבל אסימוב באופן כללי הוא איכותי למרות שהתרגומים בעברית הם קצת "ילדותיים" הספר מחר כפול תשע שהוא אוסף סיפורים קצרים לדעתי ממש פילוסופי מתחת לשכבה הילדותית
אגב לדעתי הוא גם חזה את האינטרנט פחות או יותר רק שהוא קרא לו "מולטיוואק"

התרגומים לעברית

הם אחת הסיבות שאני אוהבת לקרוא מכתבי אסימוב. בעיני חלק מהפתרונות שהם מצאו לשפה שעברית עוד לא התאימה לה הם יפים.

שין

New member
יש לי רבים מהספרים

למה את קוראת להם הסדרה הלבנה? את מתכוונת לפורמט, נדמה לי שהוא קיים עד היום.
בכל אופן יש שם כמה ספרים שהם באמת תענוג אמיתי לחובב מד''ב עברי.

een ogenblik

New member
זו הייתה הסדרה הלבנה של המד"ב

זה לא היה השם הרישמי שעם עובד נתנו לה, אבל ככה הכירו אותה.
עם עובד הכריזו שהם יחדשו אותה, אבל אני מחו. לעולם שיווק הספרים כבר למעלה מ15 שנים, אז איני יודעת מה בדיוק קורה במו"לות (חו. מהבעיות שאפש/ר לקרוא עליהן בעתונות פתוחה).

שין

New member
ספר אדיר

מומלץ בכל לשון, מדע בדיוני במיטבו למרות שמעט מלנכולי
בעברית הוא נקרא רשימות מן המאדים בסדרה של עם עובד

למעלה