קריאה מהירה

נדמה לי שאני מכירה (אין לי כח לחפש)

אם זה מה שאני חושבת - עד שלא ישלבו את זה עם טכנולוגיה שמזהה אישונים, כך שזה יפסיק כשלא מסתכלים על המסך, זה לא מעניין/רלוונטי במציאות.

זה יגיע, ניסיתי לקרא עם זה ומדהים כמה שניתן

להבין באופן אינטואיטיבי כמעט את הכתוב. מין איבוד שליטה .
למרות שאני קוראת באלכסון בדרך כלל.

אני חושבת שזה יעניין אותך
http://www.irisvanherpen.com/

MayFebruar

New member
אני הייתי שמחה אם

היתה מכונה שכותבת את המחשבות שלנו בזמן שאנחנו חושבים אותן.
אני תמיש שוכחת. והמחשבות שלי תמיד מנוסחות הרבה יותר טוב

אני הייתי שמחה אם המחשבות שלי

היו קורמות עור וגידים, מתממשות, בעודי חולמת באספמיה/ הוזה בהקיץ.
:p
ללא מאמץ נוסף מצידי

מנסה להזכר ולא עולה כלום.

היום בנסיעת האוטובוס הביתה השיחה נסובה על שלושת חוקי הרובוטיקה והאם צריך להחיל אותם על המכוניות ה"חכמות" שנטען שעומדים להתחיל לייצר בגרמניה.

יעלי9

New member
ניסיתי כבר כמה פעמים לגגל, בלי הצלחה

בטוחה שזה אסימוב אבל קראתי כ"כ מזמן שאני לא זוכרת הרבה יותר. משלחת מגיעה לכוכב חדש (נדמה לי) ויוצאת לתור אותו. בדרך פוגשים תושב מקומי . לא זוכרת מה הסיבה אבל הוא הורג את המפקד ונדהם כששאר הקבוצה לא מתפוגגת, כי היה בטוח שהם יצירי דמיונו.

ולגבי המכוניות - שאלה טובה! ובהחלט ראויה.

יעלי9

New member
מצאתי! זה לא אסימוב

http://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Martian_Chronicles

מופיע בסעיף content - הספר שנקרא the earth men
אני כמובן קראתי בעיברית אבל כאמור לא זוכרת כמעט כלום. הייתי בת 11-12, אז סביר להניח שכנראה גם לא הבנתי את רוב הרבדים של הסיפור

אוווףף

זה נקרא נורא מוכר אבל אני לא בטוחה אם קראתי או לא. אחטט בספריה המשפחתית בביקור הבא (ממילא קורה כל פעם). לפחות נזכרת.

בין השאר בדיון על אסימוב דיברנו על הרבדים הלא ספציפיים לז'אנר מד"ב בספרים שלו - במיוחד במערות הפלדה - השמש הערומה - השלישי שאת שמו אני לא זוכרת, שהיו ספורי בלשים קלאסיים כמעט, עם אמירות חברתיות, אבל בעולמות מד"בים.

een ogenblik

New member
הספר השלישי

לא, גם אני איני זוכרת את שמו, אבל זה הגיוני. "השמש הערומה" ו"מערות הפלדה" נכתבו במקור כגוף עצמאי של סיפורים, ואז אסימוב כתב כל מיני ספרים כדי לאחד את כל כתיבתו לגוף סיפור אחד של מוסד.

מד"ב במיטבו מדבר על חברה אנושית, רק מצבים מד"ביים, כך שלאנשים קל יותר להתמודד עם האמירה לגבי כאן ועכשיו. סיפורי המד"ב שמתרכזים רק במד"ב, ללא כל הקשר חברתי מאבדים את חשיבותם עם הזמן.

את "רשומות מן המאדים,/ריי ברדבורי קראתי גם אני לפני שנים רבות. כמה חבל שע"ע ביטלו את הסדרה הלבנה. היא הייתה סדרה של ספרי מופת. אני חושבת שאיפשהו בבית מתגלגלים עדים כמה ספרים כאלו.

יעלי9

New member
סוטה קצת מהנושא, עוברת להמלצות

על הספרים של קוני וויליס כבר דיברנו/המלצתי?
זה סוג המד"ב שמדבר אלי יותר בשנים האחרונות.

למעלה