קריאה לרוכבים!

קריאה לרוכבים!

אוריאל בן אור ז"ל, נהרג ביום 26.6.2008 בשד' ההסתדרות בחיפה. תאונה מצערת וטרגית. כאן מופיעים דברים שנאמרו ע"י בנו נועם בן אור מעל קברו הטרי. בעת האחרונה אנו עדים, למספר רב של תאונות דרכים קטלניות וגם כאלו שלא .בהן מעורבים רוכבי דו"ג .המספרים מזעזעים ומדאיגים. קחו אחריות על חייכם! על תסמכו על הנהגים מסביבכם.על תתלו תקוות במעקות ה"בטיחות". שימו לב למיכשולים שבדרך ובעיקר אל תרכבו עד הקצה. הפרסום באישור המשפחה

kramberg

New member
דברים יפים מאוד

האם אפשר קצת מידע על האיש? איזה ספרים הוא הוציא?

הפורום הזה לא סובל

את מה שיש לי להגיד על מי שאחראי לטרגדיה הזו. מבחינתי להעמיד לדין כבר היום גם את האחראים לטרגדיה של מחר. אין גבול לכאב.

tedys strm

New member
../images/Emo45.gif בעייה מורכבת בעיקר מטמטום וכהות חושים

הרכיבה על הדו"ג כל כך נידחת בישראל, שאין שום הבנה במאפייני התנהגות כביש של דו"ג מה שבעבורנו הוא טריביאלי, הוא פשוט טקסט בסינית בעבור מהנדסי מע"צ או מהנדסי כבישים. המודעות הייתה עולה אם השימוש בכלים האלה היה נפוץ אפילו רק בגיל מסויים, אבל גם זה לא איך לפרוץ לתוך המודעות?

אם אכן הגבתה להודעה שלי אז רק לחדד;

אני התיחסתי לתאונה שבה נהרג אוריאל בן אור ז"ל, והתיחסתי לאשמים שהם במקרה הטרגי הזה אותם אלה שמתכננים את הכבישים שלנו. אנשים שמתכננים כבישים למיטב הבנתי צרכים להיות מקצועיים או במקרה של מדינת ישראל צרכים להיות מאחורי סורג ובריח. אני מוכן לנחש שחלקם הסטטיסטי של נהגי מכוניות בתאונות דו"ג קשות הוא כזה שיש כמה דברים שכדאי לעשות עוד קודם שמתחילים לחנך נהגי מכוניות דוקא. יאללה, לא רוצה לראות נרות בסופ"ש הזה.

Gillius

New member
לרכב על הקצה...?

לא יודע, השורה הזו בנסיבות האלו קצת צרמה לי. נכון, רוכב אופנוע צריך לקחת אחריות על הסיטואציה שהוא נמצא בא. אם נקצין, כשהוא נוסע ברחוב יפו בירושלים, הוא אמור לבחון טוב כל מפעיל טרקטור, כדי לראות עם על הנ"ל עובר יום עבודה שפוי או שכרגע נשרף לו הפיוז. הוא זה שיפגע בסוף, הוא צריך להיות אחראי. כל מי שעמד לפני הטרקטור לפני שביצעו וידוא הריגה למחבל אחראי במידה מסויימת למותו. נכון, זה נשמע קצת אבסורד, אבל זו הקצנה להמחשת נקודה. המשפט הזה נכון, אבל אני לא חושב שמקומו בשרשור על תאונה שהאשמה (להבדיל מאחריות) היא באופן מכריע ביותר על מי שחשב שהמדרגע (ותמות) היא רעיון מקובל. גם אם זה בעקבות הרבה תאונות אחרות, אני חושב שהודעות/דיבורים על לקיחת אחריות נפוצים פה יותר מטרולים/שרשורי קטנועים/ההצבעות למאמר הנבחר בתחרות של הפורום. טוב שזה ככה, אבל יש גבול לכמה מילים יכולים לעזור. זה אולי נשמע קטנוני, אבל אני חושב שמאוד חשוב להפריד את נושא האחריות האישית של הרוכב מכל סיטואציה שישנה אשמה ברורה של הסביבה. במאמר על בטיחות/אסטרטגית רכיבה המשפט הזה צריך להופיע אלף פעמים, בשרשור שעוסק במוות של רוכב כתוצאה ממחדל בטיחותי של מתכנן (משרבט) יש לציין רק את המחדל והאשמים בו, אין צורך בוער לכתוב את זה. לדוגמא, לא הייתי כותב הודעה כזו בשרשור על תאונה של רוכב מול גדר, אלא אם הייתי יודע בוודאות שהוא רכב 60 קמ"ש והחליק ונהרג רק בגלל משאית שנכנסה לו לנתיב. אין שום סתירה בין אחריות אישית להאשמת אחרים, כל עוד לא מערבבים בין שני הדברים. אולי לנו זה ברור (?) אבל אם זה נכתב באופן ציבורי, כדאי שזה היה ברור לחלוטין. מי יודע מי קורא את זה. אולי מי שתכנן את המדרכה הזו במקרה במקרה נכנס לפה, קרא את זה, והרגיש רע, אבל כשהגיע לפסקה של "אתם חייבים לקחת אחריות" הוא חשב לעצמו "ואללה.. זה באמת היה סה"כ רוכב אופנוע.. הוא ידע שאופנוע זה מסוכן בבסיס, אם הוא לה היה נוגע במדרגה..." ויחד עם המחשבה הזו בא אולי רסיס של תחושת הקלה באשמה.

למעלה