קריאה לפעולה

קריאה דחופה לפעולה ומכתב ../images/Emo118.gif

התבשרנו כי מפלגת שינוי היא זו שתקבל את המשרד לאיכות הסביבה, בימים קריטים אלו בהם רשות שמורות הטבע והגנים מבוששת להחליט לגבי אישורי הייבוא של חוות מזור חשוב מאוד שהשר\ה לאיכ"ס יהיו אנשים בעלי איזושהי זיקה לזכויות בעלי חיים, צחי הנגבי הפליא אותנו כשהתגלה ככזה - אבל עתה מועמדת עיקרית לתפקיד השרה לאיכ"ס היא ח"כ פרופ' יהודית נאות (ועל זה נאמר-איכס!) אחת התומכות העיקריות בויויסקציה וניסויים בבע"ח... אסור לנו לתת לקטסטרופה הזו לקרוא, כיתבו מכתב לחסר סיעתה של יהודית נאות, ח"כ אברהם פורז, אחד מהלוחמים העיקריים לזכויות בעלי חיים בכנסת האחרונה (אם כי הוא בעצמו תמך למשל בכביש חוצה ישראל, אבל זה לדיון אחר) שידאג כי מקבל תפקיד השר לאיכות הסביבה יהיה אדם המחוייב גם לזכויות בעלי חיים. נגדיל ונוסיף אם נחזיק מחר בהפגנה שלטים אשר יהיה כתוב בהם: "יהודית נאות *לא* למשרד איכות הסביבה", "יהודית נאות תומכת בניסויים בבע"ח - שרת איכ"ס או סתם איכס!" או כל מיני דברים בסגנון... בהתחשב בעובדה שתהיה שם תקשורת ושהנושא של חלוקת התיקים חם כרגע בתקשורת יש סיכוי לא רע לעורר הדים במיוחד עם ח"כ פורז יהיה מחר בעצרת. להלן המכתב שלי לפורז: לח"כ אברהם פורז, שלום רב! ברכותיי על הצלחת שינוי בבחירות האחרונות ועל קבלת 5 תיקים בממשלה כשתקום, מן היושר כדאי שאציין שאינני תומך שינוי אך מעריך מאוד את פועלך האישי בנושא זכויות בעלי חיים. לצערי אבל עמדותייך בנושא זכויות בעלי חיים לא הפכו לעמדותיה של שינוי כולה, דבר שהוא חבל מאוד אבל עתה עם קבלת התיק לאיכות הסביבה נעשה קריטי למדי. לפי מיטיב הבנתי ח"כ יהודית נאות נחשבת מועמדת ריאלית לתפקיד השרה לאיכות הסביבה, דבר שייתכן ותגידו שמוצדק עקב בחירתה ע"י עמותת אדם טבע ודין לאחת מהח"כים המובילים בתחום הירוק - אבל עמדותיה של ח"כ פרופ' יהודית נאות בנוגע לניסויים בבע"ח הם קטסטרופה - אני מתבקש להזכיר לך את טענותיה בועדת החינוך בדיון על המועצה לאישור ניסויים בבע"ח בו טענה שאין ניגוד אינטרסים בכך שויויסקטור (אשר עבודתו תלויה במועצה!!!) יישב בה אך כן יש ניגוד אינטרסים בכך שאדם מתנועה לזכויות בעלי חיים כן יישב שם. (הגיון לא ברור...) בתקופה קריטית זו לפני ההחלטה של רשות שמורות הטבע והגנים האם לתת אישור מחדש לייבוא קופים לחווה, חשובה מאוד כי הממונה על משרד איכות הסביבה יתנגד לחידוש אישור, צחי הנגבי (אשר לטעמי היה אחד משרי איכות הסביבה הפחות מוצלחים) הגדיל לעשות והביע את עמדתו התומכת בסגירת החווה והפסקת האישור. אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה, למען בעלי החיים ולמען הפיכת שינוי למפלגה ירוקה באמת הביעו את התנגדותכם המוחצת לניסויים בבעלי חיים, ודאגו שזוהי תהיה עמדתו\ה של הממונה החדש\ה על המשרד מטעמכם. בכבוד רב ובתקווה לטוב, אלון קס.

Neta558

New member
יש עם מי לדבר?!?

תכנית בגל"M המשודרת כל יום, בה מאזינים עולים לשידור ומדברים על עניני היום. המגיש אמור להציג את הדעה השניה כדי ליצור ויכוח מענין. בפועל, כשהנושא קרוב לליבו, הוא נותן למאזין לדבר יותר ומברך אותו בסוף השיחה... צפוי במקצת. נושאים אחרים זוכים לשטיפה, כמו הנושא החשוב שאיתו עלה מאזין היום לקראת סוף התכנית. המאזין ביקש לדבר על חוות מזור. המגיש, גדעון רייכר, מיד שאל אותו (באמצע דבריו) האם לא נכון להקריב קופים לעמן הצלת בני אדם, והרי הם נמכרים באופן חוקי למדינות בהם הניסויים חוקיים (והאם על מוסריותו של חוק אסור לערער??) ובאופן כללי ניסה להוציא אותו כמגוחך, והתכנית הגיעה לסיומה. ובכל זאת, חשוב להעלות את הנושאים הללו בכל מקום אפשרי, גם ברדיו. אמנם התכנית "לא עוצרים בירוק" היא נפלאה
, אבל לצערי לגלצ יש קצת יותר מאזינים, ורובם אינם משוכנעים כמו מאזיניהם המסורים של "לא עוצרים בירוק" (מישהו עדיין לא יודע לשבת מול המחשב כל שבת בארבע??). מי מכם שמעונין להעלות נושאים שכאלה לשידור, יעשה עוד צעד בקידום המאבק לזכויות בעלי החיים בארץ. עדיף לבחור בנושא שקשור לאירועי היום מאחר שאלה תכניות אקטואליות. כדי לעלות ל"יש עם מי לדבר" בגל"צ ניתן להתקשר כל יום החל מ13:00 לטלפון 6813344-03. מוזמנים לשרשר טלפונים של תכניות נוספות בהן ניתן לעלות לשידור. אם מישהו עולה, ספרו לנו על זה! נטע

יהיה חם ../images/Emo124.gif

אהלן חברים יקרים, העצרת נגד חוות מזור מתקיימת מחר, למרות מזג האוויר. ככל שנהיה רבים יותר, כך יהיה לנו חם יותר. זה לא הפנינג, לא ערב שירה עם שרה'לה שרון על הדשא וגם לא הצגת תיאטרון - העצרת הזו היא התכנסות חשובה וקריטית של הבעת עמדה נחרצת. התכנסות של אנשים שלא באים בשביל הפאן או למטרת בידור, אלא באים להביע את דאגתם לגורל הרבה קופים שסובלים המון ואנחנו הפה שלהם. אנחנו לא עשויים משוקולד ואנחנו לא נכנעים למזג אוויר "לא נעים". יש לנו מטרה ואנחנו נשיג אותה. כל כך הרבה אמנים נרתמו לבוא לשיר לנו, בהתראה כל-כך קצרה, וכל-כך הרבה אמרגנים, מפיקים, נגנים, אנשי במה, תאורנים, סאונד-מנים, עובדי עיריה ועובדי משטרה נרתמו לעזור לנו... אחד האמנים אמר לי היום: אני אשיר לכם עד שהרוח תעיף אותי מהבמה או עד שהמים יגיעו לי לפה. הנה מה שכתבה לנו אורנה בנאי היום: רציתי להגיד גם.. שהעצרת תתחיל בדיוק ב- 19.00,ואנא מכם תשתדלו לדייק. אומנים נפלאים שמגיעים להזדהות עם המטרה הנעלה של העצרת יתרמו מכשרונם ומליבם וזאת הרשימה: אביב גפן, מוקי,אתי אנקרי, דוד דאור, דניאל סולומון, רונית שחר, רפי פרסקי, אבי גרייניק, ואיגי וקסמן. יישאו דברים גם יוסי שריד, איתן כבל וצחי הנגבי. כמו כן יוקרן סרט שצולם במצלמה נסתרת ובו קוף במעבדת ניסויים. מצמרר! אני רוצה גם לומר שתי מילים ולהתייחס לתגובותיהם של אנשים שמאשימים אותי בכך שסדר העדיפויות שלי מעוות, ושישנם דברים בוערים יותר כמו סבל ומצוקה של בני אדם, אני רוצה לומר לכם שמהטמה גנדי אמר בזמנו ש"אומה שאינה דואגת לבעלי החיים שלה- סופה שאינה דואגת לבני האדם." מי שליבו גס בבעלי חיים, ליבו יהיה גס גם בבני אדם. וזאת זכותי וחובתי להאבק על מה שאני מאמינה בו בכל ליבי, ואין זה אומר שאני לא דואגת גם לבני אדם. אך עדיין קיים הבדל אחד קטן: בעלי החיים הם יצורים חסרי ישע שאינם יכולים לדבר ולבקש עזרה ושיפסיקו להתעלל בהם ולהשתמש בהם. אני חייבת לצעוק את צעקתם. נפגש בעצרת למרות הסערה.. אורנה

Neta558

New member
../images/Emo45.gif כבר הגיעו מים עד נפש...

אז שקצת גשם ירתיע אותנו? *הולכת לחפש מעיל ומטריה* חברי הפורום מוזמנים להגיע מעט לפני תחילת העצרת, ניפגש בכניסה לסינמטק, בתקוה שאני אהיה זאת עם המטריה והמעיל
נטע

Gal-Mo0D

New member
אני וליזי מגיעים ביחד - אבל איפה

נפגוש את כולם ? נטע, את מוזמנת להציע מקום בו כולנו נוכל להתכנס לחצי שעה הראשונה של העצרת. וגם, מי הצעה איך מי שמגיע מאוחר יוכל לזהות אותנו.

Neta558

New member
../images/Emo41.gif מפגש לחברי הפורום ../images/Emo41.gif

כל מיש שיכול להגיע קצת יותר מוקדם - נפגשים בכניסה לסינמטק. מי שמכיר יזהה אחד את השני, השאר פשוט יזהו קבוצה של אנשים... בנוסף, בסביבות 20:15-20:30 (כי יש מאחרים או המגיעים בהסעות) ננסה שוב להפגש בכניסה לסינמטק, בתקוה שיהיה קשה להגיע לשם בשל כמות גדולה של אנשים שתמלא את רחבת הסינמטק. נתראה מחר! נטע

Neta558

New member
כנס על שימשו בבע"ח לחקר המוח

שלום חברים/ות, משרד הבריאות והמועצה לניסויים בבעלי-חיים יזמו כנס בנושא שימוש בבעלי חיים בחקר המוח. הכנס יתקיים ביום ד', 26/2/03, בין 14:00 ל-18:00, באוניברסיטת בר אילן, באולם מינץ (מול קפיטריית הפירמידה). בכנס ישנה השתתפות מאסיבית של נציגים התומכים בניסויים בבע"ח וגם מספר נציגים המתנגדים לניסויים בבע"ח. הכנס פתוח לציבור והכניסה אליו היא בחינם. לתוכנית מפורטת של הכנס אנא היכנסו לקישור: http://www.isav.org.il/action.php?id=41 אתם מוזמנים להגיע לכנס ולהביע את עמדתכם במסגרת הדיון הציבורי. בתודה, האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח.

Gal-Mo0D

New member
ליזי! ניסיתי להשיג אותך כל אחה"צ

אני מקווה שלא הגעת לפגישה שלנו!

עופר ב.ה

New member
לא הכי קשור, אבל הרצאה

"אתיקה, רגשות ובעלי חיים - על מעמדם המוסרי של בעלי חיים" - נדב לוי עם צאת ספרם של זאב ונדב לוי בשם זה בהוצאת ספריית פועלים ואוניברסיטת חיפה. 27.2, יום חמישי הזה, 19:30, אולם אבנר, מכון וייצמן רחובות אין לי מושג מה עמדתם בנושא, ואני כנראה לא אגיע מפאת תנאי מזג האוויר (סתם, אבל זה מה שכולם אומרים עכשיו
), אבל זה נשמע מעניין. עוד מידע כאן: www.weizmann.ac.il/young/makom

Neta558

New member
../images/Emo188.gif עצרת וירטואלית חלופית!

האם הדחיה היא בגלל מזג האויר? נראה לי הגיוני בהחלט לדחות עצרת במזג אויר מופרע ולא ישראלי שכזה.. אבל חבל שזה בא אחרי פרסומים של קיום העצרת בכל מצב
בכל מקרה, אני מכריזה על עצרת וירטואלית כחלופה למאוכזבים! שרשרו לכאן סיסמאות, חמשירים, עיצוב לשלטים וכל מה שמתאים להפגנה לסגירת חוות מזור! מוזמנים כמובן לשרשר גם מידע על החווה ועל המאבק, קישורים לאתרים ואף לעלות לבמה ולכתוב לנו נאום לעצרת!! ותודה לכל מי שהגיע!

Neta558

New member
רק וירטואלית!

הפגנה בת"א תהיה במועד אחר שיפורסם בהמשך. לא להגיע היום לתל אביב ניתן להפגין כאן בשרשור במקום

dylan

New member
בכל מזג אוויר my ass...

נחשו מאיפה חזרתי עכשיו...
(רק מאוכזב, לא עצבני או משהו) אגב, כנראה שהתאריך החדש הוא יודם שלישי הבא ומסתבר שמשמרות המחאה מול הקרייה התקיימו בכל זאת (אבל לשם לעומת זאת לא הגעתי..).

למעלה