קריאה לפני כיתה א'

פלגיה

New member
קריאה לפני כיתה א'

ללמד את לדעת לקרוא לפני כיתה א': חשוב? מומלץ? מיותר? רע מאוד? ומה דעתכם על הוראת קריאה לפעוטות בני שנתיים-שלוש?

sha na na revol

New member
גם על "אפשר" הייתי מתווכח,

האם הוא רוכש מיומנויות שפה או חוזר כמו תוכי
שימי לב לחזרות של הילד בקטע. לא נראה לי שהאמא שמה לב, היא עסוקה מדי בללמד.

sha na na revol

New member
אני למדתי לקרוא בערך בגיל 3

ולמדתי אנגלית בקבוצה עם מורה פרטית בכיתה ב', כמה שנים לפני שהתחלנו ללמוד אנגלית בבית הספר, ואני יכול להגיד שלי זה היה די מיותר וקילקל. אני חושב שילד צריך ללמוד את החומר בבית הספר ולהתקדם בקצב של הכיתה, גם להיות "מהיר מדי" זה לא טוב ובדיוק אותו תיסכול שילד איטי יותר חש.

פלגיה

New member
לימדו אותך לקרוא?

במכוון ובצורה יזומה? יש בעיה עם התקדמות "בקצב של הכיתה". מי קובע מה הקצב הזה? ומה קורה כאשר ילד מתקדם בכל זאת מהר יותר? הבת הבכורה שלי לא למדה לקרוא לפני כיתה א'. בכל זאת כבר אחרי סוכות היא קראה טוב למדי והתקדמה בקצב הרבה יותר מהיר מהכיתה שלה.

sha na na revol

New member
כן

לימדו אותי בשיטה שונה, כלומר של צלילים בתוך מילה, כולל חלוקה להברות וסימני פיסוק (זה מתבקש, naturally.) והיו לי גם חוברות בשיטת "דנה קמה, דנה נמה" ו"רנה קמה רנה נמה" ועוד חוברות העשרה, ואני אהבתי לראות בלי סודות... בכל מקרה, אני חייב להגיד שעלי זה עבד.
תראי, אני גם חושב שמבחינה אורגנית קיים הבדל בין התלמידים ואין גם שיוויון בהתקדמות בין התלמידים. אבל מערכת בתיה"ס, המחולקת לפי שנתונים, מציבה רף זהה לכולם, ויותר קל פשוט לאלה שכן מיישרים קו עם כל הכיתה. אני מקווה, אסור לי להניח

sha na na revol

New member
אוי, אלוהים, איך שלחתי הודעה לא גמורה.

אני אגיד לך, אני פשוט עסוק בכמה חלונות ביחד. רציתי להגיד שאני מקווה שהבת שלך השתלבה בפעילות כיתה ו\או בהעשרה בסופו של דבר כי לי הייתה בעיה עם זה.

Roshtovit

New member
אם הילד מסוגל, למה לא

הסתכלתי בוידאו הזה. ילד בן עשרה חודשים בוודאות לא מסוגל ללמוד לקרוא. זו סתם גחמה של האמא. מה שכן, קראתי את הספרים של גלן דומן ביניהם "למדי את תינוקך לקרוא" וזו נשמעת פנטזיה.. בכל מקרה אני לא חושבת שילד לפני גיל חמש בשל להבין את משמעות הקריאה.. בטח שלא קריאה טכנית כמו שהאמא מנסה ללמד את הבן שלה בוידאו. אולי זיהוי מילים מוכרות יכול ללכת יותר טוב. אני חושבת שזה כמו גמילה מחיתולים או כמו כל למידה אחרת. אין טעם לנסות לפני שהילד מוכן לגמרי כי זה סתם יקח יותר מידי אנרגיות ואולי תסכולים. כשהילד מוכן זה הולך בצ'יק צ'ק וההנאה הרבה יותר גדולה.

ק א סי

New member
מיותר אלא אם כן הילד מבקש

לא לחסום ילד ששואל ותוך כדי כך לומד אבל ממש אין צורך ללמד באופן יזום. הילד שלי הגיע לכיתה א' עם מה שמצופה לדעת מילד בן גילו. הכרה של האותיות, כתיבה של השם שלו. ילדים אחרים לעומת זאת כבר קראו. בסוף כיתה א' הוא קרא כמו הילדים האחרים. בסוף כיתה ג' הוא בין הטובים בכיתה. אני מעדיפה לעשות עם הילדים שלי דברים אחרים ולא לשבת ללמד. כמובן שתוך כדי משחק, טיולים, שיחות הם לומדים הרבה. אבל זו למידה חוויתית וכיפית.

הבן שלי בן שלוש ושיבעה חודשים מגלה עניין

רב באותיות - מה כתוב? זה א'? איך כותבים את השם שלך? וכדומה. אני עונה לו על שאלותיו ואנחנו משחקים עם מספרים ואותיות אבל הבת שלי כבר בגיל 4 וחצי קראה שוטף כי איתה ישבתי יותר (עכשיו בגיל 10 היא מלמדת את עצמה ספרדית ) אז אם יש עניין מצד הילד - לא למנוע אבל גם לא לעשות את זה בצורת "שיעור מובנה" אלא תוך כדי דברים אחרים.

למעלה