קריאה לעזרה

shushd

New member
קריאה לעזרה

הי לכולם, קצת הקדמה,אני חדשה בפורום, האמת שאין לי כל כך קשר לכל מה שאני קוראת עליו פה, למרות שתמיד האמנתי שיש כוחות הרבה יותר חזקים מאיתנו, סבא שלי היה גדול מאוד בתחום התקשור, ההילינג וכיוצא בזה. אני פונה אליכם, מכיוון שאני מרגישה שאני צריכה עזרה ולא יודעת מאיפה לקבל אותה, החיים שלי ב 10 השנים האחרונות לא מתנהלים על מי מנוחות, כל מה שיכול להשתבש משתבש, אני מרגישה שאני צריכה להאבק על כל צעד ושעל, כאשר מסביבי אני רואה אנשים שהחיים שלהם זורמים על מי מנוחות, בלי הרבה מאבקים, אני בקטע של החיים שבו עשיתי כמה צעדים דרסטיים, מנסה לחפש את עצמי ומרגישה שאני דורכת במקום. הגעתי למצב שאין לי אנרגיות להתמודד, ואני בן אדם חזק בדרך כלל, נגמרה לי האופטימיות, כי כל שנה אני אומרת לעצמי, שנה הבאה יהיה יותר טוב, ובפועל קורה בדיוק להיפך. כל מפעם מכה אחרת, בכל תחום אפשרי בחיים, השאלה שלי אליכם, מה עושים? מאיפה אפשר לקבל עזרה? מצבי הכלכלי בכי רע, ואין לי כסף להצטרף לסדנאות השונות ששמעתי שעוזרות מאוד לאנשים. האם אפשר לקבל המלצה על מישהו שיכול אולי לעזור בדרך זו או אחרת?? תודה מראש וסליחה על המגילה.

ToryMaster

New member
בינינו?

אני למדתי שגם אם נדמה לך שהחיים של אנשים זורמים על מי מנוחות, סביר להניח שהם סוערים וקשים כמו שלך. להמליץ על מישהו אני לא יכולה, צר לי.

Ender W

New member
לא מומחה, והתשובה גם לא ממש קשורה

לפורום, אבל... קודם כל אני מסכים עם ויקי שזה שהחיים של אנשים אחרים נראים "זורמים וקלילים" לא אומר שום דבר. יצא לי לראות אנשים שהחיים שלהם נראו זורמים וקלילים מאוד נשברים ונופלים חזק. אבל כל זה לא מעניין אנשים שמרגישים שקשה להם. הרגשת הקושי היא משהו פנימי שלא ממש משנה לו האם לאחרים קל יותר או קשה יותר. ולכן אני אנסה להתמקד בך. הסכנה באינטרנט היא שלא מכירים באמת את מי שעומד מאחורי הפוסט. וגם אם מכירים, התחום הזה מורכב מאוד לייעוץ. אז דבר ראשון אני אכתוב שיש מקרים שדיכאון וחוסר אנרגיות מצדיקים טיפול מקצועי בדיוק כמו כל מחלה. לפעמים מדובר בבעיות שמשולבות בחסרים כימיים של כל מיני חומרים ושמחייבות טיפול. במידה והבעיה היא מהסוג הזה, אני מניח שקופת החולים נותנת פיתרונות טובים/סבירים לאיבחון/טיפול. חשוב לזכור שמי שצריך טיפול נגד דיכאון הוא לא "חולה נפש" או "אדם פגום". הוא בסך הכל מישהו שחולה באופן זמני, וצריך התערבות מקצועית כדי לצאת מזה. עכשיו, בואי נניח שהדיכאון שלך הוא לא "קליני" או כל שם אחר שהספרות המקצועית קוראת לזה, אלא דכאון פשוט ממצב שאת מרגישה שאין לך שום אפשרות לתקן ומהעובדה ש"מפסיקים לחכות ליום הבא" בשמחה, אפילו אם היום הבא הוא סוף שבוע. במקרה כזה, את בדרך כלל יכולה לעזור לעצמך, אבל תמיכה ממשפחה/חברים יכולה להיות מתנה נפלאה. אני מציע לך לנסות לחשוב על שני דברים שגורמים לך אושר. שני דברים קטנים יחסית, אבל שבאמת גורמים לך לחייך. אצלי זה למשל - חיבוק של הילדים שלי. אבל אפשר ממש כל דבר. אחרי שבחרת שני דברים כאלה, תתחילי להקפיד שהם יופיעו לפחות פעמיים בשבוע. אולי בימים קבועים כדי שתוכלי לפתח ציפיה לימים האלה. חשוב שיהיה למה לצפות. לא משנה כמה זה קטן או זניח. וכל חיוך גורם לשינוי במצב רוח (הפעלת שרירי החיוך מגרה פעילות כימית מסויימת שמשפיעה על מצב הרוח... זה בדוק וזה מעגל קסמים מדהים) אחרי שתתחילי עם משהו קטן כזה של ציפיה למחר בבוקר או לסוף השבוע, אפשר יהיה לנסות לחשוב על מסלולים שיוציאו אותך קצת יותר ממעגל הדכאון וההרגשה שאי אפשר לשנות כלום. אחת הדרכים שלי לבדוק אם אפשר לשנות דברים או לא היא "מבחן המוות". נניח שהייתי יודע בודאות שעוד 48 שעות אני מת (או שעוד 3 חודשים אני מת) מה הייתי משנה בחיים שלי. מה הייתי מקפיד כן להכניס לרגעים הספורים שעוד נשארו לי. על מה הייתי מוותר לחלוטין. אני מסכים שאי אפשר לחיות ככה באופן כללי (כאילו מחר נמות) אבל קודם כל זה מאפשר לנו להבין את סדרי העדיפויות קצת יותר טוב וחוץ מזה, האמת היא שעד כמה שאנחנו יודעים, יכול מאוד להיות שמחר נמות. ה"מבחן" הזה עוזר לי לבחון כל מני דברים שנראים לי כמו חוקי מציאות ברורים. כמו למשל - "חייבים לגמור את התואר". אולי, אבל באיזה מחיר? כמו למשל - "חייבים לקום כל יום ב 5 בבוקר להספיק לעשות הכל". אולי, אבל אם היינו יכולים לקום רק ב 7 בבוקר, העולם באמת היה עוצר? קצת קשה לעזור יותר מזה בלי שתתני עוד קצת פרטים, ואם לא נוח לך לתת עוד קצת פרטים זה מובן לחלוטין. אבל כדאי שתזכרי תמיד - נכון שיותר קל להיות מאושר כשאתה עשיר, יפה ובריא. אבל איך שהוא דכאון פוגע גם בחברה עשירים יפים ובריאים. ולמיטב ידיעתי לא פחות מאשר חברה עניים. האור נמצא בפנים. צריך הרבה פעמים מישהו שיעזור למצוא אותו ולראות אותו. אבל כשאין ברירה, אפשר ללמוד לחפש לבד בדיוק כמו שאת עושה עכשיו. (יחי גוגל)

למעלה