קריאה לעזרה

maayan2007

New member
קריאה לעזרה

אני כבר לא יודעת מה לעשות.
התינוק שלי בן חודשיים, ניזון מהנקה מלאה.
מאז הלידה פולט המון, לאחרונה גם יותר חומר חומצי שעוכל כבר.
מזה כשבועיים משלשל אבל לא מיובש ואין לו חום.
בזמן היניקה הוא נאבק נורא. "ממלמל" בועט, מכה עלי עם אגרופים קפוצים, לפעמים מקמר את הגב ולפעמים מכופף ברכיים לבטן.
ממה שקראתי עד עכשיו זה ריפלוקס, גזים ווירוס. הרופאה אומרת לתת לזה לעבור אבל הוא כל כך סובל ונראה לי שהיא פשוט לא מבינה עד כמה.
יועצת הנקה של טיפת חלב נותנת עצות בטלפון ולא מגיעה.
הייתה אצלי יועצת הנקה פרטית שנתנה כמה עצות שהועילו בהתחלה ועכשיו כבר לא.
אני לא יודעת מה לעשות, למי לפנות.
יש רופא שאני יכולה לבקש הפנייה אליו? ביקות שאפשר לעשות והרופאה לא מפנה אותי? בעל מקצוע אחר שיכול לעזורלי? אני ממש מיואשת
אודה לכל עצה

אגעאצ

New member
נשמע מאוד לא פשוט

לדעתי תפני לחוות דעת נוספת לרופא ילדים אחר.
במקביל, הייתי מזמינה שוב יועצת הנקה, ומנסה לראות אם יש הנקות קלות יותר, ואם כן, מה יכול להיות הגורם לכך? אולי אחרי אמבטיה, אולי להניק בתכיפות גבוהה יותר (שלא יהיה מאוד רעב, יאכל מנות קטנות יותר בכל פעם).

לא שאני מבינה גדולה

אבל אולי את יכולה לשאוב ולתת לו עם בקבוק את החלב? אולי זה יקל עליו?
וכששלי קצת הייתה משתוללת הייתי מערסלת אותה בזמן ההאכלה, רגליים לבטן ומחזיקה כדי שהיא לא תזוז וככה הייתה נרגעת
שיהיה בהצלחה, זה נשמע מתיש מה שאת עוברת

חפשי בקופ"ח מומחה או מומחית לגסטרו-אנטרולוגיה

ותבקשי הפניה מהרופאת ילדים.
רק רופא כזה יודע לאבחן ריפלוקס
בהצלחה

נשמע ממש מתסכל וכואב.

אני חושבת שחשוב לשמוע חוו"ד שניה, אולי אפילו מרופא גסטרו ילדים / תינוקות, עוד יועצת הנקה וכו'.

רוב הדברים שעזרו לנו מאוד לא רלוונטיים עבורכם - מכיוון שהיא אכלה תמ"ל (שינוי תמ"ל, הסמכת מזון).

את המעט שאני כן יכולה לומר בטח כבר שמעת מליון פעמים:
שינוי תנוחת ההאכלה היתה מאוד משמעותית עם הבת שלנו, ואולי שווה לנסות כמה שיותר תנוחות הנקה.
מנשא בד - בטן אל בטן (לא כרבול שלא עזר לנו).
להחזיק כמה שיותר במאונך אחרי האוכל, אנחנו השתמשנו גם בטרמפולינה.
הגבהה קטנה של הראש גם בשינה על ידי כרית או מגבת מגולגלת מתחת למזרון.
להביא רגליים לבטן כדי לשחרר גזים מפי הטבעת.
נמר על עץ.

בהצלחה....

mitmit11

New member
גסטרו ילדים ובהקדם

מתפלאת שהרופאה לא המליצה לך לבדוק את זה...
בינתיים נסי לעשות הפסקות בהנקה (כשהוא מפסיק או מתנתק לא לחבר מיד חזרה או להחליף צד, לתת לאוכל "לרדת"), להניח אותו בשיפוע או במאונך לפחות חצי שעה אחרי האוכל (בטרמפולינה או עליך). ממליצה לנהל יומן של אוכל- יציאות - פליטות כדי לבוא בצורה מסודרת למומחה גסטרו. בהצלחה

shaya54

New member
מצטרפת להמלצות על גסטרו...

אחרי שני ילדים שפחות או יותר הראו את אותם תסמינים שאת מתארת גיליתי שהדברים העיקריים שיכולים לגרום לזה הם ריפלוקס\רגישות למזון (אצל הגדולה שלי זה היה רגישות לחלב ואצל הקטן רגישות לחלב ולביצים)\ האכלת יתר (כל כמה זמן את מניקה אותו? צד אחד או שניים?)
אם את בקופת חולים מאוחדת יש רופאת גסטרו ילדים שעובדת גם בתור רופאת ילדים (ככה אפשר לקבוע תור "רגיל" מהר ולא לחכות חודשים לתור של גסטרו) מדהימה מדהימה בפתח תקווה. קוראים לה אילנה וינטראוב.
עד שתגיעי לרופא הייתי במקומך מנסה להפסיק לאכול חלב וביצים (שני המזונות שגורמים הכי הרבה לאלרגיות\רגישויות) ולנסות להאכיל את התינוק כל 3 שעות ולא פחות מזה (אלא אם כן הוא דורש את זה כמובן)
התינוק שלי גם היה פולט המון, מתפתל בהנקה, בוכה, לא ישן טוב ומשלשל.
הלכתי לגסטרו שהמליצה להאכיל כל 3 שעות ולהימנע מביצים (מחלב כבר נמנעתי מאז שנולד) וברוך ה' הכל הסתדר איתו תוך כמה ימים!
המון בהצלחה, זה ממש קשה כשהם ככה, בעיקר כשהם קטנטנים

שוליקה10

New member
הרגישות אצל שניהם הופיעה מהלידה?

תוהה אם הגיוני שתופיע אחרי חודשיים..
וכמה נראה לך הגיוני להמתין עם ההימנעות מחלב/ביצים עד שאפשר יהיה להגיד אם עושה שינוי או לא?
ודרך אגב, הרגישות הזו עברה להם עם הזמן?

shaya54

New member
בערך מגיל שבועיים

קראתי מאמר של הגסטרו של הילדים שלי שפורסם בכתב העת לרופאי ילדים בישראל ושם היא כתבה להימנע מחלב וביצים יחד למשך תקופה של בערך 4 שבועות...
אבל אני יכולה להגיד לך שתוך כמה ימים כבר מתחילים לראות שיפור משמעותי אם זו באמת הבעיה
הרגישות עוברת עם הזמן. בד"כ סביב גיל שנה, למרות שיש ילדים שהיא ממשיכה אצלם גם עד גיל 3 ואפילו 5! אבל לרוב היא עוברת עד גיל שנה....

שוליקה10

New member
תודה..

אני כבר שבועיים וחצי בלי חלב, תוהה אם לצרף לזה עכשיו גם ביצים. עד כה ההפסקה מחלב לא הביאה לשיפור..

shaya54

New member
תנסי..

התינוק שלי ממש סבל מכאבי בטן וכל הנקה היה בוכה ומתפתל ואז הפסקתי את הביצים וזה עבר לגמרי! מצד שני גם אחרי שהפסקתי עם הביצים עדיין הוא היה פולט דיי הרבה ונמצא הרבה באי שקט וגזים וכו'. ואז הלכתי לגסטרו והיא אמרה לי שברגע שמגיעים אליה עם תלונות כאלה (ואחרי שהפסקתי את החלב והביצים) אז רוב הפעמים זה בגלל האכלת יתר, שרוב ההורים בכלל לא יודעים שהם עושים את זה! אני האכלתי אותו עד אז כל שעתיים וחצי והיא אמרה לעבור להאכלה כל 3 שעות וזה פשוט עשה פלאים! תוך יום אחד הכל עבר לו! מסתבר שברגע שהם אוכלים קצת יותר מדי מערכת העיכול שלהם משתגעת וברגע שמתחיל אצלם הבלגן והם נכנסים לאי שקט אז אנחנו הרבה פעמים מפרשות את הבכי שלהם כרעב ואז נותנות להם לאכול עוד קצת מ שגורם לעוד יותר בלגן וזה מעגל שקשה לצאת ממנו....כל כמה זמן את מאכילה אותה\אותו ?

שוליקה10

New member
אז את חושבת שאצלכם זה היה שילוב,

גם של הביצים וגם של האכלת יתר?
אני מאכילה אותו כל שעתיים +-, חוץ מבלילה שאז יש פערים גדולים. כבר תהיתי לגבי האפשרות הזו של האכלת יתר (עוד מהתקופה שהיה פולט בקשת הרבה), אבל אני לא מצליחה למשוך אותו 3 שעות.. (בן 4 חודשים) ומבינה לגמרי את המעגל הזה שקורה... אבל אני גם תוהה אם יכולה להיות האכלת יתר עם אי עליה מספקת במשקל. כלומר זה נשמע לי לא ככ הגיוני.

shaya54

New member
נשמע לי שכל שעתיים בגיל 4 חודשים זה דיי המון!

אני לא רוצה לתת חוות דעת נחרצת כי אני לא רופאה אבל בגיל 4 חודשים הם אפילו יכולים לפתוח פער של 4 שעות.....
האכלת יתר עם עליה לא מספקת במשקל באמת נשמע מוזר
אבל נראה לי שאולי זה כן יכול ללכת ביחד
אם מאכילים כל קצת מדי זמן ולא פותחים פערים אז מערכת העיכול משתגעת ולא מעכלת טוב את האוכל, בגלל זה כל הפליטות והגזים ולפעמים גם שלשולים....אז יכול להיות שבסופו של דבר הוא לא מרגיש טוב ואוכל פחות מדי ממה שהוא צריך? זו השערה....
יכול להיות שאת מפרשת את הבכי שלו כרעב בזמן שהוא בכלל עייף או לא מרגיש כל כך טוב? כי אצלי למשל הייתי בטוחה שאני מאכילה אותו רק כשהוא בוכה מרעב. ורק כשבאמת ניסיתי להאכיל כל 3 שעות הבנתי שהבכי של בין הארוחות הוא לרוב בכי של עייפות או כאבי בטן שהיו לו כתוצאה מהחוסר במרווחים בין הארוחות
בהתחלה זה בלבל אותי ופחדתי שהוא בוכה כי הוא רעב ושאני מרעיבה אותו אבל אחרי יום יומיים ראיתי שבאמת בכי וסימנים אחרים שפירשתי כרעב היו בעצם דברים אחרים ומהר מאוד הכל הסתדר....

שוליקה10

New member
גם בהנקה פער של 4 שעות?

לא יודעת, נשמע טיפה הרבה. שעתיים באמת נשמע מעט אבל לא יודעת אם ארבע. בלילה יכול פער של 6-7 שעות, ואז עוד 3-4.
גם אני חשבתי על המנגנון הזה של האכלת יתר שמשגעת את מערכת העיכול וכו' וכו'. אבל עדיין קצת מוזר ומין הפוך על הפוך.
אני חושבת לפחות שאני מבינה את הבכי שלו, אבל לכי תדעי.. נעשה עוד ניסויים.
בכל מקרה עשינו תרבית צואה ובשבוע הבא סופסוף מגיע התור לגסטרו..
תודה לך!

shaya54

New member
אז לפחות 3.5, לא?

אני לא יודעת אם זה ילד ראשון שלך או לא אבל אצלי זה כבר ילד שני ואני גם הייתי בטוחה במיליון אחוז שאני מבינה את הבכי שלו...וכשהגסטרו אמרה לי שאולי זו האכלת יתר בהתחלה התבאסתי שהיא לא מציעה לי פתרונות יותר "הגיוניים" אבל לקחתי על עצמי באותו יום לא משנה כמה הוא יבכה לנסות להגיב לבכי שלו כאילו זה משהו אחר. וכל פעם שהוא בכה בין הארוחות רק נדנדתי אותו וניסיתי להרגיע או להרדים אותו. וכל פעם מחדש פחדתי שאני מרעיבה אותו ומרדימה אותו בכוח....אבל הייתי חייבת לנסות את זה כי הוא באמת סבל נורא וזה היה הסיכוי היחיד שלי....
וממש ממש התפלאתי למחרת כשבאמת כל התופעות הפסיקו!
זה דורש המון כוחות ולשנות לגמרי את השגרת טיפול בו....
כשהוא אוכל כל שעתיים אז מן הסתם הוא לא אוכל ארוחה מלאה. ואז יש מן נטייה לנסות "לדחוף" לו עוד קצת כדי שישבע וגם אם הוא בוכה אחרי שעה פתאום עלולים לחשוב שהוא רעב שוב כי הרי הוא בקושי אכל...אז לפעמים גם נותנים עוד כמה שלוקים אחרי שעה. ואז אחרי עוד שעה כבר לא יודעים כמה הוא אכל ומתי הוא אכל....וזה נורא קשה גם לתינוק אבל גם לאמא שכל הזמן חיה על הקצה....

שוליקה10

New member
כרגע אני במצב שפחות או יותר מוכנה לנסות הכל

חוץ אולי מלהוריד מהתפריט שלי עוד מאכלים, כבר אין לי מה לאכול

מסכימה שהמעגלים של האכלות לא מוצלחות מבאסים לגמרי ויוצרים בלבול
זה ילד שני.. דווקא בחודשיים הראשונים שלו ממש הייתי גאה שהוא ילד מאוד ברור ברצונות שלו, ומשם זה התערבב. אני חושבת שעכשיו עם כאבי הבטן זה מבלבל, כי אני חושבת שלפעמים הוא מבקש לינוק כדי להקל מעט על הכאבים (מה גם שההנקה עוזרת לו להוציא את הקקי), אבל יכול להיות שזו הקלה זמנית שבעצם מובילה להכבדה אח"כ.

maayan2007

New member
תודה רבה לכולן

הייתי אצל הרופאה שאמרה לי להמנע השבוע מחלב, ולבדוק אם זה משפיע. לגבי ביצים היא אמרה שננסה אחר כך אם זה לא החלב. היא גם נתנה לי אוכל שאמור למנוע פליטות לתת לו כל ארוחה שנייה. הבעיה שנתתי לו פעם אחת בנתיים והוא אכל את כל הבקבוק ואז נראה שמתאמץ נורא בכל זאת לפלוט אבל קשה לו, מה שגרם לו יותר בכי והתפתלויות מהרגיל. עכשיו אני לא יודעת אם להמשיך עם זה או לא.

לגסטרו היא לא רצתה לתת הפנייה ואמרה שננסה קודם לפתור בעצמנו.

מה דעתכן: להמשיך לתת לו את האוכל הסמיך?

ושוב המון תודה לעונות

sleepyb

New member
הייתי דורשת הפנייה לגסטרו

בעיניי לא מקובלת התשובה של "ננסה לפתור בעצמנו". פשוט תדרשי הפנייה וזהו.
אם לא מהרופאה אז ממנהל/ת הסניף.
&nbsp
בינתיים תנסי יועצת הנקה נוספת, אולי תבקשי המלצות לפי האזור שאת גרה בו.
איתה גם תוכלי להתייעץ לגבי האוכל הסמיך הזה, קשה לדעת לפי פעם אחת.
&nbsp
הכי חשוב זה להיות רגועה, כמה שאת מצליחה. סיטואציה לא פשוטה אבל מאוד מאוד חשוב לנסות להירגע ולהאמין שזה יסתדר.
&nbsp
לתינוקות יש כאבי בטן בחודשים הראשונים, מערכת העיכול שלהם מתחילה לעבוד וזה לא פשוט :)
לגבי ריפלוקס- יכול להיות שזה זה, אבל איש מקצוע צריך לאבחן ולהציע פתרונות מתאימים. מחברות אני מכירה להניק בתנוחה בה התינוק במצב מאונך, להרים אותו לגרפעס לחצי שעה (בערך) ולא להשכיב מייד, להניק בכמויות קטנות ובתדירות גבוהה, להיות קשובה אליו ולזרום איתו. יועצת הנקה תוכל לכוון אותך בהתאם למה שהיא תראה.
&nbsp
המון בהצלחה!!!

maayan2007

New member
תודה

אני לא יודעת לדרוש.
בנתיים אני מנסה להמנע מחלב כמו שהרופאה המליצה וכמו שראיתי שעוד בנות פה כתבו.
נתתי לו פעמיים את האוכל הזה והוא באמת כמע ולא פולט, הבעיה שעכשיו לא רק שהשלשול הפסיק, גם נראה שיש לו עצירות. אז לאחר התייעצות עם אחות מפסיקה עם האוכל הזה וחוזרת רק להניק.

כל העצות שכתבת לגבי הפליטות, אני כבר עושה מהתחלה.
אני יודעת שצריך סבלנות, אבל כל כך כואב לי הסבל שלו...

בכל אופן, תודה רבה.
הרגיע אותי קצת לראות שהוא לא היחיד עם צרות כאלו

למעלה